Начало Сфера Бойко Борисов скицира проект за облекчаване на трафика в София в разговор с Йорданка Фандъкова и Николай Нанков
12635
България

Бойко Борисов скицира проект за облекчаване на трафика в София в разговор с Йорданка Фандъкова и Николай Нанков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира проект за облекчаване на трафика в София с бившия столичен кмет Йорданка Фандъкова и бившия регионален министър Николай Нанков.Разговорът беше предаван на живо във фейсбук страницата на Борисов.

| 21 Август 2024, 11:38 ч.
Бойко Борисов скицира проект за облекчаване на трафика в София в разговор с Йорданка Фандъкова и Николай Нанков
Бойко Борисов скицира проект за облекчаване на трафика в София в разговор с Йорданка Фандъкова и Николай Нанков
Снимка © DFA

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира проект за облекчаване на трафика в София с бившия столичен кмет Йорданка Фандъкова и бившия регионален министър Николай Нанков. Разговорът беше предаван на живо във фейсбук страницата на Борисов.

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен Върбишки панаир утре, каза кметът на община Върбица Мердин Байрям.

Той отбеляза, че датата, на която селището става град, е 7 септември, но този път юбилеят ще бъде отбелязан по време на панаира, който има голяма петдневна програма.

Панаирът ще бъде открит утре с шествие от площада пред сградата на Общината до панаирното градче, каза Байрям. Всеки ден има събития в програмата, в последния ден ще има конни надбягвания и народни борби.

В панаира във Върбица до 22 септември са включени концерти на Симона, Татяна, Амелия и Милен Радеви, както и на хип-хоп изпълнителя 100 кила. В неделя, 22 септември, ще има конни надбягвания с награден фонд по гари и народни борби с награден фонд по категории. Ще бъде организирана и среща между най-добрите борци.

На 18 септември ще има търж

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

“Искам това да стане кауза на софийската организация – да си донаправим София такава, каквато хората я харесват”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов отбеляза, че след като са направили Южната дъга, Северната и Западната тангента, остава тази отсечка, която сутрин създава огромни проблеми на софиянци. Според него старият вариант на проекта вече не може да се осъществи при този трафик от Перник към София. Това кръстовище на бул. “Цар Борис Трети” е ужасно натоварено, посочи Борисов. При стария вариант минимум две години това нещо ще бъде затворено плюс Околовръстното шосе и трамваите, коментира той.

Бойко Борисов скицира какво предлагат от ГЕРБ – тунел под земята, в който да се влиза от Южната дъга, и който да излиза на бензиностанцията на Горна баня, след това разширение с три ленти и мост с пилони. Не източваме язовира, както мислехме преди, уточни той. Тук се пада “Цар Борис Трети” с трамваите, които докато се прави този тунел, всичко това си работи, не пречи на хората и на движението, посочи Борисов. По думите му строителството може да стане с къртицата за метрото.

Докато строим, Околовръстното шосе си работи, тук някъде е и бъдещата Национална детска болница, всичко това ще даде много бърз достъп на линейки, отбеляза Борисов. Той обясни още, че тунелът като мине под земята, старото трасе остава.

Йорданка Фандъкова коментира, че този вариант решава всички конфликти и би трябвало дори да няма обжалване на плановете, когато са готови. Без тунел никога няма да се разрешат всички спорове, посочи тя.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

През последните години вече се говори и за електрификация на ретро автомобилите, каза Кристиян Желев, който бе председател на журито на националния конкурс за елегантност на стари коли, който се проведе във Варна. Самият Желев не е почитател на идеята тези машини да бъдат снабдявани с батерии. Единият от аргументите му е, че ретро автомобилите няма как да бъдат обвинявани, че са големи замърсители на въздуха, при положение, че излизат на пътя между три и пет пъти годишно.

Най-старите коли, представени на конкурса във Варна, са две BMW-та, произведени през 1936 и 1938 година. Желев посочи, че автомобилът от 1936 година е на мъж от Поморие. Колата е абсолютно автентична и може да се каже, че е историческа, защото е била притежание на известния български състезател Димитър Соколов, а настоящият собственик я е съхранил изцяло.

У нас вече има официална дефиниция какво е рет

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Николай Нанков отбеляза, че за този участък има над 1200 жалби. Той обясни, че с това, което предлагат, от предвидения 680 м тунел ще стане почти три км до пътния възел с Горна баня. Нанков посочи, че ще се запазят и всички включвания в основни софийски булеварди. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, зая ...
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на ...
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село ...
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кмет ...
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:37 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12635
България

Бойко Борисов скицира проект за облекчаване на трафика в София в разговор с Йорданка Фандъкова и Николай Нанков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира проект за облекчаване на трафика в София с бившия столичен кмет Йорданка Фандъкова и бившия регионален министър Николай Нанков.Разговорът беше предаван на живо във фейсбук страницата на Борисов.

| 21 Август 2024, 11:38 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бойко Борисов скицира проект за облекчаване на трафика в София в разговор с Йорданка Фандъкова и Николай Нанков
Бойко Борисов скицира проект за облекчаване на трафика в София в разговор с Йорданка Фандъкова и Николай Нанков
Снимка © DFA

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира проект за облекчаване на трафика в София с бившия столичен кмет Йорданка Фандъкова и бившия регионален министър Николай Нанков. Разговорът беше предаван на живо във фейсбук страницата на Борисов.

