Начало Сфера От днес до 14 септември се въвежда временна организация на движение заради ремонта на ул. „Опълченска“ в столицата
9644
България

От днес до 14 септември се въвежда временна организация на движение заради ремонта на ул. „Опълченска“ в столицата

От 20 август до 14 септември включително се въвежда временна организация на движение в обществения транспорт с променени маршрути на тролейбусни номера 1, 5, 7 и 11 в София, посочват от Центъра за градска мобилност (ЦМГ) в официалната си фейсбук страница.Като причина за временната организация на движението ЦМГ посочва започването на втория етап на  реконструкцията на ул. „Опълченска“ от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“.

| 20 Август 2024, 06:00 ч.
От днес до 14 септември се въвежда временна организация на движение заради ремонта на ул. „Опълченска“  в столицата
От днес до 14 септември се въвежда временна организация на движение заради ремонта на ул. „Опълченска“ в столицата
Снимка © DFA

От 20 август до 14 септември включително се въвежда временна организация на движение в обществения транспорт с променени маршрути на тролейбусни номера 1, 5, 7 и 11 в София, посочват от Центъра за градска мобилност (ЦМГ) в официалната си фейсбук страница. 

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Ремонтираният път между селата Долна Рикса, Клисурица и Славотин в община Монтана, бе тържествено открит с водосвет. Обновеният участък свързва два републикански пътя – Е 79 и северния път Монтана – Видин. Стойността на ремонта е 9 752 000 лева, а ремонтираната отсечка е с дължина 8,7 километра.

„Честит празник Вяра, Надежда и Любов на всички християни, на всички българи и на всички, които сме днес тук на храм „Свети Василий“ в Клисурица. Използваме този ден, за да отбележим откриването на първия от осемте проекта от Инвестиционната програма на българските общини. За пръв път се прави подобна голяма инвестиция за четвъртокласна пътна мрежа. Това беше най-лошата отсечка в общината. Асфалтът беше пропаднал, а основата на пътя беше изключително лоша. В тежките зими тук беше непроходимо заради навявания, имаше десетки извънредни ситуации. Вярвам, че то

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Г-н Доган е в перфектна форма, в много добро здравословно състояние, допълни той. От думите му стана известно, че почетният председател ще даде изявление пред медиите, след като приключи процесът по консултациите за листите за изборите на 27 октомври. Консултирахме шест области, каза още Джевдет Чакъров, но не спомена имена.

"Колективните органи на партитата функционират много добре, нормално, представят се позициите, обсъждат се, подреждат се по начин, по който имаме традиции, утвърдени над 30 години", заяви председателят на ДПС. Според Чакъров структурите на партията са в много добра кондиция, с много добра нагласа и с оптимизъм и вяра се готвят да се представят

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Като причина за временната организация на движението ЦМГ посочва започването на втория етап на  реконструкцията на ул. „Опълченска“ от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“. 

За същия период от време се въвеждат и забрани за влизане на превозните средства в този участък, се посочва още в съобщението на ЦМГ. 

Дейностите по реконструкцията на ул. „Опълченска“ ще засегнат и маршрутите на автобусни линии 60 и 74. 

Актуалната информация и повече подробности за линиите на обществения транспорт в столицата са достъпни на сайта на ЦМГ.

Припомняме, че на 18 юли започна първият етап от цялостната реконструкция на ул. „Опълченска“ от кръстовището с бул. „Сливница“ до бул. „Тодор Александров“. Предвидено е целият ремонт да приключи до март 2025 г.

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители, „Против“ – шестима. Двама дадоха вот „Въздържал се“.

Законопроектът е внесен от Костадин Костадинов от „Въздраждане“ и група народни представители. 

(следва)

Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахмедов. 

Дневният ред на заседанието включва още две точки - утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване на помещение под наем, допълни Ахмедов. 

 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекула ...
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20.  В столицат ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Тикер в 14:26 ч.
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните б ...
Начало Сфера
9644
България

От днес до 14 септември се въвежда временна организация на движение заради ремонта на ул. „Опълченска“ в столицата

От 20 август до 14 септември включително се въвежда временна организация на движение в обществения транспорт с променени маршрути на тролейбусни номера 1, 5, 7 и 11 в София, посочват от Центъра за градска мобилност (ЦМГ) в официалната си фейсбук страница.Като причина за временната организация на движението ЦМГ посочва започването на втория етап на  реконструкцията на ул. „Опълченска“ от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“.

| 20 Август 2024, 06:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От днес до 14 септември се въвежда временна организация на движение заради ремонта на ул. „Опълченска“  в столицата
От днес до 14 септември се въвежда временна организация на движение заради ремонта на ул. „Опълченска“ в столицата
Снимка © DFA

От 20 август до 14 септември включително се въвежда временна организация на движение в обществения транспорт с променени маршрути на тролейбусни номера 1, 5, 7 и 11 в София, посочват от Центъра за градска мобилност (ЦМГ) в официалната си фейсбук страница. 

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Ремонтираният път между селата Долна Рикса, Клисурица и Славотин в община Монтана, бе тържествено открит с водосвет. Обновеният участък свързва два републикански пътя – Е 79 и северния път Монтана – Видин. Стойността на ремонта е 9 752 000 лева, а ремонтираната отсечка е с дължина 8,7 километра.

„Честит празник Вяра, Надежда и Любов на всички християни, на всички българи и на всички, които сме днес тук на храм „Свети Василий“ в Клисурица. Използваме този ден, за да отбележим откриването на първия от осемте проекта от Инвестиционната програма на българските общини. За пръв път се прави подобна голяма инвестиция за четвъртокласна пътна мрежа. Това беше най-лошата отсечка в общината. Асфалтът беше пропаднал, а основата на пътя беше изключително лоша. В тежките зими тук беше непроходимо заради навявания, имаше десетки извънредни ситуации. Вярвам, че то

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Г-н Доган е в перфектна форма, в много добро здравословно състояние, допълни той. От думите му стана известно, че почетният председател ще даде изявление пред медиите, след като приключи процесът по консултациите за листите за изборите на 27 октомври. Консултирахме шест области, каза още Джевдет Чакъров, но не спомена имена.

"Колективните органи на партитата функционират много добре, нормално, представят се позициите, обсъждат се, подреждат се по начин, по който имаме традиции, утвърдени над 30 години", заяви председателят на ДПС. Според Чакъров структурите на партията са в много добра кондиция, с много добра нагласа и с оптимизъм и вяра се готвят да се представят

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Като причина за временната организация на движението ЦМГ посочва започването на втория етап на  реконструкцията на ул. „Опълченска“ от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“. 

За същия период от време се въвеждат и забрани за влизане на превозните средства в този участък, се посочва още в съобщението на ЦМГ. 

Дейностите по реконструкцията на ул. „Опълченска“ ще засегнат и маршрутите на автобусни линии 60 и 74. 

Актуалната информация и повече подробности за линиите на обществения транспорт в столицата са достъпни на сайта на ЦМГ.

Припомняме, че на 18 юли започна първият етап от цялостната реконструкция на ул. „Опълченска“ от кръстовището с бул. „Сливница“ до бул. „Тодор Александров“. Предвидено е целият ремонт да приключи до март 2025 г.

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители, „Против“ – шестима. Двама дадоха вот „Въздържал се“.

Законопроектът е внесен от Костадин Костадинов от „Въздраждане“ и група народни представители. 

(следва)

Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахмедов. 

Дневният ред на заседанието включва още две точки - утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване на помещение под наем, допълни Ахмедов. 

 

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.