Начало Сфера Община Земен сключи допълнително споразумение за удължаване на проект "Грижа в дома"
9765
България

Община Земен сключи допълнително споразумение за удължаване на проект "Грижа в дома"

Община Земен сключи допълнително споразумение с Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ за удължаване на срока за изпълнение на проект „Грижа в дома“ до 1 януари 2025 година, съобщиха от администрацията.Ползвателите на услугата получават грижи от екип от специалисти -  домашни помощници, социални асистенти, медицинска сестра, социален работник и психолог.

| 20 Август 2024, 14:14 ч.
Община Земен сключи допълнително споразумение за удължаване на проект
Община Земен сключи допълнително споразумение за удължаване на проект "Грижа в дома"
Снимка © DFA

Община Земен сключи допълнително споразумение с Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ за удължаване на срока за изпълнение на проект „Грижа в дома“ до 1 януари 2025 година, съобщиха от администрацията. 

България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население. Водещите причини за тежки катастрофи с жертви остават несъобразената скорост и отнемането на предимство, коментира в Пловдив главен инспектор Йордан Милушев от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", който участва в Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия. Статистиката показва, че до 31 август на територията на страната са възникнали 22 620 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 298 души и са ранени 5962 участници в движението.

През 2023 г в ЕС средната смъртност по пътищата е 46 смъртни случая на милион жители. Норвегия е лидер сред страните с 20 смъртни случая на пътя на милион жители. След нея се нарежда Швеция с 22 смъртни сл

Мъж на 30 години е задържан за шофиране след употреба на алкохол в Дулово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Той е бил спрян за полицейска проверка снощи, тестван е с дрегер, който отчел 2.16 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

По случая е започнало досъдебно производство.

По данни на Областната дирекция на МВР през миналата година в региона са установени 209 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, от тях 124 - с концентрация до 1,2 промила, а 85 - с концентрация над 1,2 промила. Случаите на шофиране под въздействие на наркотици през годината са били 74.

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Изпълнението на дейностите започна на 1 март м.г. чрез предоставяне на подкрепа и здравно-социални грижи. Проектът е постигнал положителен ефект върху живота на възрастните хора, както и на лицата с увреждания, срещащи затруднения при самообслужването си. Към момента броят на потребителите му е 27, а на назначения персонал - 13. 

Ползвателите на услугата получават грижи от екип от специалисти -  домашни помощници, социални асистенти, медицинска сестра, социален работник и психолог. Те им помагат при пазаруване, заплащане на битови сметки и им съдействат при изпълнение на административни услуги. 

Проект „Грижа в дома“ се изпълнява и на територията на община Перник. До момента 551 възрастни и трудноподвижни хора с увреждания от получават здравни и социални услуги в домовете си от нает персонал. 

Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължаваме заедно да работим за организацията на изборите. Това каза на брифинг председателя на ЦИК Камелия Нейкова.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, проведоха работна среща с ЦИК по-рано днес.

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Тикер в 14:09 ч.
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните б ...
Начало Сфера
9765
България

Община Земен сключи допълнително споразумение за удължаване на проект "Грижа в дома"

Община Земен сключи допълнително споразумение с Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ за удължаване на срока за изпълнение на проект „Грижа в дома“ до 1 януари 2025 година, съобщиха от администрацията.Ползвателите на услугата получават грижи от екип от специалисти -  домашни помощници, социални асистенти, медицинска сестра, социален работник и психолог.

| 20 Август 2024, 14:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Земен сключи допълнително споразумение за удължаване на проект
Община Земен сключи допълнително споразумение за удължаване на проект "Грижа в дома"
Снимка © DFA

Община Земен сключи допълнително споразумение с Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ за удължаване на срока за изпълнение на проект „Грижа в дома“ до 1 януари 2025 година, съобщиха от администрацията. 

