Начало Контекст Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив
10342
България

Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив

Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от ведомството.На ръководния пост той застава със заповед на служебния министър Калин Стоянов, а днес официално бе представен пред колегите си от главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев.

| 19 Август 2024, 18:09 ч.
Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив
Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив
Снимка © БТА

Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от ведомството. На ръководния пост той застава със заповед на служебния министър Калин Стоянов, а днес официално бе представен пред колегите си от главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. До момента Събчев бе зам.-директор на дирекцията.

Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния председател Георги Пампоров.

Сдружението изпраща един ползотворен период, през който бе реализиран проектът „Инициатива за капитализиране на перспективите за туризъм в региона“, допринесъл за обогатяване на знанията и уменията на близо 200 представители на туристическия бизнес в проведените десетки семинари, обучения, консултации, обмяна на опит, работни  срещи и участия в туристически  форуми в страната и чужбина, посочва Георги Пампоров. Той се оттегли като председател по лично желание и освобождаването му бе гласувано от Общото събрание на СРХР. 

Росица Старчева работи над 20 г. в сферата на туризма в областта на хотелиерство, ресторантьорство, туроператорство в Бъ

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 октомври. Председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков каза , че има и един регистриран инициативен комитет в подкрепа на Илиян Карагьозов, като независим кандидат за кмет на район „Приморски“.

Срокът за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети, които искат да се явят на вота, изтече днес. В изборите ще участват кандидати на партиите „Възраждане“, ГЕРБ и „Има такъв народ“, както и на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Пълномощията на избрания за кмет на "Одесос" Цветнен Цветков бяха прекратени с решение на ОИК в началото на февруари. По-късно комисията излезе с идентично решение и з

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

Досегашният директор ст. комисар Георги Чергов е преназначен на друга длъжност в МВР.

Припомняме, че до преназначаването на Чергов се стигна, след като вътрешният министър поиска оставката му заради трагичен инцидент, при който дете уби по погрешка баща си - полицай на 49 години. Стоянов поиска оставките и на началниците на специализираните полицейски сили и "Охранителна полиция" в Пловдив, както и на началника на сектор „Специализирани тактически действия“.

Димитър Събчев е роден през 1975 година. Има придобита магистърска степен по право от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Професионалната му кариера в системата на вътрешното ведомство започва през 2000 година, след завършване на факултет “Полиция” в Академията на МВР, като е назначен на длъжност разузнавач в сектор “Криминална полиция” на Шесто РУ в Пловдив. Последователно заема различни позиции, сред които началник на Шесто РУ - Пловдив и началник на РУ-Раковски. На два пъти е бил заместник-директор на пловдивската полиция – в периода юли 2017 – май 2021 г. и от септември 2023 г. до настоящото му преназначаване. За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР Димитър Събчев е награждаван многократно.

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Тикер в 14:42 ч.
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (Г ...
Начало Контекст
10342
България

Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив

Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от ведомството.На ръководния пост той застава със заповед на служебния министър Калин Стоянов, а днес официално бе представен пред колегите си от главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев.

| 19 Август 2024, 18:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив
Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив
Снимка © БТА

Старши комисар Димитър Събчев е временно преназначен като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от ведомството. На ръководния пост той застава със заповед на служебния министър Калин Стоянов, а днес официално бе представен пред колегите си от главния секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. До момента Събчев бе зам.-директор на дирекцията.

Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния председател Георги Пампоров.

Сдружението изпраща един ползотворен период, през който бе реализиран проектът „Инициатива за капитализиране на перспективите за туризъм в региона“, допринесъл за обогатяване на знанията и уменията на близо 200 представители на туристическия бизнес в проведените десетки семинари, обучения, консултации, обмяна на опит, работни  срещи и участия в туристически  форуми в страната и чужбина, посочва Георги Пампоров. Той се оттегли като председател по лично желание и освобождаването му бе гласувано от Общото събрание на СРХР. 

Росица Старчева работи над 20 г. в сферата на туризма в областта на хотелиерство, ресторантьорство, туроператорство в Бъ

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 октомври. Председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков каза , че има и един регистриран инициативен комитет в подкрепа на Илиян Карагьозов, като независим кандидат за кмет на район „Приморски“.

Срокът за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети, които искат да се явят на вота, изтече днес. В изборите ще участват кандидати на партиите „Възраждане“, ГЕРБ и „Има такъв народ“, както и на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Пълномощията на избрания за кмет на "Одесос" Цветнен Цветков бяха прекратени с решение на ОИК в началото на февруари. По-късно комисията излезе с идентично решение и з

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

Досегашният директор ст. комисар Георги Чергов е преназначен на друга длъжност в МВР.

Припомняме, че до преназначаването на Чергов се стигна, след като вътрешният министър поиска оставката му заради трагичен инцидент, при който дете уби по погрешка баща си - полицай на 49 години. Стоянов поиска оставките и на началниците на специализираните полицейски сили и "Охранителна полиция" в Пловдив, както и на началника на сектор „Специализирани тактически действия“.

Димитър Събчев е роден през 1975 година. Има придобита магистърска степен по право от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Професионалната му кариера в системата на вътрешното ведомство започва през 2000 година, след завършване на факултет “Полиция” в Академията на МВР, като е назначен на длъжност разузнавач в сектор “Криминална полиция” на Шесто РУ в Пловдив. Последователно заема различни позиции, сред които началник на Шесто РУ - Пловдив и началник на РУ-Раковски. На два пъти е бил заместник-директор на пловдивската полиция – в периода юли 2017 – май 2021 г. и от септември 2023 г. до настоящото му преназначаване. За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР Димитър Събчев е награждаван многократно.

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.