Начало Местен фокус Прогноза за времето на 20 Август (Вторник) и следващите дни
8991
България

Прогноза за времето на 20 Август (Вторник) и следващите дни

През нощта над западните райони на страната ще има временни увеличения на облачността, в отделни планински райони с превалявания от дъжд, възможно е да прегърми.Над източната половина от страната ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб, предимно от изток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

| 19 Август 2024, 12:24 ч.
Прогноза за времето на 20 Август (Вторник) и следващите дни
Прогноза за времето на 20 Август (Вторник) и следващите дни
Снимка © БТА

През нощта над западните райони на страната ще има временни увеличения на облачността, в отделни планински райони с превалявания от дъжд, възможно е да прегърми. Над източната половина от страната ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб, предимно от изток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца. 

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежката сфера, съобщиха от пресотдела на Община Шумен.

Програмата ще започне в 16:00 ч. с младежко изложение. В него ще участват неправителствените организации от Шумен, неформални групи и доброволчески инициативи от младежката академия „Доброволци в действие“, част от инициативата „Доброволчеството е СУПЕР ЯКО“. По време на изложението организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи, добавят от местната администрация.

За повече информация за бъдещите проекти и събития на участниците са подготвени презентации и отделни щандове. Специален гост на събитието ще бъде президентът на Националния младежки форум - Атанас Ра

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград ще участва в 22-рото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, съобщиха от центъра. Тя се осъществява от Джуниър Ачийвмънт – България и е най-значимата и мащабна образователна инициативата за кариерно ориентиране в България. Кампанията започва в началото на септември, а на 24 октомври 2024 г. хиляди кандидати ще влязат в компании, институции и организации, в т.ч. и в офиса на ОИЦ – Разград, отбелязаха от институцията. 

В рамките на един ден участниците – ученици и студенти на възраст от 16 до 29 години, ще получат възможност за кариерно ориентиране и ще се запознаят с реалната работна среда в Областния информационен център в Разград.

В електронната платформа на кампанията ОИЦ - Разград обяви свободни длъжности „Експерт по европейски програми и проекти“. Желаещите ученици

Утре още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Повишава се вероятността за градушки и временни усилвания на вятъра. В крайните източни райони на страната ще се задържи предимно слънчево.  Вятърът ще е слаб, в Североизточна България – до умерен от източната четвърт. Преобладаващите максимални температури ще са между 29° и 34°, в София - около 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни. Почти без валежи ще се задържи в Странджа и източните райони на Стара планина. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, но по време на буря значително ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

В сряда над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над Източна България ще се задържи слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните райони до 35°-37° в Централна и Източна България. В четвъртък ще е предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. (НИМХ)

Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в Ню Йорк. 

Президентът ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения“, става ясно от съобщението. 

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на 25 септември. 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Тържествена сесия на Общинския съвет и концерт-спектакъл ще се състоят в град Каспичан, съобщи Милена Йовева, експерт "Връзки с обществеността" в Община Каспичан. Събитията са във връзка с празничната седмица по случай 60 години от обявяването на Каспичан за град.

Тържествената сесия на Общинския съвет ще започне от 16:30 часа в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". В дневния ред са включени слово на председателя на Общинския съвет Тодор Тодоров, приветствие на кмета на община Каспичан Златин Ценков и приветствия от официални гости.

По-късно, от 19:00 часа, в читалището предстои концерт-спектакъл, в който ще участва Преслава Пейчева, една от финалистките в Music Idol, както и Петър Ивайлов Петров, млад талант от вокално студио "Звездици". За финал ще имаме празнична торта, празнична заря и празнично хоро, добавиха от местната администрация.

Откриването н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 17:16 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
8991
България

Прогноза за времето на 20 Август (Вторник) и следващите дни

През нощта над западните райони на страната ще има временни увеличения на облачността, в отделни планински райони с превалявания от дъжд, възможно е да прегърми.Над източната половина от страната ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб, предимно от изток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

| 19 Август 2024, 12:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прогноза за времето на 20 Август (Вторник) и следващите дни
Прогноза за времето на 20 Август (Вторник) и следващите дни
Снимка © БТА

През нощта над западните райони на страната ще има временни увеличения на облачността, в отделни планински райони с превалявания от дъжд, възможно е да прегърми. Над източната половина от страната ще е предимно ясно. Вятърът ще е слаб, предимно от изток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца. 

