Начало Местен фокус Над един тон канабисови растения са открити при полицейска операция в землището на петричкото село Струмешница
11950
България

Над един тон канабисови растения са открити при полицейска операция в землището на петричкото село Струмешница

Около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон са открити вчера в хода на специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.Растенията са били засадени в обезлесен участък в местност в землището на петричкото село Струмешница.

| 22 Август 2024, 11:33 ч.
Над един тон канабисови растения са открити при полицейска операция в землището на петричкото село Струмешница
Над един тон канабисови растения са открити при полицейска операция в землището на петричкото село Струмешница
Снимка © Евелина Митрева

Около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон са открити вчера в хода на специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Растенията са били засадени в обезлесен участък в местност в землището на петричкото село Струмешница. На място полицейските служители са открили и две камери за видеонаблюдение и маркуч от изградена напоителна система и маркуч от изградена напоителна система за капково напояване. Като съпричастен към извършеното престъпление е задържан 56-годишен мъж от петричкото село Долна Крушица и е уведомена компетентната прокуратура. По случая е образувано и досъдебно производство.

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит.

Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа на традиционни храни и сирене, дегустации на най-старите сирена, както и на магарешко мляко. На форума ще бъдат представени домашни сирена от различни региони на България и Балканите, хляб, мед, вино и др. Гостите ще могат да пробват сирене на седем години от Смилян, както и зелено сирене на четири и две години, направено в Черни Вит. 

„Многообразието на сирена тази година е голямо. Ще имаме сирена с подправки, крокмачи от представители от цяла България, сирена, които се правят в глинени съдове - делви и в стомни“, посочи Димитров. 

По думите му специално внимание на празника ще бъде отделено и на темата за  оползотворяване на вълната. „Тази годин

Новите мерки на Българската народна банка (БНБ) за ипотечното кредитиране ще отдалечат във времето мечтите за собствен дом основно на хората с ниски доходи, но като цяло не се очаква да имат съществено отражение върху активността на пазара на недвижими имоти и на кредитирането в България. Това каза в интервю Александър Бочев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ).

Миналата седмица Управителният съвет на БНБ прие новите мерки, които влизат в сила от 1 октомври, като те предвиждат съотношението между размера на кредита и стойността на обезпечението при отпускане да е в размер не по-висок от 85 на сто; съотношението между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на дълга и месечния доход на кредитополучателя при отпускане да е в размер не по-висок от 50 на сто; максималният срок по договора за кредит да не е по-дълъг от

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

От полицията в Благоевград съобщават и за друг случай, при който около 21:00 часа на 20 август на пътя между Симитли и Кресна е извършена проверка на спрял на отбивка лек автомобил и намиращите се в него 30-годишен водач и 33-годишен пътник, и двамата от симитлийското село Долно Осеново. В близост до автомобила органите на реда открили текстилен сак с три полиетиленови плика с близо четири килограма суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на случая са проверени и адреси, обитавани от двамата мъже, като в лек автомобил на 33-годишният мъж е намерен полиетиленов плик с около 142 грама канабис. Двамата мъже са задържани, а за случая е уведомена Районна прокуратура - Благоевград и е образувано досъдебно производство. 

От Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) съобщиха, че е получен втори сигнал от публикации в медиите за задържан с канабис горски служител. Те посочват, че след като информацията бъде потвърдена, към служителя в териториално поделение на „Държавно горско стопанство Симитли“ ще бъдат предприети съответните мерки. 

От ЮЗДП съобщават още, че днес служителят на „Държавно горско стопанство Сандански“ Николай Колев, срещу когото Районна прокуратура – Благоевград образува дознание, ще бъде дисциплинарно уволнен. Както информирахме, служителят в горско стопанство бе задържан, а Районна прокуратура - Благоевград, Териториално поделение - Сандански, ръководи разследване по образувано досъдебно производство за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. 

През вчерашния ден от Окръжна прокуратура - Благоевград съобщиха, че е задържан и 49-годишен мъж от Петрич по обвинение за незаконно отглеждане на коноп и държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение в големи размери. 

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Събитието ще е от 9:30 часа на пл. "20-ти април" в Панагюрище. 

В конкурса ще участват представителни екипи от “Пътна полиция” от всички областни дирекции на МВР.

Организатори на събитието са Главна дирекция „Национална полиция“ със съдействието на Областната дирекция на МВР - Пазарджик, Българския Червен кръст и Съюза на българските автомобилисти, със съдействие на община Панагюрище.

Носителят на приза "Пътен полицай на годината" за 2023 г. бе Марио Марков, младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Габрово.

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори (СРХР), съобщиха от сдружението. Тя застава начело на съюза след оттеглянето на дългогодишния ...
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20.  В столицат ...
Тикер в 11:41 ч.
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторан ...
Начало Местен фокус
11950
България

Над един тон канабисови растения са открити при полицейска операция в землището на петричкото село Струмешница

Около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон са открити вчера в хода на специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.Растенията са били засадени в обезлесен участък в местност в землището на петричкото село Струмешница.

| 22 Август 2024, 11:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над един тон канабисови растения са открити при полицейска операция в землището на петричкото село Струмешница
Над един тон канабисови растения са открити при полицейска операция в землището на петричкото село Струмешница
Снимка © Евелина Митрева

Около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон са открити вчера в хода на специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Растенията са били засадени в обезлесен участък в местност в землището на петричкото село Струмешница. На място полицейските служители са открили и две камери за видеонаблюдение и маркуч от изградена напоителна система и маркуч от изградена напоителна система за капково напояване. Като съпричастен към извършеното престъпление е задържан 56-годишен мъж от петричкото село Долна Крушица и е уведомена компетентната прокуратура. По случая е образувано и досъдебно производство.

