Начало Сфера Прогноза за времето на 22 Август (Четвъртък) и следващите дни
11923
България

Прогноза за времето на 22 Август (Четвъртък) и следващите дни

През нощта ще се изясни почти над цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

| 21 Август 2024, 12:37 ч.
Прогноза за времето на 22 Август (Четвъртък) и следващите дни
Прогноза за времето на 22 Август (Четвъртък) и следващите дни
Снимка © Никола Узунов / БТА

През нощта ще се изясни почти над цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.           

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Това, което видяхме след доста оживени дебати, е, че ГЕРБ и БСП оставиха „бухалката“ в ръцете на Делян Пеевски, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев, след като парламентът не освободи Антон Славчев от антикорупционната комисия.

Проектът на решение за освобождаването на Славчев като и.ф председател на комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като техен член, бе внесено от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“. След дълги дебати в пленарната зала то беше отхвърлено от мнозинството.

Антон Славчев остава начело на антикорупционната комисия, въпреки факта, че тя не работи и не виждаме да противодейства корупцията, посочи Василев. 

Той смята, че е не е било необходимо квалифицирано мнозинство за отстраняването на председа

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Утре ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. По-значителна ще бъде над планинските райони на Западна и Централна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина също ще превали и прегърми. В Западна и Централна България ще духа слаб и умерен вятър от северозапад, в Източна - от север-североизток. Максималните температури в повечето места ще са между 29° и 34°, за София – около 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в повечето места ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е около 27°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна в следобедните часове, когато ще се развие и купесто-дъждовна, и главно в западните и централни дялове на Стара планина и Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 16°.

В петък и събота ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. На повече места и по-мощна ще бъде в планините и планинските райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици. В равнинната част от страната вероятността за валежи е по-малка, но все пак не са изключени изолирани превалявания. В петък в западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще стихне; в източната половина ще бъде от североизток, слаб, в следобедните часове до умерен. Максималните температури в повечето места ще са между 31° и 36°. 

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

В активния туристически сезон наблюдавахме изключително динамичен трафик, всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) работеха в пълен обем, нямаше служители, които да почиват. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на изслушване в парламента относно затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния.

Той посочи, че през активния туристически сезон е въвеждан и облекчен режим на проверка. 

Вътрешният министър посочи, че са направили всичко, което е зависело от МВР, така че да облекчат трафика, но инфраструктурата не може да поеме този огромен брой от тежкотоварни и леки автомобили в активния туристически сезон. Той посочи, че много граждани са пътували за Република Турция и после са се връщали, и това е създало изключително голямо затруднение на границите. 

При настоящата инфраструктура ня

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин.  Сред прис ...
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Посолството на Румъния в София отвори врати за широката общественост, като за първи път се включи в поредицата от събития, посветени на Европейските дни на наследството – Соф ...
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекула ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Тикер в 12:50 ч.
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към двамата загинали ...
Начало Сфера
11923
България

Прогноза за времето на 22 Август (Четвъртък) и следващите дни

През нощта ще се изясни почти над цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

| 21 Август 2024, 12:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прогноза за времето на 22 Август (Четвъртък) и следващите дни
Прогноза за времето на 22 Август (Четвъртък) и следващите дни
Снимка © Никола Узунов / БТА

През нощта ще се изясни почти над цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.           

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Това, което видяхме след доста оживени дебати, е, че ГЕРБ и БСП оставиха „бухалката“ в ръцете на Делян Пеевски, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев, след като парламентът не освободи Антон Славчев от антикорупционната комисия.

Проектът на решение за освобождаването на Славчев като и.ф председател на комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, както и като техен член, бе внесено от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“. След дълги дебати в пленарната зала то беше отхвърлено от мнозинството.

Антон Славчев остава начело на антикорупционната комисия, въпреки факта, че тя не работи и не виждаме да противодейства корупцията, посочи Василев. 

Той смята, че е не е било необходимо квалифицирано мнозинство за отстраняването на председа

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Утре ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. По-значителна ще бъде над планинските райони на Западна и Централна България, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина също ще превали и прегърми. В Западна и Централна България ще духа слаб и умерен вятър от северозапад, в Източна - от север-североизток. Максималните температури в повечето места ще са между 29° и 34°, за София – около 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури в повечето места ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е около 27°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна в следобедните часове, когато ще се развие и купесто-дъждовна, и главно в западните и централни дялове на Стара планина и Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 16°.

В петък и събота ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. На повече места и по-мощна ще бъде в планините и планинските райони, където ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици. В равнинната част от страната вероятността за валежи е по-малка, но все пак не са изключени изолирани превалявания. В петък в западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще стихне; в източната половина ще бъде от североизток, слаб, в следобедните часове до умерен. Максималните температури в повечето места ще са между 31° и 36°. 

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

В активния туристически сезон наблюдавахме изключително динамичен трафик, всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) работеха в пълен обем, нямаше служители, които да почиват. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на изслушване в парламента относно затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния.

Той посочи, че през активния туристически сезон е въвеждан и облекчен режим на проверка. 

Вътрешният министър посочи, че са направили всичко, което е зависело от МВР, така че да облекчат трафика, но инфраструктурата не може да поеме този огромен брой от тежкотоварни и леки автомобили в активния туристически сезон. Той посочи, че много граждани са пътували за Република Турция и после са се връщали, и това е създало изключително голямо затруднение на границите. 

При настоящата инфраструктура ня

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван Литвиненко. Той откри 16-то издание на Националния конгрес по педиатрия с международно участие, който започна днес в курортния комплекс Боровец и ще продължи до 22 септември.

Професорът е и председател на Обществения комитет за изграждане на бъдещата детска болница. „Имаме голям пробив, защото през последните години се случиха неща и процесът тръгна. Вече имаме изчистен терен и финални щрихи на изготвения план на заданието, което ще послужи за изграждане на болницата“, посочи проф. Литвиненко. 

Той увери, че вече имат подкрепа на политическите партии, Министерския съвет и на Министерството на здравеопазването. 

Проф. Литвиненко каза, че друг проблем в педиатрията е

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
В авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към загиналите пилоти подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Контекст
Сградата на румънското посолство в София отвори врати за граждани в рамките на Европейските дни на наследството
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Основна линия
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Контекст
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.