Начало Контекст Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август
12224
България

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август, информират от неправителствената организация.Храната ще бъде приготвена в съответствие с всички хранителни изисквания и стандарти от хранителен комплекс, който е партньор на фондацията.

| 21 Август 2024, 12:05 ч.
Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август
Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август
Снимка © БТА

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август, информират от неправителствената организация. Фондацията започва нова благотворителна инициатива, насочена към подпомагане на хора в неравностойно положение, които изпитват затруднения в ежедневието си.

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Светослав Иванов е кандидатът на партия „Има такъв народ“ (ИТН) за кмет на варненския район „Приморски“, съобщи днес на пресконференция в Националния пресклуб в крайморския град народният представител Ивайло Костадинов. В район „Одесос“, където на 20 октомври също ще се проведат частични местни избори, формацията ще подкрепи кандидата за кмет, издигнат от „Възраждане“.

Ивайло Костадинов подчерта, че договореното сътрудничество между двете политически сили е валидно само за местния вот, не и за парламентарния.

Този път имаме шанс да променим нещата и във Варна, и в страната, но е необходимо избирателната активност да бъде висока, каза още Костадинов. Той и колегите му посочиха, че имат много предложения за подобряване на ситуацията в крайморския град, като подчертаха, че администрацията не се справя с проблемите със сметопоч

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Храната ще бъде приготвена в съответствие с всички хранителни изисквания и стандарти от хранителен комплекс, който е партньор на фондацията. Раздаването на обяда ще се осъществи на ул. „Съединение“ № 45, до Базовото училище.

Инициативата е насочена към някои от най-уязвимите групи в обществото. От Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ допълват, че от обяд ще могат да се възползват възрастни хора, които живеят в трудни условия и се нуждаят от допълнителна подкрепа, многодетни семейства, които се борят с финансови трудности и затруднено осигуряване на храна за децата си.

Фондацията призовава всички ресторантьори в Шумен, които имат възможност, да подкрепят инициативата, като се включат в бъдещи проекти за раздаване на топъл обяд за хора в нужда. Дарения и доброволческа работа са нужни, за да може тази програма да продължи и да достигне до още повече нуждаещи се хора, коментират от екипа на Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“.

Татяна Димитрова, офис мениджър на Фондация "Лазар Ивилинов Тодоров" каза че организацията е раздавала хранителни продукти няколко пъти в с. Тодор Икономово. Фондацията е дарявала храна и на кучешкия приют във Велики Преслав.

"Имаме платформа за благотворително набиране на средства. В нея могат да се даряват средства за различни медицински и социални каузи и кампании", каза Димитрова.

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 190 кг/дка, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. 

Средният добив от културата в община Добричка е 340 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 250 кг/дка. При земеделските стопани в община Балчик добивът е 200 кг/дка, в Каварна – 270 кг/дка, в Шабла – 233,3 кг/дка, а в Крушари реколтират по 311,9 кг/дка. Към момента са реколтирани 125 350 дка, а засетите с царевица полета в област Добрич са 816 350 дка, посочват още от МЗХ.

През миналата стопанска година засетите площи с царевица за зърно са били 970 800 дка, а средният добив е бил 314,1 кг/дка. 

При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 177,3 кг/дка. Най-висок добив са по

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
В периода от 19 септември до 4 октомври Областен информационен център (ОИЦ) – Монтана провежда цикъл от информационни срещи, съобщиха от ОИЦ - Монтана. Срещите са под формата ...
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Група варненци поискаха днес от Общината в града да бъдат създадени зоопатрули, които да следят за случаи на жестоко отношение към животните. По думите му заедно с Ина Маринова и т ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекула ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
Тикер в 12:26 ч.
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за пъ ...
Начало Контекст
12224
България

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август, информират от неправителствената организация.Храната ще бъде приготвена в съответствие с всички хранителни изисквания и стандарти от хранителен комплекс, който е партньор на фондацията.

| 21 Август 2024, 12:05 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август
Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август
Снимка © БТА

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август, информират от неправителствената организация. Фондацията започва нова благотворителна инициатива, насочена към подпомагане на хора в неравностойно положение, които изпитват затруднения в ежедневието си.

