Начало Основна линия Един човек е загинал, а 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
11919
България

Един човек е загинал, а 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие

Един човек е загинал, а 23 са ранени при 16 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие.В София е имало 18 леки катастрофи без жертви и пострадали.

| 22 Август 2024, 08:25 ч.
Един човек е загинал, а 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Снимка © DFA

Един човек е загинал, а 23 са ранени при 16 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на интернет страницата си. 

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ)- Хасково. Това съобщи специалистът по белодробни заболявания и ръководител на Диагностично-консултативния център към лечебното заведение д-р Пламен Шумаков на брифинг в Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 

Той припомни, че седем от случаите бяха открити през първите пет месеца на годината. Медикът посочи, че в момента най-младият пациент на екипа е 17-годишно момиче. 

Д-р Шумаков изнесе актуални данни по повод приключването на третата кампанийна седмица с цел повишаване обществената информираност по отношение на заболяването туберкулоза. Тя е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021 – 2025 г.

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

В София е имало 18 леки катастрофи без жертви и пострадали. 

От началото на месеца в страната са станали 526 пътни инцидента с 31 загинали и 706 ранени.

Катастрофите от началото на годината са 4528, като при тях са починали 280 души, а 5660 са пострадали.

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20.  В столицат ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Тикер в 11:18 ч.
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчаква ...
Начало Основна линия
11919
България

Един човек е загинал, а 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие

Един човек е загинал, а 23 са ранени при 16 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие.В София е имало 18 леки катастрофи без жертви и пострадали.

| 22 Август 2024, 08:25 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Един човек е загинал, а 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 23 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Снимка © DFA

Един човек е загинал, а 23 са ранени при 16 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на интернет страницата си. 

Не приемам упрека, че три години сме бездействали в Комисията за противодействие на корупцията, заяви изпълняващият функциите председател на комисията Антон Славчев по време на дебата в парламента за неговото освобождаване от поста.

Славчев посочи, че в комисията работят изключителни професионалисти на високо ниво и той стои зад тях. Упрекът към мен, че комисията не работи, е упрек и към служителите, допълни Славчев.

Комисията е колективен орган, решенията не ги взимам само аз, отбеляза той.

По-рано днес Хамид Хамид от ДПС посочи, че Кирил Петков преди близо три години е подал сигнал за един кредит, за "един грабеж" от 150 млн. лв. Славчев трябва да обясни защо чак на третата година започват действия по този кредит и защо спрямо само единия участник в този грабеж се предприемат действия,  каза Хамид.  Той отбеляза, че "30 милиона отидоха при един съучаст

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

От началото на годината до 15 септември общо 30 са новите случаи на туберколоза и на рецидиви, регистрирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ)- Хасково. Това съобщи специалистът по белодробни заболявания и ръководител на Диагностично-консултативния център към лечебното заведение д-р Пламен Шумаков на брифинг в Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 

Той припомни, че седем от случаите бяха открити през първите пет месеца на годината. Медикът посочи, че в момента най-младият пациент на екипа е 17-годишно момиче. 

Д-р Шумаков изнесе актуални данни по повод приключването на третата кампанийна седмица с цел повишаване обществената информираност по отношение на заболяването туберкулоза. Тя е част от Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021 – 2025 г.

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

В София е имало 18 леки катастрофи без жертви и пострадали. 

От началото на месеца в страната са станали 526 пътни инцидента с 31 загинали и 706 ранени.

Катастрофите от началото на годината са 4528, като при тях са починали 280 души, а 5660 са пострадали.

Коментарите, че специализираната хартия на БНБ за машините не отговаря на стандарта на вносителя им, е тежка спекулация, каза днес във Варна служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване на предстоящия парламентарен вот. По думите му лаборатории удостоверяват, че хартията отговаря изцяло на нужните изисквания.

Карадимов коментира още, че е напълно нормално на обществената поръчка, обявена от ЦИК за изпълнител на поддръжката на машините, да има само един кандидат – вносителят им. Офертата на фирмата обаче е с 1 милион лева повече от обявената от ЦИК, а ако договор не бъде сключен, трябва да бъде отменено машинното гласуване, обясни министърът. Според него офертата на Централната комисия е същата, както за изборите през юни. Те обаче бяха двойни – за Европейски парламент и за национален парламент

„Възраждане“ ще се борят да са първа политическа сила в следващото 51-во Народно събрание (НС), каза в отговор на въпрос лидерът на партията Костадин Костадинов, след като представи пред медии водачите на листи за предстоящия на 27 октомври пореден предсрочен парламентарен вот.

Ако гледаме интереса на българските граждани, можем да разговаряме с всеки, що се отнася до доходи и сигурност, посочи Костадинов и допълни, че разговорите не са безпринципни – това министерство за нас, другото за вас, а политически. Можем да съставим правителство на база на националния интерес, каза Костадинов. Той отчете, че „Възраждане“ имат най-много допирни точки с БСП и „Има такъв народ“. По думите му най-голямото предизвикателство за формацията за предстоящия вот е да убедят българските граждани да излязат да гласуват. Кризата у нас не е политическа, не е

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Ръководството на Народното събрание да преосмисли позицията си и да намери място за осъществяване на изложба, показваща палестинската гледна точка за конфликта в Газа. Това призова лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. 

Той посочи, че след като в средата на юли в сградата на Народното събрание беше направена изложба, посветена на войната в Близкия Изток, показваща израелската гледна точка, от „Възраждане“ заедно с Групата за приятелство с Палестина са поискали да се покаже и палестинската гледна точка. Той отбеляза, че конфликтът към настоящия момент е довел до смъртта на повече от 40 хиляди невинни цивилни жертви в Газа и в Западния бряг. Костадинов разказа, че на два пъти им е било отказано да ползват фоайето на парламента с различни аргументи – отпуск и предвидена друга изложба. Той посочи, че

Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК).

На места следобед се очаква дъжд.

Билото на Стара планина е в гъста мъгла и не е препоръчително за разходки, добавиха от ПСС. 

Няма инциденти с туристи в планините. Времето е много мокро, не е приятно и няма много хора в планините, посочиха от ПСС.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.          

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Основна линия
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Контекст
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.