Начало Сфера Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира страната и да бъде променена Конституцията, коментира Слави Трифонов
11771
България

Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира страната и да бъде променена Конституцията, коментира Слави Трифонов

Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира състоянието на страната и ако може, надявам се, тази Конституция да бъде променена и да се върне старата, написа лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във Фейсбук."Всички са се вторачили в това дали Калин Стоянов ще бъде предложен в следващия служебен кабинет, само че трябва да се прави разлика между повод и причина.

| 22 Август 2024, 17:21 ч.
Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира страната и да бъде променена Конституцията, коментира Слави Трифонов
Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира страната и да бъде променена Конституцията, коментира Слави Трифонов
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира състоянието на страната и ако може, надявам се, тази Конституция да бъде променена и да се върне старата, написа лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във Фейсбук.

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

"Всички са се вторачили в това дали Калин Стоянов ще бъде предложен в следващия служебен кабинет, само че трябва да се прави разлика между повод и причина. Калин Стоянов е повод. Причината е нелепата Конституция, която, няма да се уморя да повтарям, е рожба на своите бащи - Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски", коментира Трифонов. 

По думите му, каквото и да е името на следващия министър на вътрешните работи, той отново ще бъде в услуга на някой от своите бащи. "Те са тези, които направиха тази Конституция да изглежда така, че да могат най-нагло да се възползват от нея, поединично или групово. Така че, смятам, цялата история около Калин Стоянов за фарс", посочва Слави Трифонов.

По-рано днес президентът Румен Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство. Държавният глава очаква от Главчев състав на служебен кабинет до понеделник. При успех изборите ще бъдат на 27 октомври, добави президентът Радев.

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

По планините в момента е облачно и тихо, на места духа слаб вятър, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). По-късно във високите части се очаква да вали дъжд, който да премине в сняг.

Условията за туризъм ще са добри до обяд, посочиха от ПСС.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините облачността ще е значителна и на места ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър в ниските части от север-североизток, а по билата от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 8°.     

  

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:38 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11771
България

Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира страната и да бъде променена Конституцията, коментира Слави Трифонов

Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира състоянието на страната и ако може, надявам се, тази Конституция да бъде променена и да се върне старата, написа лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във Фейсбук."Всички са се вторачили в това дали Калин Стоянов ще бъде предложен в следващия служебен кабинет, само че трябва да се прави разлика между повод и причина.

| 22 Август 2024, 17:21 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира страната и да бъде променена Конституцията, коментира Слави Трифонов
Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира страната и да бъде променена Конституцията, коментира Слави Трифонов
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Максимално бързо трябва да се ходи на избори, за да може да се стабилизира състоянието на страната и ако може, надявам се, тази Конституция да бъде променена и да се върне старата, написа лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов във Фейсбук.

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това заяви кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града - 17 септември.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето, заяви Терзиев. По думите му в последните години сме свидетели на нарастващо политическо напрежение. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната ни, заяви кметът. Той призова всички политически сили, независимо от тяхната идеология или позиция, към помирение.

Ние сме изправени пре

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

Бус с 10 незаконни мигранти катастрофира на бул. „Ботевградско шосе“ в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Шофьорът на буса не се е подчинил на полицейска заповед и е започнала гонка. Бусът се е ударил в друг автомобил, допълниха от СДВР. Транспортното средство е с румънска регистрация.

Една жена е откарана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ с контузия на главата след удар между автомобила, който е управлявала и другия, в който е имало 11 мигранти, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ – София.

В превозното средство с незаконните мигранти медицинският екип е установил, че 17-годишно момиче е с оплаквания, наподобяващи паник атака, както и хипертонична криза. Оказана му е помощ на място. Нито един от мигрантите не е хоспитализиран.

"Всички са се вторачили в това дали Калин Стоянов ще бъде предложен в следващия служебен кабинет, само че трябва да се прави разлика между повод и причина. Калин Стоянов е повод. Причината е нелепата Конституция, която, няма да се уморя да повтарям, е рожба на своите бащи - Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски", коментира Трифонов. 

По думите му, каквото и да е името на следващия министър на вътрешните работи, той отново ще бъде в услуга на някой от своите бащи. "Те са тези, които направиха тази Конституция да изглежда така, че да могат най-нагло да се възползват от нея, поединично или групово. Така че, смятам, цялата история около Калин Стоянов за фарс", посочва Слави Трифонов.

По-рано днес президентът Румен Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство. Държавният глава очаква от Главчев състав на служебен кабинет до понеделник. При успех изборите ще бъдат на 27 октомври, добави президентът Радев.

Парламентът прие на първо и второ четене в рамките на едно заседание Законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано във Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г. 

Министерството на образованието и науката оценява като успешно участието на страната в предходните три етапа на програмата CEEPUS и изразява надежди, че това ще продължи и при изпълнението на четвъртия етап, след ратифициране на този законопроект, се посочва в доклада на Комисията по образованието и науката в Народното събрание. 

Централноевропейската програма за академичен обмен (CEEPUS) е дългосрочна програма за академичен обмен и мобилност на преподаватели, студенти, докторанти и специализанти от университети на следните 15 държави - Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Х

По планините в момента е облачно и тихо, на места духа слаб вятър, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). По-късно във високите части се очаква да вали дъжд, който да премине в сняг.

Условията за туризъм ще са добри до обяд, посочиха от ПСС.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините облачността ще е значителна и на места ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър в ниските части от север-североизток, а по билата от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 8°.     

  

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.