Начало На преден план Служители на полицията в Кюстендил се събраха в подкрепа на министър Калин Стоянов
9157
България

Служители на полицията в Кюстендил се събраха в подкрепа на министър Калин Стоянов

Служители на Областната дирекция на МВР в Кюстендил се събраха пред сградата на дирекцията днес около обяд в подкрепа на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.По-рано днес след решението на президента Румен Радев да не подпише указа за съставяне на служебно правителство с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, полицаи и граждани се събраха пред сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 в столицата.

| 19 Август 2024, 15:48 ч.
Служители на полицията в Кюстендил се събраха в подкрепа на министър Калин Стоянов
Служители на полицията в Кюстендил се събраха в подкрепа на министър Калин Стоянов
Снимка © Пресцентър ОДМВР-Кюстендил

Служители на Областната дирекция на МВР в Кюстендил се събраха пред сградата на дирекцията днес около обяд в подкрепа на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. 

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, каза окръжният прокурор Недко Симов, който е и наблюдаващ досъдебното производство.

Припомняме, че инцидентът, при който загина 78-годишният Бойко Младенов от неделинското село Кочани, стана на 1 март, след спор за имот и прераснал в сбиване между двамата възрастни мъже.

Недко Симов уточни, че промяната на мярката е във връзка с подадена молба от обвиняемия. Прокурорът е преценил, че съобразявайки всички обстоятелства, в това число и влошено здравословно състояние, както и необходимост от посещение на болнични заведения, мярката трябва да бъде изменена. 

На Районното управление на МВР в Златоград е възложено да контролират изпълнението на мярката „подписка“ по постоянния

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Момче на 14 години е настанено в болница с различни наранявания след като е било намерено да лежи на спирка в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен вчера малко преди 16:00 часа на спешния телефон 112. 

На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е установил пострадалия тийнейджър. Той е бил откаран за лечение в медицинско заведение. Към момента момчето е без опасност за живота. 

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители като извършител на деянието е установено 15-годишно момче, което е задържано за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че през миналата седмица момче на 14 години пострада в Стара Загора, като при спречкване между младежи му беше нанесена порезна рана на ръката. 

По-рано днес след решението на президента Румен Радев да не подпише указа за съставяне на служебно правителство с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, полицаи и граждани се събраха пред сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 в столицата. Част от присъстващите носиха плакати с призив „Оставете министъра да си върши работата“.

Полицаи се събраха в подкрепа на Калин Стоянов и във Варна. 

През миналата седмица служители на ОД на МВР в Кюстендилвъзразиха срещу  опитите за намесване на структурите в МВР в предизборни кампании или с политически цели.  

Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов, написа евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Елена Йончева на своята фейсбук страница.

Тя посочва, че двамата български моряци, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хутите от 19 ноември 2023 година. 

"Целта е да стигна от град Сана до пристанищния град Ходейда на Червено море, където е корабът с българите", пише Йончева. 

„Това е хуманитарна мисия, с логистичната подкрепа и на ООН, за да се видя с Любомир и Данаил, и да разбера повече за ситуацията. От десет месеца техните семейства не са ги виждали и са изключително разтревожени. До този момент нито един европейски политик не е успял да се срещне с тях, както и с екипажа, в който са и трима граждани на ЕС

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Тикер в 15:34 ч.
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли ...
Начало На преден план
9157
България

Служители на полицията в Кюстендил се събраха в подкрепа на министър Калин Стоянов

Служители на Областната дирекция на МВР в Кюстендил се събраха пред сградата на дирекцията днес около обяд в подкрепа на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщиха от пресцентъра на областната полиция.По-рано днес след решението на президента Румен Радев да не подпише указа за съставяне на служебно правителство с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, полицаи и граждани се събраха пред сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 в столицата.

| 19 Август 2024, 15:48 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служители на полицията в Кюстендил се събраха в подкрепа на министър Калин Стоянов
Служители на полицията в Кюстендил се събраха в подкрепа на министър Калин Стоянов
Снимка © Пресцентър ОДМВР-Кюстендил

Служители на Областната дирекция на МВР в Кюстендил се събраха пред сградата на дирекцията днес около обяд в подкрепа на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. 

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, каза окръжният прокурор Недко Симов, който е и наблюдаващ досъдебното производство.

Припомняме, че инцидентът, при който загина 78-годишният Бойко Младенов от неделинското село Кочани, стана на 1 март, след спор за имот и прераснал в сбиване между двамата възрастни мъже.

Недко Симов уточни, че промяната на мярката е във връзка с подадена молба от обвиняемия. Прокурорът е преценил, че съобразявайки всички обстоятелства, в това число и влошено здравословно състояние, както и необходимост от посещение на болнични заведения, мярката трябва да бъде изменена. 

На Районното управление на МВР в Златоград е възложено да контролират изпълнението на мярката „подписка“ по постоянния

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Момче на 14 години е настанено в болница с различни наранявания след като е било намерено да лежи на спирка в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен вчера малко преди 16:00 часа на спешния телефон 112. 

На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е установил пострадалия тийнейджър. Той е бил откаран за лечение в медицинско заведение. Към момента момчето е без опасност за живота. 

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители като извършител на деянието е установено 15-годишно момче, което е задържано за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че през миналата седмица момче на 14 години пострада в Стара Загора, като при спречкване между младежи му беше нанесена порезна рана на ръката. 

По-рано днес след решението на президента Румен Радев да не подпише указа за съставяне на служебно правителство с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, полицаи и граждани се събраха пред сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2 в столицата. Част от присъстващите носиха плакати с призив „Оставете министъра да си върши работата“.

Полицаи се събраха в подкрепа на Калин Стоянов и във Варна. 

През миналата седмица служители на ОД на МВР в Кюстендилвъзразиха срещу  опитите за намесване на структурите в МВР в предизборни кампании или с политически цели.  

Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов, написа евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Елена Йончева на своята фейсбук страница.

Тя посочва, че двамата български моряци, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хутите от 19 ноември 2023 година. 

"Целта е да стигна от град Сана до пристанищния град Ходейда на Червено море, където е корабът с българите", пише Йончева. 

„Това е хуманитарна мисия, с логистичната подкрепа и на ООН, за да се видя с Любомир и Данаил, и да разбера повече за ситуацията. От десет месеца техните семейства не са ги виждали и са изключително разтревожени. До този момент нито един европейски политик не е успял да се срещне с тях, както и с екипажа, в който са и трима граждани на ЕС

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") на пресконференция в Столичната община, заедно със заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов и общинските съветници Симеон Ставрев и Димитър Петров. На нея беше представен отчет за свършеното за транспорта на София от новото ръководство на Общината, както и какво предстои. 

София един от градовете с най-висок пътен травматизъм, посочи Бонев. По думите му, много често подобряването на пътната безопасност е свързана с мерки, които не са особено популярни - като изграждането на "острови", които стесняват пътните платна и затормозяват движението на автомобилите. Това обаче означава по-ниска скорост и съответно - по-нисък риск от пътен травматизъм, подчерта Борис Бонев.

Той каза,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.