Начало Основна линия Димитър Главчев не е подходящият кандидат за служебен премиер, но се съобразяваме с ограниченията в Конституцията, коментираха от БСП
12470
България

Димитър Главчев не е подходящият кандидат за служебен премиер, но се съобразяваме с ограниченията в Конституцията, коментираха от БСП

По отношение на Димитър Главчев, нашата позиция не се променя по никакъв начин, категорично сме на мнение, че той не трябва да бъде премиер.Това заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров в изявление за медиите пред централата на партията.

| 22 Август 2024, 13:51 ч.
Димитър Главчев не е подходящият кандидат за служебен премиер, но се съобразяваме с ограниченията в Конституцията, коментираха от БСП
Димитър Главчев не е подходящият кандидат за служебен премиер, но се съобразяваме с ограниченията в Конституцията, коментираха от БСП
Снимка © Никола Узунов / БТА

По отношение на Димитър Главчев, нашата позиция не се променя по никакъв начин, категорично сме на мнение, че той не трябва да бъде премиер. Това заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров в изявление за медиите пред централата на партията. 

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Със заповед на началника на НСО генерал-майор Емил Тонев за гарантиране на мерките за сигурност по време на националните чествания на Независимостта на България, за времето от 7:00 до 13:00 ч. и от 17:00 до 22:00 ч. се забранява използването на безпилотни летателни апарати – дронове, с център площад „Цар Асен“.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ следва да наложи забрана за всички видове безпилотни летателни средства, планери, аеростати и пилотирани въздухоплавателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети от и на Летище Горна Оряховица. 

НСО въвежда мерки и за гражданите, които желаят да присъстват, на кулминацията на търже

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Отказът му да даде категоричен отговор дали ще остане вътрешният министър Калин Стоянов, потвърждава нашата констатация, че г-н Главчев не може да даде гаранции за своята безпристрастност, коментира още той. 

"Продължаваме да смятаме, че той не е удачният кандидат, но в същото време пък се съобразяваме с тези ограничения, които са наложени от Конституцията", добави Зафиров. 

Изразявам своето силно безпокойство, че Областна администрация - Добрич, определени икономически кръгове и институции целенасочено оказват административен натиск за възпрепятстване провеждането на местен референдум. Това заявява в позиция, разпратена до медиите, кметът на община Добричка Соня Георгиева. 

"В качеството си на кмет и жител на Община Добричка се обръщам към широката общественост, провокирана от тревожната ситуация, която се създаде след решението на Добрички общински съвет за произвеждане на референдум на 27 октомври 2024 година", посочва още Георгиева. 

По думите й позицията на Областният управител Румен Русев е странна. "Той първо върна решението за преразглеждане, а след това депозира жалба до Административен съд-Добрич. Най-общо казано, неговите мотиви подлагат под съмнение грамотността и информираността на жителите на община Добричка. Същеврем

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автомобили е интензивен и на граничния пункт с Гърция "Кулата". Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 06:00 часа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

Във връзка със значително увеличените преминавания през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позвол

Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, заявиха от „Възраждане“ в позиция, изпратена до медиите, по повод думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Азбучна истина е, че еничарите най-много мразят народа, от който са се отделили. Изказването на македонския министър за пореден път потвърждава тази максима. Това обаче не променя факта, че мнозинството от населението в Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски“, се каз

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчакващи автомобили към 11:00 часа е около 200 метра, . За да преминат изчакват както леки автомобили, так ...
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии ще изготвят до края на месец октомври Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и държавните горски предприяти ...
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Условията за туризъм в планините са добри. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст. Температурите все още са около 5-6 градуса, а в в район ...
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Един човек е загинал, а 31 души са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките катастрофи са общо 20.  В столицат ...
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Тикер в 11:27 ч.
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, а колоната от изчаква ...
Начало Основна линия
12470
България

Димитър Главчев не е подходящият кандидат за служебен премиер, но се съобразяваме с ограниченията в Конституцията, коментираха от БСП

По отношение на Димитър Главчев, нашата позиция не се променя по никакъв начин, категорично сме на мнение, че той не трябва да бъде премиер.Това заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров в изявление за медиите пред централата на партията.

| 22 Август 2024, 13:51 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Димитър Главчев не е подходящият кандидат за служебен премиер, но се съобразяваме с ограниченията в Конституцията, коментираха от БСП
Димитър Главчев не е подходящият кандидат за служебен премиер, но се съобразяваме с ограниченията в Конституцията, коментираха от БСП
Снимка © Никола Узунов / БТА

По отношение на Димитър Главчев, нашата позиция не се променя по никакъв начин, категорично сме на мнение, че той не трябва да бъде премиер. Това заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров в изявление за медиите пред централата на партията. 

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Със заповед на началника на НСО генерал-майор Емил Тонев за гарантиране на мерките за сигурност по време на националните чествания на Независимостта на България, за времето от 7:00 до 13:00 ч. и от 17:00 до 22:00 ч. се забранява използването на безпилотни летателни апарати – дронове, с център площад „Цар Асен“.

Главната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ следва да наложи забрана за всички видове безпилотни летателни средства, планери, аеростати и пилотирани въздухоплавателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети от и на Летище Горна Оряховица. 

НСО въвежда мерки и за гражданите, които желаят да присъстват, на кулминацията на търже

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Отказът му да даде категоричен отговор дали ще остане вътрешният министър Калин Стоянов, потвърждава нашата констатация, че г-н Главчев не може да даде гаранции за своята безпристрастност, коментира още той. 

"Продължаваме да смятаме, че той не е удачният кандидат, но в същото време пък се съобразяваме с тези ограничения, които са наложени от Конституцията", добави Зафиров. 

Изразявам своето силно безпокойство, че Областна администрация - Добрич, определени икономически кръгове и институции целенасочено оказват административен натиск за възпрепятстване провеждането на местен референдум. Това заявява в позиция, разпратена до медиите, кметът на община Добричка Соня Георгиева. 

"В качеството си на кмет и жител на Община Добричка се обръщам към широката общественост, провокирана от тревожната ситуация, която се създаде след решението на Добрички общински съвет за произвеждане на референдум на 27 октомври 2024 година", посочва още Георгиева. 

По думите й позицията на Областният управител Румен Русев е странна. "Той първо върна решението за преразглеждане, а след това депозира жалба до Административен съд-Добрич. Най-общо казано, неговите мотиви подлагат под съмнение грамотността и информираността на жителите на община Добричка. Същеврем

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автомобили е интензивен и на граничния пункт с Гърция "Кулата". Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 06:00 часа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

Във връзка със значително увеличените преминавания през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позвол

Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, заявиха от „Възраждане“ в позиция, изпратена до медиите, по повод думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Азбучна истина е, че еничарите най-много мразят народа, от който са се отделили. Изказването на македонския министър за пореден път потвърждава тази максима. Това обаче не променя факта, че мнозинството от населението в Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски“, се каз

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне ново заоблачаване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София около 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен о

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на изход, колоната от автомобили към 11:00 ч. е около 200 метра
Местен фокус
План за възстановяване на опожарените горски територии ще изготвят Министерство на земеделието и държавните горски предприятия
Основна линия
Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба
Контекст
Един човек е загинал, а 31 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.