Начало Основна линия Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил катастрофата до град Цар Калоян
11757
България

Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил катастрофата до град Цар Калоян

Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил тежката катастрофа до град Цар Калоян, при която загина 54-годишен мъж, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.Сигналът за пътно-транспортното произшествие в района на рибарниците до главения път Русе - Варна е получен малко преди 17:00 ч. вчера. В хода на огледа на местопроизшествието е намерена кожена чанта, в която са открити 14,70 грама марихуана, 5,70 грама амфетамин, 18,40 грама синтетичен канабиноид, две кръгли зелени таблетки опиат, гриндер, електронна везна и пет стъклени шишета, чието съдържание реагира на синтетичен канабиноид.

| 21 Август 2024, 12:56 ч.
Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил катастрофата до град Цар Калоян
Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил катастрофата до град Цар Калоян
Снимка © DFA

Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил тежката катастрофа до град Цар Калоян, при която загина 54-годишен мъж, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пътно-транспортното произшествие в района на рибарниците до главения път Русе - Варна е получен малко преди 17:00 ч. вчера. В хода на огледа на местопроизшествието е намерена кожена чанта, в която са открити 14,70 грама марихуана, 5,70 грама амфетамин, 18,40 грама синтетичен канабиноид, две кръгли зелени таблетки опиат, гриндер, електронна везна и пет стъклени шишета, чието съдържание реагира на синтетичен канабиноид. По случая се води досъдебно производство.

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 180 календарни дни, съобщи ръководителят на проекта Мария Караиванова, началник на отдел „Правни дейности” в община Ямбол.

С реновирането на ул. „Търговска” от пресечката с ул. „Преслав” до района на бившата автогара ще приключи цялостното модернизиране на централните пешеходните зони в града, което се реализира на етапи в последните 10 години.

Настоящият обект е финансиран със средства от държавата в размер на 2,988 млн. лева, за което кметът Валентин Ревански подписа договор в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в средата на юни т.г. Дейностите се изпълняват от спечелилата обществената поръчка фирма „Гради” ЕООД, която рено

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

От полицията информират още за един случай от вчера, свързан с наркотици. Мъж на 20 години от Исперих е задържан за притежание на дрога. При полицейска проверка е установено, че криминално проявеното и осъждано лице е получило с куриерска пратка две електронни цигари, съдържащи жълтеникава течност. При тестване на съдържанието им веществото реагира положително на канабис. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение „Стамен Илиев“ в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, п

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операц ...
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекула ...
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Тикер в 12:23 ч.
Няма данни  за други количества америций 241, каза пред журналисти в Панагю ...
Начало Основна линия
11757
България

Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил катастрофата до град Цар Калоян

Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил тежката катастрофа до град Цар Калоян, при която загина 54-годишен мъж, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.Сигналът за пътно-транспортното произшествие в района на рибарниците до главения път Русе - Варна е получен малко преди 17:00 ч. вчера. В хода на огледа на местопроизшествието е намерена кожена чанта, в която са открити 14,70 грама марихуана, 5,70 грама амфетамин, 18,40 грама синтетичен канабиноид, две кръгли зелени таблетки опиат, гриндер, електронна везна и пет стъклени шишета, чието съдържание реагира на синтетичен канабиноид.

| 21 Август 2024, 12:56 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил катастрофата до град Цар Калоян
Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил катастрофата до град Цар Калоян
Снимка © DFA

Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил тежката катастрофа до град Цар Калоян, при която загина 54-годишен мъж, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. Сигналът за пътно-транспортното произшествие в района на рибарниците до главения път Русе - Варна е получен малко преди 17:00 ч. вчера. В хода на огледа на местопроизшествието е намерена кожена чанта, в която са открити 14,70 грама марихуана, 5,70 грама амфетамин, 18,40 грама синтетичен канабиноид, две кръгли зелени таблетки опиат, гриндер, електронна везна и пет стъклени шишета, чието съдържание реагира на синтетичен канабиноид. По случая се води досъдебно производство.

Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събрание с участието на юристи - представители на академичната общност и съдебната власт, съобщиха от ВСС след заседание на съвета.

Освен това ще предложат промяна в Избирателния кодекс, въвеждаща по-голяма квота за юристи с изискване за минимален юридически стаж, както и инкриминиране, като престъпления срещу правосъдието, на прояви, засягащи независимостта на магистратите при изпълнение на техните служебни задължения. От съвета предлагат още да се въведат разпоредби в Закона за съдебната влат (ЗСВ), даващи право на магистратите да сезират ВСС и Инспектората на ВСС за оказване на институционална подкрепа при посегателства срещу независимостта.

По време на заседанието Съветът за партньорство се обед

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 180 календарни дни, съобщи ръководителят на проекта Мария Караиванова, началник на отдел „Правни дейности” в община Ямбол.

С реновирането на ул. „Търговска” от пресечката с ул. „Преслав” до района на бившата автогара ще приключи цялостното модернизиране на централните пешеходните зони в града, което се реализира на етапи в последните 10 години.

Настоящият обект е финансиран със средства от държавата в размер на 2,988 млн. лева, за което кметът Валентин Ревански подписа договор в Министерство на регионалното развитие и благоустройството в средата на юни т.г. Дейностите се изпълняват от спечелилата обществената поръчка фирма „Гради” ЕООД, която рено

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново, видя кореспондент на . Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на жилището, но намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването им. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

В апартамента живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо. На място е дошъл и екип на "Енерго Про", които са изключили електрозахранването на сградата.

Обитателите на жилището са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента. "Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета", каза майката на първолаците. Децата са били на училище, съпругът и на работа, а тя и свекърва й - вкъщи.

На мястот

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

От полицията информират още за един случай от вчера, свързан с наркотици. Мъж на 20 години от Исперих е задържан за притежание на дрога. При полицейска проверка е установено, че криминално проявеното и осъждано лице е получило с куриерска пратка две електронни цигари, съдържащи жълтеникава течност. При тестване на съдържанието им веществото реагира положително на канабис. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение „Стамен Илиев“ в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, п

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Няма данни за други количества от радиоактивното вещество америций 241, каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков
Контекст
Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, каза президентът Румен Радев
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Основна линия
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Контекст
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.