Начало Сфера Започна ремонт на пътя Свиленград - село Маточина
9855
България

Започна ремонт на пътя Свиленград - село Маточина

Започна ремонтът на пътя Свиленград – село Маточина, съобщиха от пресцентъра на Общината.Участъкът до граничното село е републикански път с дължина 36 километра и 800 метра. Там не е извършван ремонт от 50 години, а изключително компрометираната настилка затруднява придвижването и достъпа на местните хора и туристите.

| 20 Август 2024, 11:50 ч.
Започна ремонт на пътя Свиленград - село Маточина
Започна ремонт на пътя Свиленград - село Маточина
Снимка © община Свиленград

Започна ремонтът на пътя Свиленград – село Маточина, съобщиха от пресцентъра на Общината. Участъкът до граничното село е републикански път с дължина 36 километра и 800 метра. Там не е извършван ремонт от 50 години, а изключително компрометираната настилка затруднява придвижването и достъпа на местните хора и туристите.

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

Днес на обекта бяха кметът на общината арх. Анастас Карчев, инж. Соня Атанасова - директор на Областно пътно управление – Хасково, инж. Христо Христов – изпълнителен директор на фирма „АБ” АД – Хасково, която ще изпълнява строителството, и техническият ръководител Тилко Тилков.

Ще бъде извършено цялостно асфалтиране на пътното платно, рециклиране на основите, подмяна на 60 водостока, изграждане на нови банкети и канали, подмяна на вертикална и хоризонтална сигнализация. Очаква се фирмата-изпълнител да приключи ремонта до една година, уточниха от Общината.

"Дълго чаканият ремонт на пътя за Маточина най-накрая се случва след многократни искания от страна на Общината през годините", каза кметът арх. Карчев, цитиран от пресцентъра. Той добави, че след обновяването на пътната инфраструктура ще се даде тласък на туризма в района. Общината ще развие туристическите дестинации до крепостта "Букелон" в Маточина, до скалните църкви в село Михалич, до село Щит.

Последно в община Свиленград бе завършен ремонт на пътна инфраструктура в село Момково. В началото на юли т.г. приключи реновирането на моста и централната улица в едно от най-големите села в общината - Студена. Пътна инфраструктура - общо 550 метра, бе ремонтирана и в село Левка, а по-рано бе извършена и рехабилитация на улици в село Капитан Андреево.

Това, което видяхме след доста оживени дебати, е, че ГЕРБ и БСП оставиха „бухалката“ в ръцете на Делян Пеевски, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев, след като парламентът не освободи Антон Славчев от антикорупционната комисия.

Проектът на решение за освобождаването на Славчев като и.ф председател на комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като техен член, бе внесено от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“. След дълги дебати в пленарната зала то беше отхвърлено от мнозинството.

Антон Славчев остава начело на антикорупционната комисия, въпреки факта, че тя не работи и не виждаме да противодейства корупцията, посочи Василев. 

Той смята, че е не е било необходимо квалифицирано мнозинство за отстраняването на председа

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Тикер в 13:44 ч.
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните б ...
Начало Сфера
9855
България

Започна ремонт на пътя Свиленград - село Маточина

Започна ремонтът на пътя Свиленград – село Маточина, съобщиха от пресцентъра на Общината.Участъкът до граничното село е републикански път с дължина 36 километра и 800 метра. Там не е извършван ремонт от 50 години, а изключително компрометираната настилка затруднява придвижването и достъпа на местните хора и туристите.

| 20 Август 2024, 11:50 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започна ремонт на пътя Свиленград - село Маточина
Започна ремонт на пътя Свиленград - село Маточина
Снимка © община Свиленград

Започна ремонтът на пътя Свиленград – село Маточина, съобщиха от пресцентъра на Общината. Участъкът до граничното село е републикански път с дължина 36 километра и 800 метра. Там не е извършван ремонт от 50 години, а изключително компрометираната настилка затруднява придвижването и достъпа на местните хора и туристите.

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в отбелязването на празника на София от 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на събитието президентът ще приеме почетния караул, след което Негово Светейшество българският патриарх Даниил ще отслужи тържествен водосвет, ще бъде извършен и ритуал по издигането на българския национален флаг, допълват от президентството.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщават от Столичната община.

В присъствието на кмета на София Васил Терзиев от 10:00 ч. ще се проведе тържественото заседание на Столичния общински съвет, на което изявени лично

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

Днес на обекта бяха кметът на общината арх. Анастас Карчев, инж. Соня Атанасова - директор на Областно пътно управление – Хасково, инж. Христо Христов – изпълнителен директор на фирма „АБ” АД – Хасково, която ще изпълнява строителството, и техническият ръководител Тилко Тилков.

Ще бъде извършено цялостно асфалтиране на пътното платно, рециклиране на основите, подмяна на 60 водостока, изграждане на нови банкети и канали, подмяна на вертикална и хоризонтална сигнализация. Очаква се фирмата-изпълнител да приключи ремонта до една година, уточниха от Общината.

"Дълго чаканият ремонт на пътя за Маточина най-накрая се случва след многократни искания от страна на Общината през годините", каза кметът арх. Карчев, цитиран от пресцентъра. Той добави, че след обновяването на пътната инфраструктура ще се даде тласък на туризма в района. Общината ще развие туристическите дестинации до крепостта "Букелон" в Маточина, до скалните църкви в село Михалич, до село Щит.

Последно в община Свиленград бе завършен ремонт на пътна инфраструктура в село Момково. В началото на юли т.г. приключи реновирането на моста и централната улица в едно от най-големите села в общината - Студена. Пътна инфраструктура - общо 550 метра, бе ремонтирана и в село Левка, а по-рано бе извършена и рехабилитация на улици в село Капитан Андреево.

Това, което видяхме след доста оживени дебати, е, че ГЕРБ и БСП оставиха „бухалката“ в ръцете на Делян Пеевски, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев, след като парламентът не освободи Антон Славчев от антикорупционната комисия.

Проектът на решение за освобождаването на Славчев като и.ф председател на комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като техен член, бе внесено от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“. След дълги дебати в пленарната зала то беше отхвърлено от мнозинството.

Антон Славчев остава начело на антикорупционната комисия, въпреки факта, че тя не работи и не виждаме да противодейства корупцията, посочи Василев. 

Той смята, че е не е било необходимо квалифицирано мнозинство за отстраняването на председа

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово", "Никопол", ``Кардам`` и "Дуранкулак" с Румъния е интензивен на изход за товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 6:00 ч.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението и трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофар. С около 200 метра е удължен участъкът на Дунав мост в ремонт и се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра, съобщиха вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът на границите с Гърция, Република Сърбия, Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички ГКПП. 

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.