Начало Сфера Опазване на популацията в защитени зони забавя с около четири месеца пускането на новия мост над река Марица между село Градина и Първомай
9630
България

Опазване на популацията в защитени зони забавя с около четири месеца пускането на новия мост над река Марица между село Градина и Първомай

Дейностите по строителството на новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в участъка между Първомай и село Градина, бяха преустановени от март до 17 юни, за да се опазят популациите на животинските видове в защитените зони „Река Марица“ и „Марица Първомай“, по време на размножителния период на птиците.Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По тази причина срокът за приключване на строителството е удължен от август на декември.

| 20 Август 2024, 11:18 ч.
Опазване на популацията в защитени зони забавя с около четири месеца пускането на новия мост над река Марица между село Градина и Първомай
Опазване на популацията в защитени зони забавя с около четири месеца пускането на новия мост над река Марица между село Градина и Първомай
Снимка © БТА

Дейностите по строителството на новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в участъка между Първомай и село Градина, бяха преустановени от март до 17 юни, за да се опазят популациите на животинските видове в защитените зони „Река Марица“ и „Марица Първомай“, по време на размножителния период на птиците. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По тази причина срокът за приключване на строителството е удължен от август на декември. Изграждането на съоръжението е в заключителния етап. 

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Стойността на договора за изграждане на моста е 20,2 млн. лева, а изпълнител е „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД. Мостът ще осигурява пряка връзка от автомагистрала „Тракия" до първокласния път Пловдив – Хасково. Съоръжението е с дължина 228 метра и 10,5 метра ширина, от които две ленти по 3,5 метра и два тротоара по 1,75 метра.

След окончателното завършване на съоръжението ще се премине към процедурите за приемане на обекта и въвеждането му в експлоатация от държавна приемателна комисия на Дирекцията за национален строителен контрол. 

АПИ обсъжда с представителите на местната власт възможностите за бъдещата експлоатация на стария мост в близост до град Първомай, изграден преди повече от 90 години – през 1930 г. Процедурата по изготвяне на проекта за нов мост започна след като в кметството на Първомай постъпи писмо от Германия, в което се съобщава, че гаранцията на съществуващия мост е изтекла.

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, на места в низините и котловините сутринта - с намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На места ще има валежи, в планините на Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°. Максималните температури - между 19° и 24°, в София - около 19°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще бъдат по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на мор

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Тикер в 13:42 ч.
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните б ...
Начало Сфера
9630
България

Опазване на популацията в защитени зони забавя с около четири месеца пускането на новия мост над река Марица между село Градина и Първомай

Дейностите по строителството на новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в участъка между Първомай и село Градина, бяха преустановени от март до 17 юни, за да се опазят популациите на животинските видове в защитените зони „Река Марица“ и „Марица Първомай“, по време на размножителния период на птиците.Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По тази причина срокът за приключване на строителството е удължен от август на декември.

| 20 Август 2024, 11:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Опазване на популацията в защитени зони забавя с около четири месеца пускането на новия мост над река Марица между село Градина и Първомай
Опазване на популацията в защитени зони забавя с около четири месеца пускането на новия мост над река Марица между село Градина и Първомай
Снимка © БТА

Дейностите по строителството на новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в участъка между Първомай и село Градина, бяха преустановени от март до 17 юни, за да се опазят популациите на животинските видове в защитените зони „Река Марица“ и „Марица Първомай“, по време на размножителния период на птиците. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По тази причина срокът за приключване на строителството е удължен от август на декември. Изграждането на съоръжението е в заключителния етап. 

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Стойността на договора за изграждане на моста е 20,2 млн. лева, а изпълнител е „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД. Мостът ще осигурява пряка връзка от автомагистрала „Тракия" до първокласния път Пловдив – Хасково. Съоръжението е с дължина 228 метра и 10,5 метра ширина, от които две ленти по 3,5 метра и два тротоара по 1,75 метра.

След окончателното завършване на съоръжението ще се премине към процедурите за приемане на обекта и въвеждането му в експлоатация от държавна приемателна комисия на Дирекцията за национален строителен контрол. 

АПИ обсъжда с представителите на местната власт възможностите за бъдещата експлоатация на стария мост в близост до град Първомай, изграден преди повече от 90 години – през 1930 г. Процедурата по изготвяне на проекта за нов мост започна след като в кметството на Първомай постъпи писмо от Германия, в което се съобщава, че гаранцията на съществуващия мост е изтекла.

Млад мъж е загинал при пътен инцидент в омуртагското село Кестеново. Инцидентът е станал вчера около 18:50 часа до гробищния парк на населеното място, информират от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

Загиналият е 28-годишен от селото. При управлението на собствения си лек автомобил БМВ на участък с десен завой е изгубил контрол над управлението му. Колата се е блъснала челно в крайпътно дърво. Вследствие на удара автомобилът се е самозапалил. говорителят на дирекцията поясни, че колата е била с газова уредба. Мъжът е починал на място.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че това е поредната жертва по пътищата в областта от началото на годината. През пролетта мотоциклетист загина при пътен инцидент край Попово. По-късно през юли 61-годишна жена почина при катастрофа в Попово на изхода за село Медовина. Дни по-късно мъж на 65 години наме

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, на места в низините и котловините сутринта - с намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На места ще има валежи, в планините на Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°. Максималните температури - между 19° и 24°, в София - около 19°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще бъдат по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на мор

Основен ремонт на Младежката сфера в Шумен се извършва с доброволен труд и подкрепата на дарители, съобщи Петър Бодуров, съучредител на Фондация "Подобри".

Първоначалните ни оценки бяха прекалено оптимистични и се наложи да мислим и работим за основен ремонт, поясни той. "В момента преправяме почти всичко. Основата е стабилна, но покривът и подът имаха нужда от подмяна и решихме да подменим из основи всичко. Благодарение на местни фирми и спомоществователи, благодарение на проекта "Добворолчеството е супер яко" успяхме да намерим средства и ресурси. В момента ремонтът е факт и очакваме до няколко дни да приключи", допълни Бодуров и поясни, че ремонтът е трудно да бъде остойностен, но материалите за него са излезли над 10 хил. лева, без да се смята доброволно положеният труд.

Покривът ще бъде доста по-устойчив, увери той. "Ползваме нови стабилни материали. Подът ще бъде з

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.