През последните години се наблюдава увеличаване на тежките случаи на туберкулоза у нас, но въпреки това честотата на заболеваемост остава много ниска. Туберкулозата в България е почти заличена, но все още се среща. Заболелите през 2013 г. са били около 23 на 100 000 души население, а през 2023 г. техният брой вече е 13 на 100 хиляди. Това каза в интервю пулмологът д-р Евелина Трошанова, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.

България е сред първите страни в света при понижаване тежестта на туберкулозата сред обществото, каза още тя. Честотата на заболеваемост от туберкулоза в Румъния е 120 на 100 000 души население, а в Грузия, Армения, Таджикистан и Узбекистан броят на заболелите е малко над 1000 на 100 000 души.

До този момент новооткритите случаи на туберкулоза в Бургаска област са 32, с 16 по-малк

Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит.

Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа на традиционни храни и сирене, дегустации на най-старите сирена, както и на магарешко мляко. На форума ще бъдат представени домашни сирена от различни региони на България и Балканите, хляб, мед, вино и др. Гостите ще могат да пробват сирене на седем години от Смилян, както и зелено сирене на четири и две години, направено в Черни Вит. 

„Многообразието на сирена тази година е голямо. Ще имаме сирена с подправки, крокмачи от представители от цяла България, сирена, които се правят в глинени съдове - делви и в стомни“, посочи Димитров. 

По думите му специално внимание на празника ще бъде отделено и на темата за  оползотворяване на вълната. „Тази годин

Новите мерки на Българската народна банка (БНБ) за ипотечното кредитиране ще отдалечат във времето мечтите за собствен дом основно на хората с ниски доходи, но като цяло не се очаква да имат съществено отражение върху активността на пазара на недвижими имоти и на кредитирането в България. Това каза в интервю Александър Бочев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ).

Миналата седмица Управителният съвет на БНБ прие новите мерки, които влизат в сила от 1 октомври, като те предвиждат съотношението между размера на кредита и стойността на обезпечението при отпускане да е в размер не по-висок от 85 на сто; съотношението между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на дълга и месечния доход на кредитополучателя при отпускане да е в размер не по-висок от 50 на сто; максималният срок по договора за кредит да не е по-дълъг от

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

От полицията в Благоевград съобщават и за друг случай, при който около 21:00 часа на 20 август на пътя между Симитли и Кресна е извършена проверка на спрял на отбивка лек автомобил и намиращите се в него 30-годишен водач и 33-годишен пътник, и двамата от симитлийското село Долно Осеново. В близост до автомобила органите на реда открили текстилен сак с три полиетиленови плика с близо четири килограма суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на случая са проверени и адреси, обитавани от двамата мъже, като в лек автомобил на 33-годишният мъж е намерен полиетиленов плик с около 142 грама канабис. Двамата мъже са задържани, а за случая е уведомена Районна прокуратура - Благоевград и е образувано досъдебно производство. 

От Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) съобщиха, че е получен втори сигнал от публикации в медиите за задържан с канабис горски служител. Те посочват, че след като информацията бъде потвърдена, към служителя в териториално поделение на „Държавно горско стопанство Симитли“ ще бъдат предприети съответните мерки. 

От ЮЗДП съобщават още, че днес служителят на „Държавно горско стопанство Сандански“ Николай Колев, срещу когото Районна прокуратура – Благоевград образува дознание, ще бъде дисциплинарно уволнен. Както информирахме, служителят в горско стопанство бе задържан, а Районна прокуратура - Благоевград, Териториално поделение - Сандански, ръководи разследване по образувано досъдебно производство за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. 

През вчерашния ден от Окръжна прокуратура - Благоевград съобщиха, че е задържан и 49-годишен мъж от Петрич по обвинение за незаконно отглеждане на коноп и държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение в големи размери. 

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Събитието ще е от 9:30 часа на пл. "20-ти април" в Панагюрище. 

В конкурса ще участват представителни екипи от “Пътна полиция” от всички областни дирекции на МВР.

Организатори на събитието са Главна дирекция „Национална полиция“ със съдействието на Областната дирекция на МВР - Пазарджик, Българския Червен кръст и Съюза на българските автомобилисти, със съдействие на община Панагюрище.

Носителят на приза "Пътен полицай на годината" за 2023 г. бе Марио Марков, младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Габрово.

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Служители и работници от Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар събраха повече от един тон отпадъци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП). 

Общо 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, изхвърлени в тревните площи покрай пътя Никола Козлево - Хърсово. За пореден път горските служители събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и районът да бъде наблюдаван, отбелязаха от пресцентъра на СИДП. 

В съобщението е уточнено, че с

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнения на Закона за адвокатурата, съобщиха от прессекретариата на президента.

На 11 септември Народното събрание прие изменения в Закона за адвокатурата, с които измени и Гражданския процесуален кодекс, и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Съществено бе променен правният режим, свързан с фигурата на особения представител. Парламентът иззе от съда правомощието по определяне на възнагражденията на особените представители и ги възложи на местните адвокатски съвети, посочват от прессекретариата.

Според държавния глава това влиза в остро противоречие с правото на Европейския съюз, което забранява сдружения на доставчиците на определени услуги да определят сами цените им. Прези

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Росица Старчева е новият председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Основна линия
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Контекст
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.