Начало Местен фокус ПП-ДБ кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без "ДПС-Пеевски" утре на консултации
9668
България

ПП-ДБ кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без "ДПС-Пеевски" утре на консултации

Отчитаме, че президентът Румен Радев се възползва от възможностите, дадени му от промените в Конституцията, като не прие предложения от Горица Грънчарова-Кожарева проектокабинет, се казва в публикацията."Продължаваме промяната - Демократична България" кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без ДПС-Пеевски утре в 12:00 ч. да проведем консултации, за да задвижим процедурата по приемане на внесения на 5 август в деловодството на Народно събрание ЗИД за Сметната палата, за да изберем човек с високо обществено доверие за заместник-председател на Сметната палата, както и по обсъждане на други възможни опции за най-бързо довършване на конституционната процедура по избор на служебен кабинет, се посочва в публикацията.

| 19 Август 2024, 14:20 ч.
ПП-ДБ кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без
ПП-ДБ кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без "ДПС-Пеевски" утре на консултации
Снимка © Владимир Шоков / БТА

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без "ДПС-Пеевски" утре в 12:00 ч. на консултации, се посочва на фейсбук страницата на ПП. 

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Отчитаме, че президентът Румен Радев се възползва от възможностите, дадени му от промените в Конституцията, като не прие предложения от Горица Грънчарова-Кожарева проектокабинет, се казва в публикацията. 

"Продължаваме промяната - Демократична България" кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без ДПС-Пеевски утре в 12:00 ч. да проведем консултации, за да задвижим процедурата по приемане на внесения на 5 август в деловодството на Народно събрание ЗИД за Сметната палата, за да изберем човек с високо обществено доверие за заместник-председател на Сметната палата, както и по обсъждане на други възможни опции за най-бързо довършване на конституционната процедура по избор на служебен кабинет, се посочва в публикацията.

Припомняме, че президентът Румен Радев заяви днес на "Дондуков" 2, че няма да подпише указа за служебно правителство, изборите няма да са на 20 октомври. Причината е отказът на кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова–Кожарева да смени служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в предложения от нея проект на служебно правителство.

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 16:50 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9668
България

ПП-ДБ кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без "ДПС-Пеевски" утре на консултации

Отчитаме, че президентът Румен Радев се възползва от възможностите, дадени му от промените в Конституцията, като не прие предложения от Горица Грънчарова-Кожарева проектокабинет, се казва в публикацията."Продължаваме промяната - Демократична България" кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без ДПС-Пеевски утре в 12:00 ч. да проведем консултации, за да задвижим процедурата по приемане на внесения на 5 август в деловодството на Народно събрание ЗИД за Сметната палата, за да изберем човек с високо обществено доверие за заместник-председател на Сметната палата, както и по обсъждане на други възможни опции за най-бързо довършване на конституционната процедура по избор на служебен кабинет, се посочва в публикацията.

| 19 Август 2024, 14:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
ПП-ДБ кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без
ПП-ДБ кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без "ДПС-Пеевски" утре на консултации
Снимка © Владимир Шоков / БТА

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без "ДПС-Пеевски" утре в 12:00 ч. на консултации, се посочва на фейсбук страницата на ПП. 

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

Отчитаме, че президентът Румен Радев се възползва от възможностите, дадени му от промените в Конституцията, като не прие предложения от Горица Грънчарова-Кожарева проектокабинет, се казва в публикацията. 

"Продължаваме промяната - Демократична България" кани председателя на Народното събрание и всички политически партии без ДПС-Пеевски утре в 12:00 ч. да проведем консултации, за да задвижим процедурата по приемане на внесения на 5 август в деловодството на Народно събрание ЗИД за Сметната палата, за да изберем човек с високо обществено доверие за заместник-председател на Сметната палата, както и по обсъждане на други възможни опции за най-бързо довършване на конституционната процедура по избор на служебен кабинет, се посочва в публикацията.

Припомняме, че президентът Румен Радев заяви днес на "Дондуков" 2, че няма да подпише указа за служебно правителство, изборите няма да са на 20 октомври. Причината е отказът на кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова–Кожарева да смени служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в предложения от нея проект на служебно правителство.

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Дискриминацията на пазара на труда е най-често срещаната дискриминация, каза на откритата днес в Кърджали двудневна кръгла маса председателят на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) доц. д-р Ана Джумалиева.

По думите това е така, защото всеки човек, в по-голяма или по-малка част от своя живот, е свързан със своето работно място. Пред медиите доц. Джумалиева коментира, че наблюдаваната тенденция е провокирала Комисията да изследва проблемите на дискриминацията на пазара на труда. 

„Това, което забелязваме, е, че може да има дискриминация при започване на работа, по време на работа или при напускане или освобождаване от работа. Погледнато реално, дори една обява може да съдържа дискриминационна клауза, която да води до неравно третиране на определена група хора, а по време на работа - включително и сексуален тормоз, който също е форма на дискриминация&ldq

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.