България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население. Водещите причини за тежки катастрофи с жертви остават несъобразената скорост и отнемането на предимство, коментира в Пловдив главен инспектор Йордан Милушев от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", който участва в Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия. Статистиката показва, че до 31 август на територията на страната са възникнали 22 620 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 298 души и са ранени 5962 участници в движението.

През 2023 г в ЕС средната смъртност по пътищата е 46 смъртни случая на милион жители. Норвегия е лидер сред страните с 20 смъртни случая на пътя на милион жители. След нея се нарежда Швеция с 22 смъртни сл

Мъж на 30 години е задържан за шофиране след употреба на алкохол в Дулово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Той е бил спрян за полицейска проверка снощи, тестван е с дрегер, който отчел 2.16 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

По случая е започнало досъдебно производство.

По данни на Областната дирекция на МВР през миналата година в региона са установени 209 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, от тях 124 - с концентрация до 1,2 промила, а 85 - с концентрация над 1,2 промила. Случаите на шофиране под въздействие на наркотици през годината са били 74.

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Изпълнението на дейностите започна на 1 март м.г. чрез предоставяне на подкрепа и здравно-социални грижи. Проектът е постигнал положителен ефект върху живота на възрастните хора, както и на лицата с увреждания, срещащи затруднения при самообслужването си. Към момента броят на потребителите му е 27, а на назначения персонал - 13. 

Ползвателите на услугата получават грижи от екип от специалисти -  домашни помощници, социални асистенти, медицинска сестра, социален работник и психолог. Те им помагат при пазаруване, заплащане на битови сметки и им съдействат при изпълнение на административни услуги. 

Проект „Грижа в дома“ се изпълнява и на територията на община Перник. До момента 551 възрастни и трудноподвижни хора с увреждания от получават здравни и социални услуги в домовете си от нает персонал. 

Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължаваме заедно да работим за организацията на изборите. Това каза на брифинг председателя на ЦИК Камелия Нейкова.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, проведоха работна среща с ЦИК по-рано днес.

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съвет на фондацията и ръководител на проекта, в Националния пресклуб в София.

Проектът е организиран за поредна година в партньорство с Министерството на младежта и спорта.

Целта ни е да разпространим позитивните послания. Фокус на проекта са младежи между 15 и 29 години. Ще посетим десет града в следващите няколко месеца. В рамките на всяко посещение ще има дискусии, картинг състезания, беседи с членове на екипа, психолози, мотивационни лектори, обясни Крантев. Като част от проекта ще бъдат и младежи в неравностойно положение и със специфични нужди.

Ще произвеждаме и дигитално съдържание, защото така ще достигнем до много повече младежи, каза още Крантев.

Финалът на кампанията ще б

С поход „По стъпките на Капитан Петко Войвода“ на 22 септември в Смолян ще бъдат отбелязани важни събития от българската история – 116  г. от обявяването на Независимостта, 112 г. от Освобождението на Родопите и 146 г. от Освобождението на България, съобщи Севдалин Райски, председател на Сдружение на планинските водачи „Гид“-Смолян.  Туристи и планинари от различни области в страната ще се включат в лъчовидния поход за отбелязване на годишнините.  

Планинският преход е към „Кокоши връх“ над Смолян, където е било скрито знамето на четата на Капитан Петко Войвода, според разкази на четник от Устово, допълва Райски. Три лъча ще тръгнат на 22 септември към върха -  от вр. Снежанка в Пампорово, от езерото „Рибката“ и от Смолянски езера. След като планинарите от трите лъча стигнат на „Кокоши връх“,

Днес изтича срокът за регистрацията на партии и коалиции за частичните избори за кмет в село Бистрица, община Дупница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Дупница. Срокът за регистрацията на кандидатите е 24 септември.

Изборът ще се състои на 20 октомври, а в селото ще има две избирателни секции.

До предсрочния вот се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Дупница прекрати предсрочно пълномощията на Христо Христов като кмет на кметство Бистрица. Причина за това стана регистрирана на името му фирма, въпреки че по думите му тя не е осъществявала търговска дейност от 12 години.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.