Начало Сфера От КНСБ са готови на ефективни протестни действия заради липса на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“
12047
България

От КНСБ са готови на ефективни протестни действия заради липса на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“

От КНСБ са готови на ефективни протестни действия на национално ниво заради липса на Колективен трудов договор (КТД) в отрасъл „Здравеопазване“.Това съобщиха в отворено писмо от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. Писмото е изпратено днес до президента Румен Радев, до служебния премиер Димитър Главчев, до служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Александър Симидчиев и е „относно нежеланието на работодателите да сключат Колективен трудов договор“ в отрасъла.

| 20 Август 2024, 18:30 ч.
От КНСБ са готови на ефективни протестни действия заради липса на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“
От КНСБ са готови на ефективни протестни действия заради липса на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“
Снимка © DFA

От КНСБ са готови на ефективни протестни действия на национално ниво заради липса на Колективен трудов договор (КТД) в отрасъл „Здравеопазване“. Това съобщиха в отворено писмо от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. Писмото е изпратено днес до президента Румен Радев, до служебния премиер Димитър Главчев, до служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Александър Симидчиев и е „относно нежеланието на работодателите да сключат Колективен трудов договор“ в отрасъла.

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – София 2024. „Денят на отворите врати“ започна в 10:00 ч. и ще продължи до 15:00 ч. днес. 

„Изключително много се радваме, че за първи път днес успяваме да организираме „Ден на отворените врати“ в посолството на Румъния в София. Влязохме в сътрудничество със Столична община, в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството“. Инициатива, провеждаща се под високия патронаж на Съвета на Европа. Много хора, с които разговарях, най-вече живеещи в този район на града, ми споделиха колко би им било интересно да видят тази монументална сграда не само отвън, но и отвътре“, каза Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Бълг

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ)- Хасково. Това съобщи специалистът по белодробни заболявания и ръководител на Диагностично-консултативния център към лечебното заведение д-р Пламен Шумаков на брифинг в Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 

Той припомни, че седем от случаите бяха открити през първите пет месеца на годината. Медикът посочи, че в момента най-младият пациент на екипа е 17-годишно момиче. 

Д-р Шумаков изнесе актуални данни по повод приключването на третата кампанийна седмица с цел повишаване обществената информираност по отношение на заболяването туберкулоза. Тя е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021 – 2025 г.

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

В писмото си от федерацията описват хронологията на преговорите между синдикатите и работодателите, както и липсата на нов КТД. „Въпреки нашите многобройни усилия в рамките на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество, представителите на работодателите показаха негативно отношение към преговорите и заявиха неколкократно липсата на желание да участват в заседанията на съвета, като стигнаха дотам, че започнаха да отсъстват постоянно в насрочените заседания“, се допълва в писмото от федерацията. Според федерацията за първи път от 2000 г. насам, когато е сключен първия КТД, стават свидетели на "безпрецедентен отказ на работодателите да сключат КТД". 

Всички европейски и международни синдикални организации, в които федерацията членува самостоятелно или чрез КНСБ, ще бъдат уведомени за недемократичната и антисоциална политика на работодателите и пасивната роля на държавата, се посочва още в писмото. 

Действието на предишния КТД изтече през април тази година. Договорът се сключва през две години. Според федерацията липсата на отраслов КТД води до замразяване на доходите на работещите в някои лечебни заведения и до невъзможност за получаване на социални придобивки. Държавата също неглижира своята роля и задължения да насърчава социалния диалог и сътрудничеството между синдикалните и работодателските организации и към момента държавата е само пасивен наблюдател на случващото се, се добавя в писмото.

