Начало Местен фокус Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански
9418
България

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански.Гайтански е представляван в съдебното заседание от адвокат Красимир Донков.

| 19 Август 2024, 17:09 ч.
Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански
Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански
Снимка © Христо Касабов

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански. Той е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) кредит за 148,5 млн. лв. Той бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде в петък на органите на реда.

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдимия А. Г. по обвинение за причинена по непредпазливост смърт на млада жена на 6 август 2020 година вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщават от пресцентъра на съда в града.

На обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът е счел, че подсъдимият трябва да заплати на трима родственици на починалата суми в размер на 90 хил. лева, 60 хил. лева и 40 хил. лева, представляващи обезщетения за претърпени в резултат на деянието, предмет на обвинението, неимуществени вреди. 

От Окръжния съд допълват, че деянието, за което подсъдимият е признат за виновен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на шест месеца лишаване от свобода. Поради тази причина той ще трябва да изтърпи о

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Гайтански е представляван в съдебното заседание от адвокат Красимир Донков. Софийска градска прокуратура настоява съдът да наложи мярка "задържане под стража" на Гайтански.

По досъдебното производство са обвинени още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, чието местонахождение все още не е известно, и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, която е взела кредита. Мавродиев е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, а Георгиев е обвинен като помагач, той е с наложена прокурорска мярка „парична гаранция“ от 50 хил. лв.

Разследването започва в края на октомври 2022 г. по повод сигнал за отпуснатия кредит през 2019 г. от ББР. Образувано е и водено разследване за престъпление по служба. Разследването е възложено на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), а след това на следовател от Софийската градска прокуратура. С постановление от 5 май 2023 г. производството е прекратено, тъй като наблюдаващият прокурор е приел, че не са налице доказателства за престъпление по служба. Апелативната прокуратура потвърждава прекратяването, но Върховната касационна прокуратура констатира пропуски в разследването, тъй като не са били изследвани част от връзките между дружествата, които по някакъв начин са свързани с кредита. Поради това от 12 януари 2024 г. делото е върнато на прокуратура за продължаване на разследването, като веднага след това се дават указания за разпит на свидетели и е изискана документация. Впоследствие, след законодателни промени, досъдебното производство е възложено на Комисията за противодействие на корупцията. При извършените претърсвания са иззети документи и други доказателства.

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление, където се проведе процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Тегленето на номерата беше случаен принцип, публично, и се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев.

Преди близо четири месеца отново проведохме тази процедура по тегленото на номерата на машините за гласуване, които ще минат през процеса на удостоверяване, посочи Мундров. Той изрази надежда, че следващото подобно събитие ще бъде след не по-малко от четири години, защото България има нужда от редовно и стабилно правит

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 16:50 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9418
България

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански.Гайтански е представляван в съдебното заседание от адвокат Красимир Донков.

| 19 Август 2024, 17:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански
Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански
Снимка © Христо Касабов

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Румен Гайтански. Той е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) кредит за 148,5 млн. лв. Той бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде в петък на органите на реда.

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдимия А. Г. по обвинение за причинена по непредпазливост смърт на млада жена на 6 август 2020 година вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщават от пресцентъра на съда в града.

На обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът е счел, че подсъдимият трябва да заплати на трима родственици на починалата суми в размер на 90 хил. лева, 60 хил. лева и 40 хил. лева, представляващи обезщетения за претърпени в резултат на деянието, предмет на обвинението, неимуществени вреди. 

От Окръжния съд допълват, че деянието, за което подсъдимият е признат за виновен, се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане на шест месеца лишаване от свобода. Поради тази причина той ще трябва да изтърпи о

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Гайтански е представляван в съдебното заседание от адвокат Красимир Донков. Софийска градска прокуратура настоява съдът да наложи мярка "задържане под стража" на Гайтански.

По досъдебното производство са обвинени още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, чието местонахождение все още не е известно, и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, която е взела кредита. Мавродиев е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, а Георгиев е обвинен като помагач, той е с наложена прокурорска мярка „парична гаранция“ от 50 хил. лв.

Разследването започва в края на октомври 2022 г. по повод сигнал за отпуснатия кредит през 2019 г. от ББР. Образувано е и водено разследване за престъпление по служба. Разследването е възложено на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), а след това на следовател от Софийската градска прокуратура. С постановление от 5 май 2023 г. производството е прекратено, тъй като наблюдаващият прокурор е приел, че не са налице доказателства за престъпление по служба. Апелативната прокуратура потвърждава прекратяването, но Върховната касационна прокуратура констатира пропуски в разследването, тъй като не са били изследвани част от връзките между дружествата, които по някакъв начин са свързани с кредита. Поради това от 12 януари 2024 г. делото е върнато на прокуратура за продължаване на разследването, като веднага след това се дават указания за разпит на свидетели и е изискана документация. Впоследствие, след законодателни промени, досъдебното производство е възложено на Комисията за противодействие на корупцията. При извършените претърсвания са иззети документи и други доказателства.

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление, където се проведе процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Тегленето на номерата беше случаен принцип, публично, и се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев.

Преди близо четири месеца отново проведохме тази процедура по тегленото на номерата на машините за гласуване, които ще минат през процеса на удостоверяване, посочи Мундров. Той изрази надежда, че следващото подобно събитие ще бъде след не по-малко от четири години, защото България има нужда от редовно и стабилно правит

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.