Начало Сфера Община Баните обяви конкурс за млад предприемач с награда от 20 000 лева
11363
Икономика

Община Баните обяви конкурс за млад предприемач с награда от 20 000 лева

Община Баните обяви конкурс за млад предприемач, съобщи кметът Павлин Белчев."Осъзнаваме, че младите хора имат нужда от подкрепа и те трябва да знаят, че при всяка една тяхна инициатива в лицето на общината могат да намерят един добър партньор", добави Павлин Белчев.

| 23 Август 2024, 12:48 ч.
Община Баните обяви конкурс за млад предприемач с награда от 20 000 лева
Община Баните обяви конкурс за млад предприемач с награда от 20 000 лева
Снимка © БТА

Община Баните обяви конкурс за млад предприемач, съобщи кметът Павлин Белчев. Наградата за първото място е 20 000 лева.  Той посочи, че идеята е да се даде сигнал на младите жители на общината, че тяхна инициатива или бизнес начинание може да бъде подкрепено по един или друг начин. Конкурсът се провежда за първи път и е приет с решение на Общинския съвет.

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

"Осъзнаваме, че младите хора имат нужда от подкрепа и те трябва да знаят, че при всяка една тяхна инициатива в лицето на общината могат да намерят един добър партньор", добави Павлин Белчев.

Финансирането на конкурса е от бюджета на Община Баните, като годишният размер се определя с решение на Общинския съвет. Могат да участват жители на общината на възраст между 18 и 40 години, които имат регистрирани фирми. Подкрепят се дейности, свързани със създаване на продукт, предлагане на услуга, насърчаване на икономическа активност и творчески умения, здравословен начин на живот, доброволчество.  

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление, където се проведе процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Тегленето на номерата беше случаен принцип, публично, и се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев.

Преди близо четири месеца отново проведохме тази процедура по тегленото на номерата на машините за гласуване, които ще минат през процеса на удостоверяване, посочи Мундров. Той изрази надежда, че следващото подобно събитие ще бъде след не по-малко от четири години, защото България има нужда от редовно и стабилно правит

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Велико Търново се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на институцията. То беше свикано и водено от областния управител Ивайло Здравков в качеството му на председател на структурата. Включиха се представители на десетте общини в региона, служители на Асоциацията по ВиК, служители на Областна администрация - Велико Търново, както и заместник-управителят на ВиК "Йовковци" инж. Росен Трифонов.

Като първа точка от дневния ред бе гласуван препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК. Предложението е тя да бъде 32 000 лева, като решението бе взето с пълно единодушие.

В точка две, съгласно указанията на министъра на околната среда и водите беше обсъдено питейно-битовото водоснабдяване на населението в региона и привеждане ползването на всички водоизточници,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
Тикер в 09:28 ч.
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картина ...
Начало Сфера
11363
Икономика

Община Баните обяви конкурс за млад предприемач с награда от 20 000 лева

Община Баните обяви конкурс за млад предприемач, съобщи кметът Павлин Белчев."Осъзнаваме, че младите хора имат нужда от подкрепа и те трябва да знаят, че при всяка една тяхна инициатива в лицето на общината могат да намерят един добър партньор", добави Павлин Белчев.

| 23 Август 2024, 12:48 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Община Баните обяви конкурс за млад предприемач с награда от 20 000 лева
Община Баните обяви конкурс за млад предприемач с награда от 20 000 лева
Снимка © БТА

Община Баните обяви конкурс за млад предприемач, съобщи кметът Павлин Белчев. Наградата за първото място е 20 000 лева.  Той посочи, че идеята е да се даде сигнал на младите жители на общината, че тяхна инициатива или бизнес начинание може да бъде подкрепено по един или друг начин. Конкурсът се провежда за първи път и е приет с решение на Общинския съвет.

Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал мъжът да хвърли от терасата на апартамента си всички налични пари, като обещал, че ще му бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени.

Така мъжът опаковал 34 000 лв., 6000 долара и 1020 евро и ги хвърлил на улицата. Часове по-късно, когато разбрал, че е измамен, съобщил в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на седмицата от ОД на МВР разпространиха съобщение, с което предупредиха, че се активизират опитите за телефонни измами в района. За пореден път от полицията предупредиха, гражданите да не се доверяват на непознати, които им искат

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно. 

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

"Осъзнаваме, че младите хора имат нужда от подкрепа и те трябва да знаят, че при всяка една тяхна инициатива в лицето на общината могат да намерят един добър партньор", добави Павлин Белчев.

Финансирането на конкурса е от бюджета на Община Баните, като годишният размер се определя с решение на Общинския съвет. Могат да участват жители на общината на възраст между 18 и 40 години, които имат регистрирани фирми. Подкрепят се дейности, свързани със създаване на продукт, предлагане на услуга, насърчаване на икономическа активност и творчески умения, здравословен начин на живот, доброволчество.  

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков по време на честванията в Браила на 155-годишнината на Българската академия на науките (БАН), която е правоприемник на Книжовното дружество.

Влайков припомни, че само година по-късно е основана и Българската екзархия. Той благодари на архиепископа на Долен Дунав Касиан, катo определи отслужения от него заедно с представителя на Българската патриаршия протойерей Кирил Синев молебен в църквата „Възнесение Господне“ на румънски и български език като изключително емоционален.

„С Вашите мъдри слова ни пренесохте през атмосферата на тези 155 години. Особено, когато заедно пеехте, ние чувахме общия глас на българи и румънци. Това още повече ни

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление, където се проведе процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Тегленето на номерата беше случаен принцип, публично, и се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев.

Преди близо четири месеца отново проведохме тази процедура по тегленото на номерата на машините за гласуване, които ще минат през процеса на удостоверяване, посочи Мундров. Той изрази надежда, че следващото подобно събитие ще бъде след не по-малко от четири години, защото България има нужда от редовно и стабилно правит

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК - Велико Търново се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра на институцията. То беше свикано и водено от областния управител Ивайло Здравков в качеството му на председател на структурата. Включиха се представители на десетте общини в региона, служители на Асоциацията по ВиК, служители на Областна администрация - Велико Търново, както и заместник-управителят на ВиК "Йовковци" инж. Росен Трифонов.

Като първа точка от дневния ред бе гласуван препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК. Предложението е тя да бъде 32 000 лева, като решението бе взето с пълно единодушие.

В точка две, съгласно указанията на министъра на околната среда и водите беше обсъдено питейно-битовото водоснабдяване на населението в региона и привеждане ползването на всички водоизточници,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.