Начало Контекст ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър
10114
България

ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър

ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър.Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

| 20 Август 2024, 10:39 ч.
ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър
ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ЕВ)

ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за почистването на р. Батова при Природен резерват „Балата“.

От 2016 г. досега са извършени редица проверки от страна на Басейнова дирекция „Черноморски район“, в които е констатирано, че участък от реката не е почистен, а срокът на изпълнението на предписанието многократно се удължава след мотивирани искания от страна на областния управител поради липса на финансиране, каза още министър Димитров. За неизпълнение на предписание през 2022 г. и през 2023 г. на областния управител на Добрич са връчени акт за установяване на административно нарушение. През май 2024 г. е последната извършена проверка, след която е из

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Вчера какво видях – няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – не е допустимо, коментира той.

Кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева постъпи прибързано, тя трябваше да подаде друго име за вътрешен министър, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призовава президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев да намерят формула да отстранят Калин Стоянов, да намерят приемлива за всички и по най-бързия начин да се отиде на избори. А с колегите да мислим какво ще правим след изборите, допълни той.

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

През изминалата нощ в Кюстендил е задържан 54-годишен мъж, който чрез телефон 112 е подал сигнал, че възнамерява да задейства взривно устройство в жилището си, което се намира в центъра на града, съобщават от полицията.

При претърсването на апартамента взривни вещества не са открити.

Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, допълват от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на в ...
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Тикер в 14:41 ч.
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (Г ...
Начало Контекст
10114
България

ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър

ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър.Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

| 20 Август 2024, 10:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър
ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър
Снимка © Милена Стойкова / БТА (ЕВ)

ГЕРБ поиска Калин Стоянов да бъде освободен като вътрешен министър. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за почистването на р. Батова при Природен резерват „Балата“.

От 2016 г. досега са извършени редица проверки от страна на Басейнова дирекция „Черноморски район“, в които е констатирано, че участък от реката не е почистен, а срокът на изпълнението на предписанието многократно се удължава след мотивирани искания от страна на областния управител поради липса на финансиране, каза още министър Димитров. За неизпълнение на предписание през 2022 г. и през 2023 г. на областния управител на Добрич са връчени акт за установяване на административно нарушение. През май 2024 г. е последната извършена проверка, след която е из

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Вчера какво видях – няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – не е допустимо, коментира той.

Кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева постъпи прибързано, тя трябваше да подаде друго име за вътрешен министър, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призовава президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев да намерят формула да отстранят Калин Стоянов, да намерят приемлива за всички и по най-бързия начин да се отиде на избори. А с колегите да мислим какво ще правим след изборите, допълни той.

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 септември. Това съобщиха от пресслужбата на МТСП. По време на срещите ще бъде представена актуална и достоверна информация за нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, както и за болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури, и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

През изминалата нощ в Кюстендил е задържан 54-годишен мъж, който чрез телефон 112 е подал сигнал, че възнамерява да задейства взривно устройство в жилището си, което се намира в центъра на града, съобщават от полицията.

При претърсването на апартамента взривни вещества не са открити.

Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, допълват от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук. 

Получихме много предложения, които показват колко активно софиянци искат да участват в подобряването на града и кварталите си, отбеляза столичният кмет. Той съобщи, че досега най-много от идеите са за реновиране на детски площадки, създаване на зони за спорт и отдих, засаждане на дървета и цветя в междублоковите пространства.

Имаме също интересни предложения за подобряване на пътната безопасност, написа кметът Терзиев. Не изпускайте шанса – подайте своя проект и нека заедно направим София по-добра, призовава столичани Васил Терзиев. 

Проектните предложения могат да бъдат изпращани на електронния адрес: idei-za-grada@sofia.bg, подадени н

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Интензивен е трафикът на пунктовете "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница, МВР препоръчва алтернативни маршрути
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.