Начало Местен фокус Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол
9481
България

Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол

Пожар пламна в подножието на връх Бакаджик в Ямболско.Сигналът е получен на телефон 112 малко след 14:00 часа. Огънят е обхванал сухи треви и храсти между селата Калчево, Победа и местността Бакаджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

| 19 Август 2024, 16:24 ч.
Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол
Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол
Снимка © БТА

Пожар пламна в подножието на връх Бакаджик в Ямболско. Сигналът е получен на телефон 112 малко след 14:00 часа. Огънят е обхванал сухи треви и храсти между селата Калчево, Победа и местността Бакаджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независимостта на България, информират от пресцентъра на полицията. Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, където се организират празници, туристическите обекти и по пътищата. От полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Струма“ и главните пътища в първия и последния почивен ден. 

"По пътищата и населените места в област Кюстендил ще има достатъчно полицейски служители, които да обезпечат сигурността на хората", каза говорителят на ОД на МВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, превишаване не скоростта и контрол на двуколесните пътни превозни средств

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Пожарът е на голяма площ, в трудно проходим терен. Гасенето се извършва основно на ръка. На място са два екипа огнеборци, земеделска техника и хора от населеното място. Направени са просеки в подножието на Бакаджик. Няма опасност за населените места, увериха от полицията.

Гасенето се затруднява от силния и променящ посоката си вятър. Четири земеделски стопанства са се включили в овладяването на стихията, каза кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, който е на мястото на пожара. „С всичката налична техника, направиха възможното пожарът да бъде локализиран, ограден отвсякъде, направиха широки просеки“, посочи Ставрев.

Няма опасност за близките населени места и за лесопарк „Бакаджик“, който попада като защитена местност в „Натура 2000“, каза още кметът на община Тунджа. 

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води на село Черноочене. Това става известно от публикуваната покана на ОбС за заседанието.

Пред общинските съветници ще бъдат направени и отчети за: изпълнението на бюджета, за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и за състоянието на общинския дълг за 2023 година.

Отчет ще бъде направен и на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г.

Сред точките за обсъждане са и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 17:18 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9481
България

Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол

Пожар пламна в подножието на връх Бакаджик в Ямболско.Сигналът е получен на телефон 112 малко след 14:00 часа. Огънят е обхванал сухи треви и храсти между селата Калчево, Победа и местността Бакаджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

| 19 Август 2024, 16:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол
Пожар пламна в трудно достъпна местност в подножието на връх Бакаджик край Ямбол
Снимка © БТА

Пожар пламна в подножието на връх Бакаджик в Ямболско. Сигналът е получен на телефон 112 малко след 14:00 часа. Огънят е обхванал сухи треви и храсти между селата Калчево, Победа и местността Бакаджик, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на определените с решение на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград ръководни места по длъжности за 66-те постоянни комисии.

Според това решение коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 66 ръководни постове – по 22 председателски, заместник-председателски и секретарски, както и 108 редови членове. Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 13 председатели, 13 заместник-председатели, 12 секретари и 62 редови членове. Партия „Възраждане“ ще има 12 председатели, 13 заместник - председатели, 13 секретари, 60 редови членове. „Движение за права и свободи“ ще има осем председатели, седем заместник - председатели, осем секретари, 44 редови чле

От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независимостта на България, информират от пресцентъра на полицията. Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, където се организират празници, туристическите обекти и по пътищата. От полицията очакват засилен трафик по автомагистрала „Струма“ и главните пътища в първия и последния почивен ден. 

"По пътищата и населените места в област Кюстендил ще има достатъчно полицейски служители, които да обезпечат сигурността на хората", каза говорителят на ОД на МВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, превишаване не скоростта и контрол на двуколесните пътни превозни средств

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Пожарът е на голяма площ, в трудно проходим терен. Гасенето се извършва основно на ръка. На място са два екипа огнеборци, земеделска техника и хора от населеното място. Направени са просеки в подножието на Бакаджик. Няма опасност за населените места, увериха от полицията.

Гасенето се затруднява от силния и променящ посоката си вятър. Четири земеделски стопанства са се включили в овладяването на стихията, каза кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, който е на мястото на пожара. „С всичката налична техника, направиха възможното пожарът да бъде локализиран, ограден отвсякъде, направиха широки просеки“, посочи Ставрев.

Няма опасност за близките населени места и за лесопарк „Бакаджик“, който попада като защитена местност в „Натура 2000“, каза още кметът на община Тунджа. 

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води на село Черноочене. Това става известно от публикуваната покана на ОбС за заседанието.

Пред общинските съветници ще бъдат направени и отчети за: изпълнението на бюджета, за изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и за състоянието на общинския дълг за 2023 година.

Отчет ще бъде направен и на изпълнението на Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2023 г.

Сред точките за обсъждане са и предоставяне на земеделски земи с признато право на собственост; прекратяване на съсобственост върху

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.