Начало Сфера Прогноза за времето на 24 Август (Събота) и следващите дни
10516
България

Прогноза за времето на 24 Август (Събота) и следващите дни

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).Утре ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца.

| 23 Август 2024, 11:40 ч.
Прогноза за времето на 24 Август (Събота) и следващите дни
Прогноза за времето на 24 Август (Събота) и следващите дни
Снимка © Владимир Шоков / БТА

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч.

Шест от работодателите са от София, Плевен, Севлиево и Троян. Тяхната дейност е свързана с производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло; на апарати за управление и разпределение на електрическа енергия; на опаковки и домакинско стъкло; на производство и преработка на месо, без месо от домашни птици, леене на чугун и други.

Дванадесет работодатели заявиха потребности от персонал, като обявиха общо 44 броя работни места. Преобладаващата част от длъжностите са за машинни оператори (14) в производствени предприятия, добави Митева.

Трудовата борса посетиха 71 търсещи работа, от тях четирима младежи до 29-годишна възраст.

 

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Утре ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, за София - около 32°. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над Източна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по Черноморието - между 29° и 33°. В понеделник въздушната маса над страната ще е неустойчива, преносът в приземния слой ще е от североизток, в Източна България - предимно умерен. В часовете до обед ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит. Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа ...
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
Тикер в 09:27 ч.
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картина ...
Начало Сфера
10516
България

Прогноза за времето на 24 Август (Събота) и следващите дни

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).Утре ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца.

| 23 Август 2024, 11:40 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прогноза за времето на 24 Август (Събота) и следващите дни
Прогноза за времето на 24 Август (Събота) и следващите дни
Снимка © Владимир Шоков / БТА

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Произшествията са 21.

От началото на месеца катастрофите са 397, загиналите – 20, а ранените – 523.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5161, загиналите – 318, а ранените – 6487. При сравнение с реалните данни за загиналите (377) през същия период на 2023 г. са отчетени 59 по-малко загинали участници в движението по пътищата през т.г., сочат данните на МВР.

За последното денонощие в София са станали 22 леки произшествия и шест тежки, има един ранен, няма загинали.

Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч.

Шест от работодателите са от София, Плевен, Севлиево и Троян. Тяхната дейност е свързана с производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло; на апарати за управление и разпределение на електрическа енергия; на опаковки и домакинско стъкло; на производство и преработка на месо, без месо от домашни птици, леене на чугун и други.

Дванадесет работодатели заявиха потребности от персонал, като обявиха общо 44 броя работни места. Преобладаващата част от длъжностите са за машинни оператори (14) в производствени предприятия, добави Митева.

Трудовата борса посетиха 71 търсещи работа, от тях четирима младежи до 29-годишна възраст.

 

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Утре ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, за София - около 32°. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над Източна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по Черноморието - между 29° и 33°. В понеделник въздушната маса над страната ще е неустойчива, преносът в приземния слой ще е от североизток, в Източна България - предимно умерен. В часовете до обед ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.