В средата на април 2024 г. от КНСБ съобщиха, че работодателските организации в здравеопазването - Националното сдружение на общинските болници в България, Националното сдружение на частните болници, Асоциацията на университетските болници и Българската болнична асоциация, отказват да преговарят за нов КТД и не се явяват на две последователни заседание на Отрасловия съвет. председателите на работодателските организации казаха тогава, че искат анализ на данните за постигнатите заплати в болниците при последния действащ КТД и мотивирано обосновано искане за повишаване на основните заплати, които ще бъдат заложени в новия КТД. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева каза, че експертите на здравното министерство предлагат в новия КТД да се впише, че за определен период от време се запазват нивата на заплатите от предходния КТД.  От другият синдикат, който преговаря - КТ "Подкрепа" декларираха тогава, че няма да приемат договорености, които не предвиждат ръст на заплатите, спрямо размерите, вписани в КТД от 2022 г. 

Общо 900 хил. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и такива от предишни периоди, са изплатени след намесата на Дирекция „Инспекция по труда“ (ДИТ) - Враца, от началото на годината до края на август, казаха от дирекцията.

От тези средства 650 хил. лв. са забавени заплати от тази година, а останалите 250 хил. лв. – от предишни.

От ДИТ - Враца обясниха, че тези суми са наполовина по-малко сравнено с изплатените за същия период през 2023 година. Тогава през първите осем месеца са били издължени забавени през годината заплати в размер на 1 млн. и 400хил. лева. За периода са изплатени и други 400 хил. лв., дължими от работодателите от по-стари периоди. 

В страната от началото на настоящата година до края на август над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са били изплатени след нам

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекула ...
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20.  В столицат ...
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни, който се проведе днес в местността Паниците край Калофер. С ...
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър от север-северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. Това съобщиха от Националния инс ...
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Жители на квартал "Инцараки" в Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет (ОбС) в Несебър в деня на редовното му заседание - 24 септември. Това съобщиха о ...
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Тикер в 13:51 ч.
Стотици присъстваха на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните б ...
Начало Сфера
12047
България

От КНСБ са готови на ефективни протестни действия заради липса на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“

От КНСБ са готови на ефективни протестни действия на национално ниво заради липса на Колективен трудов договор (КТД) в отрасъл „Здравеопазване“.Това съобщиха в отворено писмо от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. Писмото е изпратено днес до президента Румен Радев, до служебния премиер Димитър Главчев, до служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Александър Симидчиев и е „относно нежеланието на работодателите да сключат Колективен трудов договор“ в отрасъла.

| 20 Август 2024, 18:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От КНСБ са готови на ефективни протестни действия заради липса на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“
От КНСБ са готови на ефективни протестни действия заради липса на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“
Снимка © DFA

От КНСБ са готови на ефективни протестни действия на национално ниво заради липса на Колективен трудов договор (КТД) в отрасъл „Здравеопазване“. Това съобщиха в отворено писмо от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. Писмото е изпратено днес до президента Румен Радев, до служебния премиер Димитър Главчев, до служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Александър Симидчиев и е „относно нежеланието на работодателите да сключат Колективен трудов договор“ в отрасъла.

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – София 2024. „Денят на отворите врати“ започна в 10:00 ч. и ще продължи до 15:00 ч. днес. 

„Изключително много се радваме, че за първи път днес успяваме да организираме „Ден на отворените врати“ в посолството на Румъния в София. Влязохме в сътрудничество със Столична община, в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството“. Инициатива, провеждаща се под високия патронаж на Съвета на Европа. Много хора, с които разговарях, най-вече живеещи в този район на града, ми споделиха колко би им било интересно да видят тази монументална сграда не само отвън, но и отвътре“, каза Бръндуша Йоана Предеску, извънреден и пълномощен посланик на Румъния в Бълг

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ)- Хасково. Това съобщи специалистът по белодробни заболявания и ръководител на Диагностично-консултативния център към лечебното заведение д-р Пламен Шумаков на брифинг в Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 

Той припомни, че седем от случаите бяха открити през първите пет месеца на годината. Медикът посочи, че в момента най-младият пациент на екипа е 17-годишно момиче. 

Д-р Шумаков изнесе актуални данни по повод приключването на третата кампанийна седмица с цел повишаване обществената информираност по отношение на заболяването туберкулоза. Тя е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021 – 2025 г.