Поредната нива с канабис е разкрита и унищожена в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Става въпрос за 36 растения с височина до 320 сантиметра, открити в землището на харманлийското село Смирненци. Насажденията са били култивирани, тъй като има следи, че са поливани, привързани към дървени колове и окопани.

Според проверката до момента все още не е известен собственикът на парцела, уточниха от полицията.

За по-малко от месец това е четвъртият случай, в който полицаите разкриват на територията на областта парцел със засаден канабис.

На 25 август т.г. при специализирана полицейска акция край село Георги Добрево, община Любимец, в гориста местност, служители на реда разкриха стопанство със 17 канабисови растения, израснали на височина между 3,2-4,2 метра. Бяха събрани данни, че растенията са отглеждани от двама мъже, които бя

От днес до 22 септември ще се проведе Европейската седмица на мобилността, в рамките на която ще има различни инициативи в страната. Целта е да се насърчи участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации в събития за постигане на устойчива градска мобилност, които водят до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Акцентът тази година е върху споделеното пространство. Оттам призоваха повече градове да се включат в тазгодишната кампания.

Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) ще се включат в Европейската седмица на мобилността. На места служителите на РИОСВ ще дадат личен пример за опазване на околната среда, като изберат да се придвижват с велосипед до работното място, става ясно от прог

Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежката сфера, съобщиха от пресотдела на Община Шумен.

Програмата ще започне в 16:00 ч. с младежко изложение. В него ще участват неправителствените организации от Шумен, неформални групи и доброволчески инициативи от младежката академия „Доброволци в действие“, част от инициативата „Доброволчеството е СУПЕР ЯКО“. По време на изложението организациите ще представят на младите хора възможностите, които предлагат за включване в местните инициативи, добавят от местната администрация.

За повече информация за бъдещите проекти и събития на участниците са подготвени презентации и отделни щандове. Специален гост на събитието ще бъде президентът на Националния младежки форум - Атанас Ра

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград ще участва в 22-рото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, съобщиха от центъра. Тя се осъществява от Джуниър Ачийвмънт – България и е най-значимата и мащабна образователна инициативата за кариерно ориентиране в България. Кампанията започва в началото на септември, а на 24 октомври 2024 г. хиляди кандидати ще влязат в компании, институции и организации, в т.ч. и в офиса на ОИЦ – Разград, отбелязаха от институцията. 

В рамките на един ден участниците – ученици и студенти на възраст от 16 до 29 години, ще получат възможност за кариерно ориентиране и ще се запознаят с реалната работна среда в Областния информационен център в Разград.

В електронната платформа на кампанията ОИЦ - Разград обяви свободни длъжности „Експерт по европейски програми и проекти“. Желаещите ученици

Утре още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Повишава се вероятността за градушки и временни усилвания на вятъра. В крайните източни райони на страната ще се задържи предимно слънчево.  Вятърът ще е слаб, в Североизточна България – до умерен от източната четвърт. Преобладаващите максимални температури ще са между 29° и 34°, в София - около 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни. Почти без валежи ще се задържи в Странджа и източните райони на Стара планина. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, но по време на буря значително ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

В сряда над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над Източна България ще се задържи слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 27°-29° в западните райони до 35°-37° в Централна и Източна България. В четвъртък ще е предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. (НИМХ)

Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в Ню Йорк. 

Президентът ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения“, става ясно от съобщението. 

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на 25 септември. 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Тържествена сесия на Общинския съвет и концерт-спектакъл ще се състоят в град Каспичан, съобщи Милена Йовева, експерт "Връзки с обществеността" в Община Каспичан. Събитията са във връзка с празничната седмица по случай 60 години от обявяването на Каспичан за град.

Тържествената сесия на Общинския съвет ще започне от 16:30 часа в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". В дневния ред са включени слово на председателя на Общинския съвет Тодор Тодоров, приветствие на кмета на община Каспичан Златин Ценков и приветствия от официални гости.

По-късно, от 19:00 часа, в читалището предстои концерт-спектакъл, в който ще участва Преслава Пейчева, една от финалистките в Music Idol, както и Петър Ивайлов Петров, млад талант от вокално студио "Звездици". За финал ще имаме празнична торта, празнична заря и празнично хоро, добавиха от местната администрация.

Откриването н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.