Начало Сфера Седем пожара са гасили огнеборци от Кюстендилска област през последното денонощие
9640
България

Седем пожара са гасили огнеборци от Кюстендилска област през последното денонощие

Седем пожара са гасили огнеборци през последните 24 часа на територията на област Кюстендил, съобщиха от полицията.Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 18 август над с. Пастра, община Рила, под връх Калин. Пожарът е низов, в гора и до момента е без загуби.

| 20 Август 2024, 11:13 ч.
Седем пожара са гасили огнеборци от Кюстендилска област през последното денонощие
Седем пожара са гасили огнеборци от Кюстендилска област през последното денонощие
Снимка © БТА

Седем пожара са гасили огнеборци през последните 24 часа на територията на област Кюстендил, съобщиха от полицията. Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 18 август над с. Пастра, община Рила, под връх Калин. Пожарът е низов, в гора и до момента е без загуби. Гори в труднодостъпен район, което затруднява работата на огнеборците, казаха по-рано от пожарната.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централата на ДПС, където бе посрещнат от членове и симпатизанти на партията с възгласи и аплодисменти. 

Вчера пристигането на Ахмед Доган в централата на партията бе обявено във фейсбук страницата на ДПС. При засилен медиен интерес почетният председател се обърна с молба към медиите да му дадат време, за да се адаптира. Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград, каза пред медиите вчера Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Преди Ахмед Доган днес в централата на ДПС в столицата пристигна и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той обясни пред медиите, че и днес продължават консултациите с колективните органи на партията за формира

Противопожарни екипи работят днес по доугасяването на пожара в района на с. Сажданик, община Кюстендил, възникнал в сухи треви и храсти на 18 август. Ликвидиран е бил пожар в землището на с. Фролош, община Кочериново.

Локализиран е и пожар, възникнал вчера в Рила планина, в местността Бистришки водопади. Създадена е организация за доугасяването му. На място са екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) Рила и на Национален парк "Рила".

Гасен е и пожар, възникнал в личен автомобил "Мерцедес" на пътя с. Пиперков чифлик – Кюстендил, който е причинен поради техническа неизправност. Автомобилът е унищожен, но няма пострадали хора, казаха от полицията. Гасени са и пожари в постройка с бали от слама в Сапарева баня, и в землището на с. Дворище, община Кюстендил, в сухи треви.

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината за 2024 г.

Съветниците гласуваха и докладните записки, предвиждащи утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване под наем на помещение със застроена площ от 85 квадратни метра, намиращо се в северната част на здравна служба в село Пристое, чрез търг с явно наддаване, с първоначална цена в размер на 200 лева на месец за срок от десет години.

Общинските съветници в Каолиново одобриха и отпускане на еднократна финансова помощ от 250 лева за покриване на част от разходите за извършена операция и последващо лечение на жител на общината, след постъпило иск

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Тикер в 13:46 ч.
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните б ...
Начало Сфера
9640
България

Седем пожара са гасили огнеборци от Кюстендилска област през последното денонощие

Седем пожара са гасили огнеборци през последните 24 часа на територията на област Кюстендил, съобщиха от полицията.Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 18 август над с. Пастра, община Рила, под връх Калин. Пожарът е низов, в гора и до момента е без загуби.

| 20 Август 2024, 11:13 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Седем пожара са гасили огнеборци от Кюстендилска област през последното денонощие
Седем пожара са гасили огнеборци от Кюстендилска област през последното денонощие
Снимка © БТА

Седем пожара са гасили огнеборци през последните 24 часа на територията на област Кюстендил, съобщиха от полицията. Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 18 август над с. Пастра, община Рила, под връх Калин. Пожарът е низов, в гора и до момента е без загуби. Гори в труднодостъпен район, което затруднява работата на огнеборците, казаха по-рано от пожарната.

Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта „Топъл обяд“. Вече са монтирани нови професионални фурни, котлони, работни маси, както и миялна машина, съобщиха от общинския пресцентър.  

Оборудването е закупено по проект, финансиран от фонда „Социална закрила“. Общият бюджет е 43 560 лв., като 3960 лв. от тях са осигурени от Общината, съгласно изискванията на процедурата.

С доставката на новото оборудване ще се повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя топла храна всеки работен ден за 350 нуждаещи се от община Търговище. Услугата се предоставя по Програмата за храни и основно материално подпомагане

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централата на ДПС, където бе посрещнат от членове и симпатизанти на партията с възгласи и аплодисменти. 

Вчера пристигането на Ахмед Доган в централата на партията бе обявено във фейсбук страницата на ДПС. При засилен медиен интерес почетният председател се обърна с молба към медиите да му дадат време, за да се адаптира. Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград, каза пред медиите вчера Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил. 

Преди Ахмед Доган днес в централата на ДПС в столицата пристигна и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той обясни пред медиите, че и днес продължават консултациите с колективните органи на партията за формира

Противопожарни екипи работят днес по доугасяването на пожара в района на с. Сажданик, община Кюстендил, възникнал в сухи треви и храсти на 18 август. Ликвидиран е бил пожар в землището на с. Фролош, община Кочериново.

Локализиран е и пожар, възникнал вчера в Рила планина, в местността Бистришки водопади. Създадена е организация за доугасяването му. На място са екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) Рила и на Национален парк "Рила".

Гасен е и пожар, възникнал в личен автомобил "Мерцедес" на пътя с. Пиперков чифлик – Кюстендил, който е причинен поради техническа неизправност. Автомобилът е унищожен, но няма пострадали хора, казаха от полицията. Гасени са и пожари в постройка с бали от слама в Сапарева баня, и в землището на с. Дворище, община Кюстендил, в сухи треви.

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината за 2024 г.

Съветниците гласуваха и докладните записки, предвиждащи утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване под наем на помещение със застроена площ от 85 квадратни метра, намиращо се в северната част на здравна служба в село Пристое, чрез търг с явно наддаване, с първоначална цена в размер на 200 лева на месец за срок от десет години.

Общинските съветници в Каолиново одобриха и отпускане на еднократна финансова помощ от 250 лева за покриване на част от разходите за извършена операция и последващо лечение на жител на общината, след постъпило иск

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната на своята интернет страница.

На 13-и септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Те са повишени посмъртно със заповед на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.