Начало Местен фокус Националният съвет на „Да, България" възложи на Изпълнителния съвет да разговаря с „Продължаваме промяната“ и ДСБ за общо явяване на изборите
9558
България

Националният съвет на „Да, България" възложи на Изпълнителния съвет да разговаря с „Продължаваме промяната“ и ДСБ за общо явяване на изборите

Изпълнителният съвет на ПП „Да, България“ следва да изработи и докладва на Националния съвет стратегия за участие в изборите за 51-во Народно събрание (НС), насочена към максимална консолидация на проевропейския и прореформаторски вот в център-дясното пространство.Това се казва в резолюция на Националния съвет на „Да, България“ от 18 август т.г., разпространена от пресцентъра на партията.

| 19 Август 2024, 11:47 ч.
Националният съвет на „Да, България
Националният съвет на „Да, България" възложи на Изпълнителния съвет да разговаря с „Продължаваме промяната“ и ДСБ за общо явяване на изборите
Снимка © DFA

Изпълнителният съвет на ПП „Да, България“ следва да изработи и докладва на Националния съвет стратегия за участие в изборите за 51-во Народно събрание (НС), насочена към максимална консолидация на проевропейския и прореформаторски вот в център-дясното пространство. Това се казва в резолюция на Националния съвет на „Да, България“ от 18 август т.г., разпространена от пресцентъра на партията.  

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Сливен, по чието искане беше взета мярката.

Мъжете с инициали С.С., Д.Б. и С.С. са обвинени че са държали 477 грама метамфетамин, като и прекурсори и съоръжения за производство на високорискови наркотични вещества. Обвиняемите са действали в съучастие в качеството си на съизвършители.

Както съобщихме, тримата бяха задържани на 13 септември при специализирана операция на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), под ръководството на Окръжна прокуратура - Сливен.

Определението на Окръжен съд-Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

За тази цел и в продължение на дадения през юни 2024 г. мандат Националният съвет възлага на Изпълнителния съвет да проведе разговори с партньорите от „Продължаваме промяната“ и ДСБ за установяване на наличието на обща амбиция за висок изборен резултат на основата на споделена визия и стратегия за основните фактори за успех.

В резолюцията се посочва по-конкретно, че на разговорите следва да бъде обсъдено разработването на амбициозна програма, която да позволява позиционирането на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) като лидер в рамките на 51-вото НС за решаване на предизвикателствата пред страната и която да обосновава искането на управленски мандат от избирателите; честен диалог с избирателите по въпроса за възможните формули за структурирането на амбициозно проевропейско, антикорупционно и реформаторско мнозинство и управление в 51-вото НС, на база на лансираната в рамките на 50-ото НС формула на сътрудничество около реформи и национални приоритети; и залагане на меритократични критерии при подредбата на листите, отварянето им към гражданското общество, привличането на нови лица, и максимално използване на личния потенциал на кандидатите чрез динамична преференциална кампания.

Съответно Националният съвет на „Да, България“ възлага на екип в състав: Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев и Божидар Божанов, както и заместващи членове - Яна Тодоранова и Александър Симидчиев, да завърши в срок до 27 август преговорите с партньорите по следните въпроси: готовност за приключване на преговорите по предложеното от „Да, България!” рамково споразумение за формиране на конфедерация от партии с общи стратегически цели на ниво ПП-ДБ; готовност за приключване на преговорите по предложеното от „Да, България!” рамково споразумение за надграждане на „Демократична България” като водещ субект в център-дясното пространство; предизборна програма, управленска формула и обновен механизъм за попълване на листите.  

Националният съвет възлага на Изпълнителния съвет в срок до 27 август т. г. да докладва за резултатите от проведените преговори с цел вземане на окончателно решение за формата на участие на „Да, България!” на изборите за 51-во Народно събрание и за формата на работа на избраните от „Да, България!” народни представители в следващия парламент. 

На 17 август Националният съвет на ПП „Продължаваме промяната" даде мандат на Изпълнителния съвет да преговаря за явяване на предстоящите парламентарни избори в коалиция с „Демократична България", съобщиха от пресцентъра на формацията.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Добрич през второто тримесечие на 2024 година е 31, а новопостроените жилища в тях са 44. Спрямо второто тримесечие на 2023 година сградите са с 6 повече или с 24 на сто, а жилищата в тях намаляват с 9, или със 17 на сто, показват предварителни данни на Националния статистически институт, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 54,8 на сто, а с тухлена са 25,8 на сто. 

От отдел "Статистически изследвания - Добрич" обясняват, че област Добрич е на девето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради. Най-висок е делът на новопостроените жилища с четири стаи - 45,5 на сто, следван от тези с три стаи - 31,8 на сто.