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Върбица ще отбележи 50 години от обявяването си за град и ще открие традиционния есенен Върбишки панаир утре, каза кметът на община Върбица Мердин Байрям.

Той отбеляза, че датата, на която селището става град, е 7 септември, но този път юбилеят ще бъде отбелязан по време на панаира, който има голяма петдневна програма.

Панаирът ще бъде открит утре с шествие от площада пред сградата на Общината до панаирното градче, каза Байрям. Всеки ден има събития в програмата, в последния ден ще има конни надбягвания и народни борби.

В панаира във Върбица до 22 септември са включени концерти на Симона, Татяна, Амелия и Милен Радеви, както и на хип-хоп изпълнителя 100 кила. В неделя, 22 септември, ще има конни надбягвания с награден фонд по гари и народни борби с награден фонд по категории. Ще бъде организирана и среща между най-добрите борци.

На 18 септември ще има търж

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

С парад на бойни знамена и историческа възстановка ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България и годишнина от Горноджумайското въстание. Това казаха на пресконференция в Националния пресклуб в Благоевград председателят на регионален клуб „Традиция“ Васил Багашки и главният секретар Милчо Стоименов. Събитията са организирани съвместно с Регионалния исторически музей в Благоевград. 

Багашки разказа, че в събота е предвиден парад на реплики на бойни знамена - нещо, което до сега не е правено в такъв мащаб в Благоевград, ще участват над 120 човека от цяла България от 22 различни града. Очаква се да бъдат показани над 20 броя знамена, като започнем от 1876-а до 1919 година, посочи той. Зрителите ще имат възможност да видят знамето на Ботевата чета, знамето на четата на Филип Тотю, доста знамена от Македоно-Одринското опълчение, знамена от Междусъюзническат

“Искам това да стане кауза на софийската организация – да си донаправим София такава, каквато хората я харесват”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов отбеляза, че след като са направили Южната дъга, Северната и Западната тангента, остава тази отсечка, която сутрин създава огромни проблеми на софиянци. Според него старият вариант на проекта вече не може да се осъществи при този трафик от Перник към София. Това кръстовище на бул. “Цар Борис Трети” е ужасно натоварено, посочи Борисов. При стария вариант минимум две години това нещо ще бъде затворено плюс Околовръстното шосе и трамваите, коментира той.

Бойко Борисов скицира какво предлагат от ГЕРБ – тунел под земята, в който да се влиза от Южната дъга, и който да излиза на бензиностанцията на Горна баня, след това разширение с три ленти и мост с пилони. Не източваме язовира, както мислехме преди, уточни той. Тук се пада “Цар Борис Трети” с трамваите, които докато се прави този тунел, всичко това си работи, не пречи на хората и на движението, посочи Борисов. По думите му строителството може да стане с къртицата за метрото.

Докато строим, Околовръстното шосе си работи, тук някъде е и бъдещата Национална детска болница, всичко това ще даде много бърз достъп на линейки, отбеляза Борисов. Той обясни още, че тунелът като мине под земята, старото трасе остава.

Йорданка Фандъкова коментира, че този вариант решава всички конфликти и би трябвало дори да няма обжалване на плановете, когато са готови. Без тунел никога няма да се разрешат всички спорове, посочи тя.

В Ямбол Денят на независимостта на България – 22 септември, ще бъде отбелязан с тържествено честване в двора на Музея на бойната слава. За поредна година ще се състои и традиционният велопоход „Независимост“, става известно от общинския седмичен културен афиш.

Церемонията ще започне в 10:15 ч. с изпълнения на градския Духов оркестър, участието на представителни части военнослужещи от Ямболския гарнизон, ритуал по издигане на националното знаме, благодарствен молебен и слово на кмета Валентин Ревански.

Велопоходът „Независимост“ ще стартира в 11:30 ч. пред сградата на Община Ямбол. Финалната точка на колоездачите ще бъде Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле“. Велопоходът няма състезателен характер, но всяка година събира стотици участници.

Празничният 22 септември в Ямбол ще бъде и Ден на отворени врат

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Няма колона от автомобили на граничен пункт "Кулата" към този час и автомобилите преминават без изчакване, . 

Вчера трафикът също беше нормален. И в петък следобед пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По данни, оповестени от гръцката телевизия ЕРТ, през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

През последните години вече се говори и за електрификация на ретро автомобилите, каза Кристиян Желев, който бе председател на журито на националния конкурс за елегантност на стари коли, който се проведе във Варна. Самият Желев не е почитател на идеята тези машини да бъдат снабдявани с батерии. Единият от аргументите му е, че ретро автомобилите няма как да бъдат обвинявани, че са големи замърсители на въздуха, при положение, че излизат на пътя между три и пет пъти годишно.

Най-старите коли, представени на конкурса във Варна, са две BMW-та, произведени през 1936 и 1938 година. Желев посочи, че автомобилът от 1936 година е на мъж от Поморие. Колата е абсолютно автентична и може да се каже, че е историческа, защото е била притежание на известния български състезател Димитър Соколов, а настоящият собственик я е съхранил изцяло.

У нас вече има официална дефиниция какво е рет

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Николай Нанков отбеляза, че за този участък има над 1200 жалби. Той обясни, че с това, което предлагат, от предвидения 680 м тунел ще стане почти три км до пътния възел с Горна баня. Нанков посочи, че ще се запазят и всички включвания в основни софийски булеварди. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.