Начало Сфера Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина
10046
България

Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина

Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен малко след 14:00 часа. Товарен автомобил „Волво“, управляван от 54-годишен мъж от Шумен, се движил от село Веселина към Шумен. При навлизането на главния път е отнел предимството на движещия се от Варна в посока Русе лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 43-годишен мъж от Букурещ.

| 20 Август 2024, 09:13 ч.
Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина
Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина
Снимка © Разград

Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен малко след 14:00 часа. Товарен автомобил „Волво“, управляван от 54-годишен мъж от Шумен, се движил от село Веселина към Шумен. При навлизането на главния път е отнел предимството на движещия се от Варна в посока Русе лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 43-годишен мъж от Букурещ. Колата се ударила в предната лява част на камиона.

При сблъсъка са пострадали возещите се в лекия автомобил румънски граждани. Водачът е настанен в Хирургичното отделение на разградската болница с фрактура на десен крак. Возещата се на предната седалка 28-годишна жена е настанена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) с фрактура на дясно бедро и временна опасност за живота. Две от возещите се на задната седалка деца, на девет и на седем години, са оставени под наблюдение в Хирургичното отделение на болницата. Най-тежко пострадало е 11-годишното момиче. То е настанено в ОАИЛ с опасност за живота, посочи Георгиева. 

Пробите на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая се води досъдебно производство, допълни говорителят на ОД на МВР в Разград.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи пресцентърът на ДПС във Фейсбук.

"Д-р Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", гласи съобщението.

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Тикер в 14:00 ч.
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните б ...
Начало Сфера
10046
България

Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина

Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен малко след 14:00 часа. Товарен автомобил „Волво“, управляван от 54-годишен мъж от Шумен, се движил от село Веселина към Шумен. При навлизането на главния път е отнел предимството на движещия се от Варна в посока Русе лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 43-годишен мъж от Букурещ.

| 20 Август 2024, 09:13 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина
Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина
Снимка © Разград

Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

В петък в Министерството на електронното управление ще се теглят номерата на машините за гласуване, които предстои да бъдат удостоверени, съобщи преди началото на днешното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

По традиция то ще бъде публично, прозрачно, за да покажем нашите намерения да изпълним всичките си задължения, посочи Главчев.

Изпратихме писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), с което направихме свои предложения, отбеляза премиерът и допълни, че като продължение на това действие в понеделник шестима от членовете на правителството, които имат касателство с изборния процес, бяха в ЦИК, където проведоха ползотворни разговори. Засвидетелствахме своето уважение към тях и желание за подобряване на изборния процес, тъй като основният организатор и орган, който провежда изборите е ЦИК, каза Главчев.

Той припомни, че орга

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен малко след 14:00 часа. Товарен автомобил „Волво“, управляван от 54-годишен мъж от Шумен, се движил от село Веселина към Шумен. При навлизането на главния път е отнел предимството на движещия се от Варна в посока Русе лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 43-годишен мъж от Букурещ. Колата се ударила в предната лява част на камиона.

При сблъсъка са пострадали возещите се в лекия автомобил румънски граждани. Водачът е настанен в Хирургичното отделение на разградската болница с фрактура на десен крак. Возещата се на предната седалка 28-годишна жена е настанена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) с фрактура на дясно бедро и временна опасност за живота. Две от возещите се на задната седалка деца, на девет и на седем години, са оставени под наблюдение в Хирургичното отделение на болницата. Най-тежко пострадало е 11-годишното момиче. То е настанено в ОАИЛ с опасност за живота, посочи Георгиева. 

Пробите на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая се води досъдебно производство, допълни говорителят на ОД на МВР в Разград.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

От Българската народна банка (БНБ) потвърдиха, че са доставили специализираната хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя отговаря на всички зададени изисквания от Централната избирателна комисия (ЦИК) и от производителя на машините за гласуване – „Смартматик Интернешънъл холдинг Б.В.“.

"Печатница на БНБ" АД е получила от ЦИК съответните изисквания и стриктно се е придържала към тях, се посочва в прессъобщение на банката. Параметрите на специализираната хартия за машинно гласуване се посочват и във всяка обществена поръчка за избори в България. Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория, става ясно още от съобщението. Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е в централата на партията, съобщи пресцентърът на ДПС във Фейсбук.

"Д-р Ахмед Доган е обратно в своя дом, централата на ДПС, топло посрещнат от нашите младежи", гласи съобщението.

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.