Общата полезна площ на новопостр

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 17:04 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9558
България

Националният съвет на „Да, България" възложи на Изпълнителния съвет да разговаря с „Продължаваме промяната“ и ДСБ за общо явяване на изборите

Изпълнителният съвет на ПП „Да, България“ следва да изработи и докладва на Националния съвет стратегия за участие в изборите за 51-во Народно събрание (НС), насочена към максимална консолидация на проевропейския и прореформаторски вот в център-дясното пространство.Това се казва в резолюция на Националния съвет на „Да, България“ от 18 август т.г., разпространена от пресцентъра на партията.

| 19 Август 2024, 11:47 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Националният съвет на „Да, България
Националният съвет на „Да, България" възложи на Изпълнителния съвет да разговаря с „Продължаваме промяната“ и ДСБ за общо явяване на изборите
Снимка © DFA

Изпълнителният съвет на ПП „Да, България“ следва да изработи и докладва на Националния съвет стратегия за участие в изборите за 51-во Народно събрание (НС), насочена към максимална консолидация на проевропейския и прореформаторски вот в център-дясното пространство. Това се казва в резолюция на Националния съвет на „Да, България“ от 18 август т.г., разпространена от пресцентъра на партията.  

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

Окръжният съд в Сливен определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима мъже, обвинени за държане с цел разпространение на високорискови наркотици. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Сливен, по чието искане беше взета мярката.

Мъжете с инициали С.С., Д.Б. и С.С. са обвинени че са държали 477 грама метамфетамин, като и прекурсори и съоръжения за производство на високорискови наркотични вещества. Обвиняемите са действали в съучастие в качеството си на съизвършители.

Както съобщихме, тримата бяха задържани на 13 септември при специализирана операция на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), под ръководството на Окръжна прокуратура - Сливен.

Определението на Окръжен съд-Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

За тази цел и в продължение на дадения през юни 2024 г. мандат Националният съвет възлага на Изпълнителния съвет да проведе разговори с партньорите от „Продължаваме промяната“ и ДСБ за установяване на наличието на обща амбиция за висок изборен резултат на основата на споделена визия и стратегия за основните фактори за успех.

В резолюцията се посочва по-конкретно, че на разговорите следва да бъде обсъдено разработването на амбициозна програма, която да позволява позиционирането на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) като лидер в рамките на 51-вото НС за решаване на предизвикателствата пред страната и която да обосновава искането на управленски мандат от избирателите; честен диалог с избирателите по въпроса за възможните формули за структурирането на амбициозно проевропейско, антикорупционно и реформаторско мнозинство и управление в 51-вото НС, на база на лансираната в рамките на 50-ото НС формула на сътрудничество около реформи и национални приоритети; и залагане на меритократични критерии при подредбата на листите, отварянето им към гражданското общество, привличането на нови лица, и максимално използване на личния потенциал на кандидатите чрез динамична преференциална кампания.

Съответно Националният съвет на „Да, България“ възлага на екип в състав: Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев и Божидар Божанов, както и заместващи членове - Яна Тодоранова и Александър Симидчиев, да завърши в срок до 27 август преговорите с партньорите по следните въпроси: готовност за приключване на преговорите по предложеното от „Да, България!” рамково споразумение за формиране на конфедерация от партии с общи стратегически цели на ниво ПП-ДБ; готовност за приключване на преговорите по предложеното от „Да, България!” рамково споразумение за надграждане на „Демократична България” като водещ субект в център-дясното пространство; предизборна програма, управленска формула и обновен механизъм за попълване на листите.  

Националният съвет възлага на Изпълнителния съвет в срок до 27 август т. г. да докладва за резултатите от проведените преговори с цел вземане на окончателно решение за формата на участие на „Да, България!” на изборите за 51-во Народно събрание и за формата на работа на избраните от „Да, България!” народни представители в следващия парламент. 

На 17 август Националният съвет на ПП „Продължаваме промяната" даде мандат на Изпълнителния съвет да преговаря за явяване на предстоящите парламентарни избори в коалиция с „Демократична България", съобщиха от пресцентъра на формацията.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Добрич през второто тримесечие на 2024 година е 31, а новопостроените жилища в тях са 44. Спрямо второто тримесечие на 2023 година сградите са с 6 повече или с 24 на сто, а жилищата в тях намаляват с 9, или със 17 на сто, показват предварителни данни на Националния статистически институт, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 54,8 на сто, а с тухлена са 25,8 на сто. 

От отдел "Статистически изследвания - Добрич" обясняват, че област Добрич е на девето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради. Най-висок е делът на новопостроените жилища с четири стаи - 45,5 на сто, следван от тези с три стаи - 31,8 на сто.

Общата полезна площ на новопостр

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

Поредна трудова борса, целяща среща между безработни и работодатели, организира дирекция "Бюро по труда" в Стара Загора в партньорство с местната администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта. Тя ще се проведе на 25 септември от 10,00 часа в общинската спортна зала "Иван Вазов". По време на нея всички търсещи работа- безработни, заети, желаещи да сменят работното си място или учащи, които желаят да работят, ще имат възможността да разговарят с представители на фирми, предлагащи възможност за реализация. 

По данни на "Бюро по труда" Стара Загора през месец юли т.г. в област Стара Загора на работа са постъпили 505 безработни лица. От тях с посредничеството на структурите на Агенция по заетостта са устроени общо 435 лица.

106 от общо постъпилите на работа са с работническа специалност, 152 са от на специалистите и 247 са безработни лица без квал

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.