Начало Местен фокус В момента държавата е заложник на един човек - на Делян Пеевски, каза Костадин Костадинов
9499
България

В момента държавата е заложник на един човек - на Делян Пеевски, каза Костадин Костадинов

Настоящата ситуация показва, че държавата е заложник на един човек – на Делян Пеевски, който превръща политическото и физическото си оцеляване в залог за бъдещото развитие на България, каза днес пред журналисти във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.Според него спорът вече касае не фигурата на премиера, който очевидно няма никакво значение, а на министъра на вътрешните работи.

| 19 Август 2024, 17:12 ч.
В момента държавата е заложник на един човек - на Делян Пеевски, каза Костадин Костадинов
В момента държавата е заложник на един човек - на Делян Пеевски, каза Костадин Костадинов
Снимка © БТА

Настоящата ситуация показва, че държавата е заложник на един човек – на Делян Пеевски, който превръща политическото и физическото си оцеляване в залог за бъдещото развитие на България, каза днес пред журналисти във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Според него спорът вече касае не фигурата на премиера, който очевидно няма никакво значение, а на министъра на вътрешните работи. Причината е, че МВР „опъва чадър“ над купуването на гласове, посочи Костадинов. По думите му, ако няма такъв чадър, на следващите избори Делян Пеевски ще вземе не повече от 30 000 гласа и няма да влезе в парламента. „Виждаме, че имаме държава, която формално прилича на такава, а на практика е частна собственост на човек, който си е сложил негови хора навсякъде, във всяко учреждение, и когато се наложи да се стигне до някакво решение, се оказва, че към който и вариант да се посегне, това е все човек на Пеевски“, каза Костадинов.

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Министерството на електронното управление, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Процедурата ще започне в 10:30 часа.

Тегленето на номерата на случаен принцип е публично и ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев и служебния министър на електронното управление Валентин Мундров.

На събитието са поканени също представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание, като ще е открито и за медиите.

Публичното теглене е с цел да се гарантира прозрачността на процеса и е част от мерките на служебния кабинет за осигуряване на честни и демократични избори в страната.

На свикана от служебния пр

Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението е във връзка с направено искане от кмета на София и решение на Столичния общински съвет (СОС), с което се дава съгласие Общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имотите.

На 25 април СОС одобри доклад относно безвъзмездно прехвърляне от държавата на Столична община на правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец". В доклада беше предложено Столична община да стане собственик на комплекс "Герена" и стадионите "Георги Аспарухов", "Септември" и "Юнак".

Тогава от Министерство на младежта и спорта обявиха, че не са били уведомени от страна на Столична община за намеренията да придобие в собственост СК "Септември" и стадион "Юнак",

Той подчерта, че настоящата ситуация е изцяло по вина на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Батакът, в който ни вкараха, е много сериозен и те носят двойна отговорност - конституционните промени са техни и минаха в Конституционния съд благодарение на техния съдия Белазелков, посочи Костадинов. Той не отговори категорично дали „Възраждане“ ще вземе участие в предложените за утре от ПП-ДБ консултации за избор на зам.-председател на Сметната палата. „ПП-ДБ ни вкараха в тази криза, сега искат да се срещаме, за да променяме ситуацията“, коментира Костадинов. 

Решението е да се помисли за евентуално обновяване на структурите на властта, но в никакъв случай не трябва в тях да има хора на ПП-ДБ, защото не е ясно дали не са на Пеевски, каза още лидерът на „Възраждане“, според когото участниците в коалицията са "токсични", не само за самите себе си, а и за българската национална сигурност. "В момента не държавата е в криза, а антибългарското колониално статукво", допълни Костадинов. Според него идващите избори дават златен шанс на българите да изчистят "колониалните партии" - проводници на чуждо влияние, и да унищожат моделите „Пеевски“, „Борисов“, „Нинова“ и „Кирил Петков-Асен Василев“.

