Начало Местен фокус "Софийска вода" започна проверки в сгради с високи сметки за вода за общи нужди
9491
Икономика

"Софийска вода" започна проверки в сгради с високи сметки за вода за общи нужди

"Софийска вода" започна проверки в сгради (етажна собственост) с повече от 20 имота, в които са изчислени общи нужди над 20 на сто и са фактурирани сумарно над 400 куб. метра вода, съобщават от компанията.Проверките са заради сигнали за високи сметки за вода за общи нужди в сградите.

| 19 Август 2024, 15:11 ч.
"Софийска вода" започна проверки в сгради с високи сметки за вода за общи нужди
Снимка © "Софийска вода"

"Софийска вода" започна проверки в сгради (етажна собственост) с повече от 20 имота, в които са изчислени общи нужди над 20 на сто и са фактурирани сумарно над 400 куб. метра вода, съобщават от компанията.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Проверките са заради сигнали за високи сметки за вода за общи нужди в сградите. Вече са  направени проверки в ж.к. "Младост" 1, бл.40 и в кв. "Сухата река", бл. 18. И в двата случая е потвърдена изправността на общите водомери, които са собственост на дружеството и коректността на отчетените по тях данни. 

Установени са завишени сметки за вода, следствие на изчисление и фактуриране на общи нужди за по-дълъг период. В единия случай периодът е 6 месеца, а в другия - 1 година. Причина е системно неосигурен достъп до общите водомери на двата блока, както и до голяма част от индивидуалните водомери на клиентите.

Това е предпоставка за неточно отразяване на консумацията в различните имоти, а когато е системно в продължение на месеци, след едно успешно извършено отчитане на общия водомер, разликите се фактурират сумарно за целия период, пише в съобщението.

Възможните причини за формиране на големи количества за общо потребление са: лошо състояние на вътрешната инсталация и течове; ползване на вода в общи помещения и прилежащи площи, за които няма открити партиди;  неизправни водомери; имоти без водомери и отчитащи се на база;  системно неосигуряване на достъп на проверителите до водомерите;  декларирани като необитаеми обекти, които се ползват, както и неточни самоотчети от потребителите. 

Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и храсти да насадим, как да се поливат, за да не се допуска, предвид промяната на климата, масово измиране на дървесни видове. Тревата е жълта, измряха брезите, измряха иглолистните, измряха кестените. Явно трябва нови дървесни видове“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

В края на август част от липа пред Доходното здание в градската градина на Русе беше паднала и се наложи да бъде премахната от служители на общинското предприятие "Паркстрой". 

„В цяла България има нужда от актуализация на видовия състав във връзка с климатичните промени. Това е една от задачите ни. Освен това се планира да се опишат нови технологии за поддържане на зелените насаждения. Целият този труд ще бъде подн

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 17:17 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9491
Икономика

"Софийска вода" започна проверки в сгради с високи сметки за вода за общи нужди

"Софийска вода" започна проверки в сгради (етажна собственост) с повече от 20 имота, в които са изчислени общи нужди над 20 на сто и са фактурирани сумарно над 400 куб. метра вода, съобщават от компанията.Проверките са заради сигнали за високи сметки за вода за общи нужди в сградите.

| 19 Август 2024, 15:11 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
"Софийска вода" започна проверки в сгради с високи сметки за вода за общи нужди
Снимка © "Софийска вода"

"Софийска вода" започна проверки в сгради (етажна собственост) с повече от 20 имота, в които са изчислени общи нужди над 20 на сто и са фактурирани сумарно над 400 куб. метра вода, съобщават от компанията.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград. Това съобщи пред журналисти Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи "ДПС пресцентър" във фейсбук страницата си по-рано днес. Ахмед Доган е в централата на партията за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра на партията пред журналисти.  

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Проверките са заради сигнали за високи сметки за вода за общи нужди в сградите. Вече са  направени проверки в ж.к. "Младост" 1, бл.40 и в кв. "Сухата река", бл. 18. И в двата случая е потвърдена изправността на общите водомери, които са собственост на дружеството и коректността на отчетените по тях данни. 

Установени са завишени сметки за вода, следствие на изчисление и фактуриране на общи нужди за по-дълъг период. В единия случай периодът е 6 месеца, а в другия - 1 година. Причина е системно неосигурен достъп до общите водомери на двата блока, както и до голяма част от индивидуалните водомери на клиентите.

Това е предпоставка за неточно отразяване на консумацията в различните имоти, а когато е системно в продължение на месеци, след едно успешно извършено отчитане на общия водомер, разликите се фактурират сумарно за целия период, пише в съобщението.

Възможните причини за формиране на големи количества за общо потребление са: лошо състояние на вътрешната инсталация и течове; ползване на вода в общи помещения и прилежащи площи, за които няма открити партиди;  неизправни водомери; имоти без водомери и отчитащи се на база;  системно неосигуряване на достъп на проверителите до водомерите;  декларирани като необитаеми обекти, които се ползват, както и неточни самоотчети от потребителите. 

Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и храсти да насадим, как да се поливат, за да не се допуска, предвид промяната на климата, масово измиране на дървесни видове. Тревата е жълта, измряха брезите, измряха иглолистните, измряха кестените. Явно трябва нови дървесни видове“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

В края на август част от липа пред Доходното здание в градската градина на Русе беше паднала и се наложи да бъде премахната от служители на общинското предприятие "Паркстрой". 

„В цяла България има нужда от актуализация на видовия състав във връзка с климатичните промени. Това е една от задачите ни. Освен това се планира да се опишат нови технологии за поддържане на зелените насаждения. Целият този труд ще бъде подн

Това е един ресор точно подходящ за това, което пишем за България в нашите програми, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с определения за Екатерина Захариева ресор в Европейската комисия (ЕК). 

На първо място и в нейната предизборна кампания се говореше, че конкурентоспособността на Европа спрямо Америка и Китай трябва да се завиши и именно на нашия комисар се дава този ресор, допълни Борисов. 

Голяма благодарност, защото в тези пет години, които идват, при една добра работа с редовни правителства, България може да направи много. Тук се отчита, че суперкомпютърът е в България, че има огромна ИТ общност и това, което направихме в институтите и образованието, е нещо изключително важно, каза още Бойко Борисов. 

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 процента в сравнение с лятото на 2023 г., като към края на август нощувките в хотели и места за настаняване са 108 612. Според кмета ваканционният сезон в града е започнал по-късно тази година, но данните показват, че е бил по-интензивен и успешен.

През септември потокът от посетители видимо е намалял, но туристическият сезон все още не е приключил. Аквапаркът ще работи до края на септември, а повечето хотели също посрещат клиенти.

Около 5 на сто е ръстът на туристите, преминали през Ягодинската пещера през това лято, информира Сергей Генчев, управител на пещерата. Увеличението е на фона на по-късното начало на сезона с близо 15 дни заради неблагоприятни метеорологични условия. Предимно българ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.