Творческа седянка за изработка на цветя от вълна с техниката „филц с игла“ ще бъде организирана на 22 септември в залата на Македоно-българската източноправославна църква „Св. св. Кирил и Методий“ в Торонто, Канада. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ инициаторът и ръководител на творческата работилница Ваня Попова. 

„На 22 септември в 13:00 ч. местно време ще бъде организирана поредната наша творческа седянка, по време на която ще презентирам техниката за изработка на цветя от вълна“, сподели Ваня Попова. 

От споделената информация става ясно още, че всички необходими материали и инструменти за работа с филц ще бъдат осигурени, а който желае, може да занесе „нещо за хапване и обща почерпка“. 

„Всеки е добре дошъл да си измайстори сам аксесоар за коса, брошка за дреха, гривна или обеци

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Светослав Иванов е кандидатът на партия „Има такъв народ“ (ИТН) за кмет на варненския район „Приморски“, съобщи днес на пресконференция в Националния пресклуб в крайморския град народният представител Ивайло Костадинов. В район „Одесос“, където на 20 октомври също ще се проведат частични местни избори, формацията ще подкрепи кандидата за кмет, издигнат от „Възраждане“.

Ивайло Костадинов подчерта, че договореното сътрудничество между двете политически сили е валидно само за местния вот, не и за парламентарния.

Този път имаме шанс да променим нещата и във Варна, и в страната, но е необходимо избирателната активност да бъде висока, каза още Костадинов. Той и колегите му посочиха, че имат много предложения за подобряване на ситуацията в крайморския град, като подчертаха, че администрацията не се справя с проблемите със сметопоч

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Храната ще бъде приготвена в съответствие с всички хранителни изисквания и стандарти от хранителен комплекс, който е партньор на фондацията. Раздаването на обяда ще се осъществи на ул. „Съединение“ № 45, до Базовото училище.

Инициативата е насочена към някои от най-уязвимите групи в обществото. От Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ допълват, че от обяд ще могат да се възползват възрастни хора, които живеят в трудни условия и се нуждаят от допълнителна подкрепа, многодетни семейства, които се борят с финансови трудности и затруднено осигуряване на храна за децата си.

Фондацията призовава всички ресторантьори в Шумен, които имат възможност, да подкрепят инициативата, като се включат в бъдещи проекти за раздаване на топъл обяд за хора в нужда. Дарения и доброволческа работа са нужни, за да може тази програма да продължи и да достигне до още повече нуждаещи се хора, коментират от екипа на Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“.

Татяна Димитрова, офис мениджър на Фондация "Лазар Ивилинов Тодоров" каза че организацията е раздавала хранителни продукти няколко пъти в с. Тодор Икономово. Фондацията е дарявала храна и на кучешкия приют във Велики Преслав.

"Имаме платформа за благотворително набиране на средства. В нея могат да се даряват средства за различни медицински и социални каузи и кампании", каза Димитрова.

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал Тошево - 190 кг/дка, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. 

Средният добив от културата в община Добричка е 340 кг/дка, в община Добрич земеделците прибират по 250 кг/дка. При земеделските стопани в община Балчик добивът е 200 кг/дка, в Каварна – 270 кг/дка, в Шабла – 233,3 кг/дка, а в Крушари реколтират по 311,9 кг/дка. Към момента са реколтирани 125 350 дка, а засетите с царевица полета в област Добрич са 816 350 дка, посочват още от МЗХ.

През миналата стопанска година засетите площи с царевица за зърно са били 970 800 дка, а средният добив е бил 314,1 кг/дка. 

При маслодайния слънчоглед средният добив за областта е 177,3 кг/дка. Най-висок добив са по

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Областен информационен център – Монтана започна годишната си информационна кампания в общините от областта
Варненци настояха Общината да създаде зоопатрули
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Основна линия
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Контекст
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.