За подкрепата за министъра на вътрешните работи в различни градове в страната, Костадинов посочи, че това всъщност е златен шанс да се направи преброяване на корумпираните полицаи. „Всеки, който излезе да защитава Калин Стоянов, значи е част от схемата за осигуряване на чадър над купуването на гласове“, каза лидерът на „Възраждане“. 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

За изминалите 24 часа са ликвидирани 51 пожара, един човек е пострадал. Това съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) - МВР, на  сайта си. Данните са към 6:00 ч.

През изминалото денонощие звената на ПБЗН са реагирали на 83 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които четири - в жилищни сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, два - в транспортни средства, два в съоръжения на открито и три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара, от които 15 са в сухи треви, горска постеля и храсти, два - в стърнища, 17 - в отпадъци и четири други.

Спасителните дейности и помощни операции са 26 броя, от които пет - при катастрофи в транспортни средства, една - при инциденти с опасни вещества, 19 - техническа помощ и една - за оказване на помощ н

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каза в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Възложили сме да се извърши една проверка в спешен порядък, така че да стане ясно какви са били първите действия на колегите", каза Илков.

На въпрос защо органите на реда първоначално не са предприели мерки по задържането на 32-годишния извършител, служебният министър отговори, че униформените не са разполагали с достатъчно информация, а самата пострадала е отказала да се яви в Районното управление, за да подаде жалба. 

"Ще се извърши анализ на действията и ако има данни, че има неадекватни такива, съответно ще се извърши проверка и ще вземем мерки това да не се случва", допълни служебният министър, като уточни, че евенту

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз достъп до услуги и подаване на сигнали за гражданите, съобщават от администрацията.  Телефонен номе ...
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Обвинение за причиняване на смърт очаква 17-годишен младеж, затова че на 30 юли т.г. преби 56-годишна жена от същия град, каза говорителят на Областната прокуратура в Перник Албен ...
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Тикер в 16:56 ч.
Община Пазарджик въведе единен номер за по-добре насочена комуникация, бърз дост ...
Начало Местен фокус
9499
България

В момента държавата е заложник на един човек - на Делян Пеевски, каза Костадин Костадинов

Настоящата ситуация показва, че държавата е заложник на един човек – на Делян Пеевски, който превръща политическото и физическото си оцеляване в залог за бъдещото развитие на България, каза днес пред журналисти във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.Според него спорът вече касае не фигурата на премиера, който очевидно няма никакво значение, а на министъра на вътрешните работи.

| 19 Август 2024, 17:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
В момента държавата е заложник на един човек - на Делян Пеевски, каза Костадин Костадинов
В момента държавата е заложник на един човек - на Делян Пеевски, каза Костадин Костадинов
Снимка © БТА

Настоящата ситуация показва, че държавата е заложник на един човек – на Делян Пеевски, който превръща политическото и физическото си оцеляване в залог за бъдещото развитие на България, каза днес пред журналисти във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Според него спорът вече касае не фигурата на премиера, който очевидно няма никакво значение, а на министъра на вътрешните работи. Причината е, че МВР „опъва чадър“ над купуването на гласове, посочи Костадинов. По думите му, ако няма такъв чадър, на следващите избори Делян Пеевски ще вземе не повече от 30 000 гласа и няма да влезе в парламента. „Виждаме, че имаме държава, която формално прилича на такава, а на практика е частна собственост на човек, който си е сложил негови хора навсякъде, във всяко учреждение, и когато се наложи да се стигне до някакво решение, се оказва, че към който и вариант да се посегне, това е все човек на Пеевски“, каза Костадинов.

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Министерството на електронното управление, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Процедурата ще започне в 10:30 часа.

Тегленето на номерата на случаен принцип е публично и ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев и служебния министър на електронното управление Валентин Мундров.

На събитието са поканени също представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание, като ще е открито и за медиите.

Публичното теглене е с цел да се гарантира прозрачността на процеса и е част от мерките на служебния кабинет за осигуряване на честни и демократични избори в страната.

На свикана от служебния пр

Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението е във връзка с направено искане от кмета на София и решение на Столичния общински съвет (СОС), с което се дава съгласие Общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имотите.