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

В писмото си от федерацията описват хронологията на преговорите между синдикатите и работодателите, както и липсата на нов КТД. „Въпреки нашите многобройни усилия в рамките на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество, представителите на работодателите показаха негативно отношение към преговорите и заявиха неколкократно липсата на желание да участват в заседанията на съвета, като стигнаха дотам, че започнаха да отсъстват постоянно в насрочените заседания“, се допълва в писмото от федерацията. Според федерацията за първи път от 2000 г. насам, когато е сключен първия КТД, стават свидетели на "безпрецедентен отказ на работодателите да сключат КТД". 

Всички европейски и международни синдикални организации, в които федерацията членува самостоятелно или чрез КНСБ, ще бъдат уведомени за недемократичната и антисоциална политика на работодателите и пасивната роля на държавата, се посочва още в писмото. 

Действието на предишния КТД изтече през април тази година. Договорът се сключва през две години. Според федерацията липсата на отраслов КТД води до замразяване на доходите на работещите в някои лечебни заведения и до невъзможност за получаване на социални придобивки. Държавата също неглижира своята роля и задължения да насърчава социалния диалог и сътрудничеството между синдикалните и работодателските организации и към момента държавата е само пасивен наблюдател на случващото се, се добавя в писмото.

В средата на април 2024 г. от КНСБ съобщиха, че работодателските организации в здравеопазването - Националното сдружение на общинските болници в България, Националното сдружение на частните болници, Асоциацията на университетските болници и Българската болнична асоциация, отказват да преговарят за нов КТД и не се явяват на две последователни заседание на Отрасловия съвет. председателите на работодателските организации казаха тогава, че искат анализ на данните за постигнатите заплати в болниците при последния действащ КТД и мотивирано обосновано искане за повишаване на основните заплати, които ще бъдат заложени в новия КТД. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева каза, че експертите на здравното министерство предлагат в новия КТД да се впише, че за определен период от време се запазват нивата на заплатите от предходния КТД.  От другият синдикат, който преговаря - КТ "Подкрепа" декларираха тогава, че няма да приемат договорености, които не предвиждат ръст на заплатите, спрямо размерите, вписани в КТД от 2022 г. 

Общо 900 хил. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и такива от предишни периоди, са изплатени след намесата на Дирекция „Инспекция по труда“ (ДИТ) - Враца, от началото на годината до края на август, казаха от дирекцията.

От тези средства 650 хил. лв. са забавени заплати от тази година, а останалите 250 хил. лв. – от предишни.

От ДИТ - Враца обясниха, че тези суми са наполовина по-малко сравнено с изплатените за същия период през 2023 година. Тогава през първите осем месеца са били издължени забавени през годината заплати в размер на 1 млн. и 400хил. лева. За периода са изплатени и други 400 хил. лв., дължими от работодателите от по-стари периоди. 

В страната от началото на настоящата година до края на август над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са били изплатени след нам

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

Нови светодиодни  пътни знаци ще бъдат поставени в Троян на местата, където най-често пресичат деца, съобщи Минко Акимов, председател на Ротари клуб – Троян. 

Средствата за закупуване на оборудването са събрани на коледния бал на клуба и чрез лични дарения на ротарианци. Със сумата от 8000 лева са закупени десет комплекта светодиодни знаци, които ще бъдат поставени на най-уязвимите места в града.

По думите на кмета на Троян Донка Михайлова дарението е полезно и в интерес на сигурността на децата на Троян.

Акимов припомни, че това е поредно дарение, след детска площадка в село Орешак, часовник на градския площад и техника за нуждите на общинската болница, което клубът прави на местната общност.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Български породи селскостопански животни бяха показани на Деветнадесетия национален събор за опазване на местните породи край Калофер
Контекст
Прогноза за времето на 22 Септември (Неделя) и следващите дни
Сфера
Жители на Свети Влас ще се съберат на протест пред сградата на Общинския съвет в Несебър в деня на редовното му заседание
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.