Начало Местен фокус Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов
9313
България

Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов

Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов."С колегите сме се събрали днес да изразим нашата подкрепа към министъра на вътрешните работи, тъй като под негово ръководство в система се усеща сигурност и спокойствие от служителите, които изпълняват служебните си задължения", бе лаконичният коментар на Димитър Димитров - началник група „Химия, физикохимия и биология“ в Сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при Областната дирекция на МВР – Варна. 

| 19 Август 2024, 15:15 ч.
Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов
Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов
Снимка © БТА

Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов.

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата.

Според предложението цените на административни услуги по електронен път ще бъдат намалени с десет процента, като същите няма да надвишават 20 лева. 

По време на общественото обсъждане директорът на Международния младежки център (ММЦ) Радостина Раданова внесе предложение, с което бе подложено на обсъждане и изменението на Наредба №2 във връзка с определянето на цените за наемане и настаняване на външни ползватели на центъра. 

Така за предоставяне на нощувки настаняването в двойна стая ще струва 80 лв., а единичното 50 лв. Фиксирани са и такси за наемане и на озвучителна техника, възлизаща на 60 лв. (за 60 мин.). ММЦ предлага използването и на допълнителни услуги и приспособления, сред които шатра, маса за кетъринг, стативи за изложби, лапто

"С колегите сме се събрали днес да изразим нашата подкрепа към министъра на вътрешните работи, тъй като под негово ръководство в система се усеща сигурност и спокойствие от служителите, които изпълняват служебните си задължения", бе лаконичният коментар на Димитър Димитров - началник група „Химия, физикохимия и биология“ в Сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при Областната дирекция на МВР – Варна. 

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

През нощта все още ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в Южна България ще има превалявания. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Облачно ще се задържи над Югоизточна България, но до полунощ и там облачността ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата н

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 15:38 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9313
България

Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов

Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов."С колегите сме се събрали днес да изразим нашата подкрепа към министъра на вътрешните работи, тъй като под негово ръководство в система се усеща сигурност и спокойствие от служителите, които изпълняват служебните си задължения", бе лаконичният коментар на Димитър Димитров - началник група „Химия, физикохимия и биология“ в Сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при Областната дирекция на МВР – Варна. 

| 19 Август 2024, 15:15 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов
Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов
Снимка © БТА

Около 100 служителите на МВР се събраха пред дирекцията на полицията във Варна в подкрепа на сегашния министър Калин Стоянов.

Полицейски служители подпомагат движението в районите около учебните заведения в Търговище и областта в деня на откриването на учебната година. Приоритетно се пропускат пешеходците, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

От полицията напомнят на водачите, че съгласно Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му не се допуска престоят и паркирането върху пешеходни пътеки и на по-малко от пет метра преди тях. При установяване на подобни нарушения униформените служители ще предприемат незабавно предвидените в същия закон мерки. На 16 септември – първият за новата учебна година ден, всички обозначени полицейски автомобили, движещи се в транспортния поток, ще бъдат с включена светлинна сигнализация.

По традиция от началото на септември е в ход акцията на „Пътна полиция“ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя

В общо 234 секции ще гласуват имащите право на глас от област Видин на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Това става известно от решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Видин за формиране на единните номера на избирателните секции в пети изборен район, публикувано на сайта на комисията.

Със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. В най-много секции ще се гласува във Видин – 120, в Белоградчик - 18 секции, в Бойница – пет, в Брегово - 12, в Грамада – в девет, в Димово –24, в Кула –12, в Макреш и Ново село –  по седем, в Ружинци и Чупрене – по десет.

РИК – Видин е определила броя членове на секционните избирателни комисии (СИК), като в секциите с до 500 избиратели включително комисиите ще бъдат от седем членове, а тези с над 500 изб

Митнически служители са задържали 277 200 къса недекларирани цигари при две проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта на 17 септември митничари спират за проверка товарен автомобил, управляван от водач с българско гражданство. Автомобилът превозвал хладилници за Белгия. Рентгеновият контрол на пътния състав и стоките в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната проверка митническите инспектори открили общо 12 900 кутии (258 000 къса) цигари с български акцизен бандерол на известни марки, укрити под превозваните хладилници. Тютюневите изделия са иззети, като за нарушението е съставен акт на шофьора по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При друг случай от 16 септември митническите служители проверили товаре

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата.

Според предложението цените на административни услуги по електронен път ще бъдат намалени с десет процента, като същите няма да надвишават 20 лева. 

По време на общественото обсъждане директорът на Международния младежки център (ММЦ) Радостина Раданова внесе предложение, с което бе подложено на обсъждане и изменението на Наредба №2 във връзка с определянето на цените за наемане и настаняване на външни ползватели на центъра. 

Така за предоставяне на нощувки настаняването в двойна стая ще струва 80 лв., а единичното 50 лв. Фиксирани са и такси за наемане и на озвучителна техника, възлизаща на 60 лв. (за 60 мин.). ММЦ предлага използването и на допълнителни услуги и приспособления, сред които шатра, маса за кетъринг, стативи за изложби, лапто

"С колегите сме се събрали днес да изразим нашата подкрепа към министъра на вътрешните работи, тъй като под негово ръководство в система се усеща сигурност и спокойствие от служителите, които изпълняват служебните си задължения", бе лаконичният коментар на Димитър Димитров - началник група „Химия, физикохимия и биология“ в Сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при Областната дирекция на МВР – Варна. 

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

През нощта все още ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в Южна България ще има превалявания. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 9°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време. Облачно ще се задържи над Югоизточна България, но до полунощ и там облачността ще намалее. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 20°.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. След обяд по северното крайбрежие облачността ще намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата н

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Все повече общини са ангажирани с темата за енергийната ефективност и екологията. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова – Касабова на пресконференция във Френския институт в България за конкурса `ЕкоОбщина". Конкурсът ще продължи да надгражда дългогодишното сътрудничество между Франция и България и ще се превърне в традиция за споделяне на добрите практики за опазване на околната среда, заяви Коритарова.

Страната ни успешно следва примера, който много държави в Европа прилагат, за насърчаване на по-добро управление на водите, отпадъците, енергийната ефективност и устойчивата градска мобилност, посочи министърът. Със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост финансираме обновяването на сградите като дефинираме няколко групи сгради – жилищни, обществени и сгради, свързани с туризъм и други адми

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.