Начало На преден план Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове
7859
България

Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове

Оттам препоръчват на туристите, ако ще правят преход в планината, да е в сутрешните часове.В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

| 19 Август 2024, 09:32 ч.
Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове
Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове
Снимка © Емилия Василева / БТА (ЕВ)

Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове - превалявания от дъжд, възможни гръмотевични бури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Ако компаниите не адаптират корабите си към новите изисквания и екостандарти, ще отпаднат от пазара, каза днес капитан Станислав Стоянов, председател на УС на Българската асоциация на морските капитани (БАМК) преди откриването на международния форум "Глобален компас" във Варна. Във фокуса на дискусиите, освен новите тенденции в корабоплаването, е морското образование, както и развитието на цялата синя индустрия. Форумът е организиран от БАМК и е под патронажа на президента на България Румен Радев. В него участват представители на международни морски организации, бизнеса, на академичната общност. Съорганизатор на "Глобален компас" е кметът на Варна Благомир Коцев, който поздрави гостите. От името на президента поздравителен адрес поднесе неговият съветник по военната сигурност вицеадмирал Митко Петев.

Вече има много нови изисквания както към корабите, така и към екипажите, допъл

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Оттам препоръчват на туристите, ако ще правят преход в планината, да е в сутрешните часове. 

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В западната половина на страната ще има купеста, около и след обяд - и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в Югозападна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по билата и върховете - предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 20°.

 

 

Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на партията, за да подреди листите и да приеме платформата на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 

Дора Янкова, член на Националния съвет на БСП и председател на Обединението на жените социалистки, коментира пред журналисти на влизане в сградата, че с по-голямо търпение, с другарство и себеуважение трябва да наредят листите спокойно, още повече че ръководството е имало възможност да разговаря вътре в партията и паралелно с партньорите от обединената левица. 

На въпрос дали лидерите ще направят крачка назад от листите, тя отговори: „Имаше такъв разговор, ще видим“.

БСП и лявото пространство винаги е било свързвано със солидни хора, с опит, с експертиза, с възможности и обществото очаква и такъв тип хора, които да бъдат в

Аз се надявам да не се стигне дотам, макар че има не само в тази посока натиск за повишаване на цени, каза служебният премиер Димитър Главчев на въпрос на журналист за това има ли опасност да няма машинен вот на предстоящите избори на 27 октомври, визирайки твърдения на изпълнителния директор на „Сиела Норма“ АД.

Има такъв (натиск - бел.ред.) и при склада, който съхранява машините, добави Главчев.

Надявам се да не се стигне дотам, защото това ще бъде много голям скандал, в който, за съжаление, ние нямаме никакво отношение. Това са търговски отношения между ЦИК и съответните контрагенти, обясни Димитър Главчев. Търговците са български граждани, които са отговорни, и знаят, че ще взривят процеса, не вярвам да поемат такава отговорност, каза още служебният премиер.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов коментира, че е напълно нормалн

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Тикер в 15:37 ч.
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли ...
Начало На преден план
7859
България

Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове

Оттам препоръчват на туристите, ако ще правят преход в планината, да е в сутрешните часове.В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

| 19 Август 2024, 09:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове
Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове
Снимка © Емилия Василева / БТА (ЕВ)

Условията за туризъм в планините са много добри към момента, но се очаква влошаване на времето в следобедните часове - превалявания от дъжд, възможни гръмотевични бури, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Ако компаниите не адаптират корабите си към новите изисквания и екостандарти, ще отпаднат от пазара, каза днес капитан Станислав Стоянов, председател на УС на Българската асоциация на морските капитани (БАМК) преди откриването на международния форум "Глобален компас" във Варна. Във фокуса на дискусиите, освен новите тенденции в корабоплаването, е морското образование, както и развитието на цялата синя индустрия. Форумът е организиран от БАМК и е под патронажа на президента на България Румен Радев. В него участват представители на международни морски организации, бизнеса, на академичната общност. Съорганизатор на "Глобален компас" е кметът на Варна Благомир Коцев, който поздрави гостите. От името на президента поздравителен адрес поднесе неговият съветник по военната сигурност вицеадмирал Митко Петев.

Вече има много нови изисквания както към корабите, така и към екипажите, допъл

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Оттам препоръчват на туристите, ако ще правят преход в планината, да е в сутрешните часове. 

В планините ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В западната половина на страната ще има купеста, около и след обяд - и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в Югозападна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по билата и върховете - предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 20°.

 

 

Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на партията, за да подреди листите и да приеме платформата на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. 

Дора Янкова, член на Националния съвет на БСП и председател на Обединението на жените социалистки, коментира пред журналисти на влизане в сградата, че с по-голямо търпение, с другарство и себеуважение трябва да наредят листите спокойно, още повече че ръководството е имало възможност да разговаря вътре в партията и паралелно с партньорите от обединената левица. 

На въпрос дали лидерите ще направят крачка назад от листите, тя отговори: „Имаше такъв разговор, ще видим“.

БСП и лявото пространство винаги е било свързвано със солидни хора, с опит, с експертиза, с възможности и обществото очаква и такъв тип хора, които да бъдат в

Аз се надявам да не се стигне дотам, макар че има не само в тази посока натиск за повишаване на цени, каза служебният премиер Димитър Главчев на въпрос на журналист за това има ли опасност да няма машинен вот на предстоящите избори на 27 октомври, визирайки твърдения на изпълнителния директор на „Сиела Норма“ АД.

Има такъв (натиск - бел.ред.) и при склада, който съхранява машините, добави Главчев.

Надявам се да не се стигне дотам, защото това ще бъде много голям скандал, в който, за съжаление, ние нямаме никакво отношение. Това са търговски отношения между ЦИК и съответните контрагенти, обясни Димитър Главчев. Търговците са български граждани, които са отговорни, и знаят, че ще взривят процеса, не вярвам да поемат такава отговорност, каза още служебният премиер.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов коментира, че е напълно нормалн

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.