На 25 април СОС одобри доклад относно безвъзмездно прехвърляне от държавата на Столична община на правото на собственост върху недвижими имоти в районите "Подуяне", "Красна поляна" и "Средец". В доклада беше предложено Столична община да стане собственик на комплекс "Герена" и стадионите "Георги Аспарухов", "Септември" и "Юнак".

Тогава от Министерство на младежта и спорта обявиха, че не са били уведомени от страна на Столична община за намеренията да придобие в собственост СК "Септември" и стадион "Юнак",

Той подчерта, че настоящата ситуация е изцяло по вина на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Батакът, в който ни вкараха, е много сериозен и те носят двойна отговорност - конституционните промени са техни и минаха в Конституционния съд благодарение на техния съдия Белазелков, посочи Костадинов. Той не отговори категорично дали „Възраждане“ ще вземе участие в предложените за утре от ПП-ДБ консултации за избор на зам.-председател на Сметната палата. „ПП-ДБ ни вкараха в тази криза, сега искат да се срещаме, за да променяме ситуацията“, коментира Костадинов. 

Решението е да се помисли за евентуално обновяване на структурите на властта, но в никакъв случай не трябва в тях да има хора на ПП-ДБ, защото не е ясно дали не са на Пеевски, каза още лидерът на „Възраждане“, според когото участниците в коалицията са "токсични", не само за самите себе си, а и за българската национална сигурност. "В момента не държавата е в криза, а антибългарското колониално статукво", допълни Костадинов. Според него идващите избори дават златен шанс на българите да изчистят "колониалните партии" - проводници на чуждо влияние, и да унищожат моделите „Пеевски“, „Борисов“, „Нинова“ и „Кирил Петков-Асен Василев“.

За подкрепата за министъра на вътрешните работи в различни градове в страната, Костадинов посочи, че това всъщност е златен шанс да се направи преброяване на корумпираните полицаи. „Всеки, който излезе да защитава Калин Стоянов, значи е част от схемата за осигуряване на чадър над купуването на гласове“, каза лидерът на „Възраждане“. 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

За изминалите 24 часа са ликвидирани 51 пожара, един човек е пострадал. Това съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) - МВР, на  сайта си. Данните са към 6:00 ч.

През изминалото денонощие звената на ПБЗН са реагирали на 83 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които четири - в жилищни сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, два - в транспортни средства, два в съоръжения на открито и три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара, от които 15 са в сухи треви, горска постеля и храсти, два - в стърнища, 17 - в отпадъци и четири други.

Спасителните дейности и помощни операции са 26 броя, от които пет - при катастрофи в транспортни средства, една - при инциденти с опасни вещества, 19 - техническа помощ и една - за оказване на помощ н

Разград ще участва в националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), съобщиха от общинската администрация.

Кампанията е под мотото „Бъди смел, бъди добър!“. Предвидените дейности, които се реализират в партньорство с общините в страната, са четири вида, като Община Разград ще участва в три от тях, посочиха от Общината. 

Кампанията ще започне със спортен празник - развлекателно състезание по народна топка за деца и възрастни. То ще се състои на 30 септември пред сцената "Ронда" в Градския парк. Ще участват шест отбора, съставени от деца и възрастни. Всеки от отборите ще се състои от пет деца и петима възрастни. Разпределението по отбори и графикът на срещите ще се извърши непосредствено преди началото на състезанието. 

Община Разград и ДАЗД ще осигурят спец

Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каза в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Възложили сме да се извърши една проверка в спешен порядък, така че да стане ясно какви са били първите действия на колегите", каза Илков.

На въпрос защо органите на реда първоначално не са предприели мерки по задържането на 32-годишния извършител, служебният министър отговори, че униформените не са разполагали с достатъчно информация, а самата пострадала е отказала да се яви в Районното управление, за да подаде жалба. 

"Ще се извърши анализ на действията и ако има данни, че има неадекватни такива, съответно ще се извърши проверка и ще вземем мерки това да не се случва", допълни служебният министър, като уточни, че евенту

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Община Пазарджик въведе единен телефонен номер за връзка, сигнали и достъп до услуги
На преден план
Обвинение за причиняване на смърт ще бъде повдигнато на 17-годишен младеж от Перник след побой над жена, заявиха от Областната прокуратура
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.