Начало На преден план Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена на брега на река Дунав
9304
България

Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена на брега на река Дунав

Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена, изплувало на брега на река Дунав край село Ряхово.Това съобщи районният прокурор на Русе Ирена Костадинова.

| 19 Август 2024, 15:52 ч.
Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена на брега на река Дунав
Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена на брега на река Дунав
Снимка © / БТА

Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена, изплувало на брега на река Дунав край село Ряхово. Това съобщи районният прокурор на Русе Ирена Костадинова. 

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност, бяха обсъдени на среща в президентството, съобщиха от институцията.

Изграждането е под патронажа на президента Румен Радев. 

„Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът Радев по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. 

По повод на възможните терени, фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата. През

Тялото на жената, което е в напреднал стадий на разложение, е открито вчера. Експертизи ще установят самоличността , но се предполага, че тя е била обявена за издирване през месец май тази година. 

При първоначалния оглед не са установени следи от насилие. 

Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал малко след 11:00 часа. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила. Пострадали са водачите им – на 73 и 51 години. В тежко състояние е и 54-годишна жена, която е транспортирана за лечение в плевенска болница. Заедно с нея в автомобила е бил и 19-годишен мъж, който е в добро състояние.

Причините за катастрофата се изясняват.

 

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Тикер в 15:25 ч.
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли ...
Начало На преден план
9304
България

Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена на брега на река Дунав

Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена, изплувало на брега на река Дунав край село Ряхово.Това съобщи районният прокурор на Русе Ирена Костадинова.

| 19 Август 2024, 15:52 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена на брега на река Дунав
Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена на брега на река Дунав
Снимка © / БТА

Районната прокуратура в Русе разследва случай с открито тяло на жена, изплувало на брега на река Дунав край село Ряхово. Това съобщи районният прокурор на Русе Ирена Костадинова. 

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Общинският съвет в Свищов гласува на днешното извънредно заседание точката „Изработване на Проект за изменение на Подробен устройствен план (ПУП) – План за регулация (ПР) за изменение на уличната регулация в участъка от осова точка 972 до осова точка 623, по действащия регулационен план на гр. Свищов“. Това беше и единствената точка в дневния ред на общинските съветници. 

Изменението е във връзка с изготвен технически проект за основен ремонт на ул. „33-ти Свищовски полк“, част от трасето на Републикански път II-52. Точката бе приета с 28 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Проектът предвижда изграждане на две нови кръгови кръстовища по ул. „33-ти Свищовски полк“, възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества в разглеждания уличен участък, подобряване на но

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност, бяха обсъдени на среща в президентството, съобщиха от институцията.

Изграждането е под патронажа на президента Румен Радев. 

„Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът Радев по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. 

По повод на възможните терени, фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата. През

Тялото на жената, което е в напреднал стадий на разложение, е открито вчера. Експертизи ще установят самоличността , но се предполага, че тя е била обявена за издирване през месец май тази година. 

При първоначалния оглед не са установени следи от насилие. 

Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал малко след 11:00 часа. Ударили са се два насрещно движещи се автомобила. Пострадали са водачите им – на 73 и 51 години. В тежко състояние е и 54-годишна жена, която е транспортирана за лечение в плевенска болница. Заедно с нея в автомобила е бил и 19-годишен мъж, който е в добро състояние.

Причините за катастрофата се изясняват.

 

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

Община Варна ще възложи независим финансов и функционален одит на всички общински дружества, сред които е и „Градски транспорт“ ЕАД, съобщи на пресконференция кметът на града Благомир Коцев. Той подчерта, че част от тях не работят достатъчно ефективно и финансовата им дисциплина е слаба. Ръководството на дружествата обаче не се назначава от администрацията, а от Общинския съвет, посочи Коцев. Той уточни, че екипът му предлага оздравителни мерки, които не се прилагат, тъй като принципалът на фирмите не е Общината. Всяка година част от тези дружества трябва да бъдат дофинансирани от бюджета без тези средства да са предвидени, обясни Коцев и подчерта, че това налага да се вземат пари от други сектори.

Зам.-кметът по финансовите въпроси Христо Рафаилов допълни, че „Градски транспорт“ е в постоянен недостиг на средства. По думите му дълговете на дружеството к

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.