Начало Сфера По проект ще бъдат разработени документи, осигуряващи техническата готовност за последващо финансиране за ремонт на зоопарка във Варна
11878
България

По проект ще бъдат разработени документи, осигуряващи техническата готовност за последващо финансиране за ремонт на зоопарка във Варна

Очаква се разработване и на: план за колекция, който да включва и план за размножаване; план за консервационни дейности; план график за изпълнение на дейностите за развитие на зоологическата градина при наличие на финансиране - в краткосрочен и дългосрочен план – с отговорници, срокове и индикативни бюджети по отношение на краткосрочните дейности (3 до 5 години), както и техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически проект“ или във фаза „идеен проект“ за идентифицираните строителни дейности.Институционалният план за колекцията (ИПК) е инструмент, използван за упражняване на контрол върху колекцията и планиране на движенията на животните.

| 23 Август 2024, 13:22 ч.
По проект ще бъдат разработени документи, осигуряващи техническата готовност за последващо финансиране за ремонт на зоопарка във Варна
По проект ще бъдат разработени документи, осигуряващи техническата готовност за последващо финансиране за ремонт на зоопарка във Варна
Снимка © БТА

Община Варна получава безвъзмездна финансова помощ за Зоопарка в Морската градина по процедура „Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“ по Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. Стойността на проекта „Техническа помощ за инвестиции в Зоопарк Варна“ е 199 989, 25 лв. Бенефициент е местната администрация, информира Областният информационен център в града.

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

Млад мъж е задържан за 72 часа във Враца, заради незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, съобщиха от Апелативна прокуратура (АП) – София. От там уточняват, че действията на Окръжна прокуратура – Враца са по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от Наказателния кодекс. 

При претърсване на обитавания от 28-годишния мъж апартамент на ул. „Кръстьо Българията“ в областния град са открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява листна маса. Направеният полеви тест на веществото е посочил кетамин.

По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия В.И., а искането на прокуратурата е спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе. Според пр

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си. 

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра“, "Кардам“, "Дуранкулак“, "Кайнарджа“ и "Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00

План за развитие на зоологическата градина, вкл. предварителни и обемно-устройствени проучвания за определяне разположението на обект, доказване на нормативната му допустимост и целесъобразността на инвестиционната идея, е един от документите, които се очаква да бъде разработен в резултат на проекта посочват от Община Варна . Планът следва да включва предварителни и обемно-устройствени проучвания за определяне разположението на обект, доказване на нормативната му допустимост и целесъобразността на инвестиционната идея.

Очаква се разработване и на: план за колекция, който да включва и план за размножаване; план за консервационни дейности; план график за изпълнение на дейностите за развитие на зоологическата градина при наличие на финансиране - в краткосрочен и дългосрочен план – с отговорници, срокове и индикативни бюджети по отношение на краткосрочните дейности (3 до 5 години), както и техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически проект“ или във фаза „идеен проект“ за идентифицираните строителни дейности.

Изготвените планови документи в резултат на проекта ще гарантират постигането на качествена проектна готовност на Община Варна за изпълнение на бъдещи инфраструктурни проекти и своевременно кандидатстване при последващо финансиране на инвестиционни проекти по линия на Приоритет 3 „Биологично разнообразие“ на ПОС 2021-2027 г., посочват от Община Варна.

Институционалният план за колекцията (ИПК) е инструмент, използван за упражняване на контрол върху колекцията и планиране на движенията на животните. ИПК е инструмент за упражняване на контрол върху всички видове в колекцията и тяхната роля за опазването, препратки към програми, планове за придобиване или извеждане на екземпляри и друга важна информация, Една от най-важните функции на ИПК е определяне на роля на всеки вид за опазване в рамките на колекцията.

Реализацията на проект „Техническа помощ за инвестиции в Зоопарк Варна“ приключва на 08.04.2025 г.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Началото на Варненския зоопарк е поставено на 30.04.1961 г., се посочва на интернет страницата на зоопарка. Основното строителство е в периода 1958-1961 г., проектант на по-голямата част от клетките е архитект Бистра Маркова, други са дело на архитект К. Каракашев. Голяма е и заслугата на тогавашния кмет на града Николай Бояджиев. Зоопарк Варна се намира в сърцето на Морската градина, в съседство с Делфинариума и Природо-научния музей. От 2007 г. зоопаркът изпълнява ролята на спасителен център. Със съдействието на Регионална инспекция по околната среда и водите - Варна са спасени излекувани и върнати в природата много защитени видове птици.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
Тикер в 09:33 ч.
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картина ...
Начало Сфера
11878
България

По проект ще бъдат разработени документи, осигуряващи техническата готовност за последващо финансиране за ремонт на зоопарка във Варна

Очаква се разработване и на: план за колекция, който да включва и план за размножаване; план за консервационни дейности; план график за изпълнение на дейностите за развитие на зоологическата градина при наличие на финансиране - в краткосрочен и дългосрочен план – с отговорници, срокове и индикативни бюджети по отношение на краткосрочните дейности (3 до 5 години), както и техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически проект“ или във фаза „идеен проект“ за идентифицираните строителни дейности.Институционалният план за колекцията (ИПК) е инструмент, използван за упражняване на контрол върху колекцията и планиране на движенията на животните.

| 23 Август 2024, 13:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
По проект ще бъдат разработени документи, осигуряващи техническата готовност за последващо финансиране за ремонт на зоопарка във Варна
По проект ще бъдат разработени документи, осигуряващи техническата готовност за последващо финансиране за ремонт на зоопарка във Варна
Снимка © БТА

Община Варна получава безвъзмездна финансова помощ за Зоопарка в Морската градина по процедура „Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“ по Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. Стойността на проекта „Техническа помощ за инвестиции в Зоопарк Варна“ е 199 989, 25 лв. Бенефициент е местната администрация, информира Областният информационен център в града.

Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклуб в града депутатът от политическата формация адв. Златан Златанов.

Председателят на Русенската адвокатска колегия Златанов отбеляза, че за седми път през последните три години той е водач на листата на политическа партия „Възраждане“ в крайдунавския град.

Втори в листата е Георги Георгиев, който беше представен от Златанов, като юрист с половинвековен юридически стаж, в т.ч. и като председател на Районния съд и окръжен съдия в Русе. Бил е част и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, както и общински съветник. На трето място в листата е Виолета Красимирова, която е майка на три деца и е инженер по съдебно-експертен инженеринг.

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

Млад мъж е задържан за 72 часа във Враца, заради незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, съобщиха от Апелативна прокуратура (АП) – София. От там уточняват, че действията на Окръжна прокуратура – Враца са по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от Наказателния кодекс. 

При претърсване на обитавания от 28-годишния мъж апартамент на ул. „Кръстьо Българията“ в областния град са открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява листна маса. Направеният полеви тест на веществото е посочил кетамин.

По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия В.И., а искането на прокуратурата е спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе. Според пр

Мъж на 77 години от село Мездрея в община Берковица е дал 7500 лева на измамник, който дошъл в дома му, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 15:30 часа вчера на домашния телефон на жертвата се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Здравков. Той му съобщил, че в дома на дъщеря му е гръмнал бойлер, тя е получила наранявания на очите и за да не ослепее трябва да бъде направена спешна платена операция в лечебно заведение. Следвайки получените указания по телефона, възрастният човек събрал сумата от 7500 лева, сложил ги в хартиен плик и ги предал на непознат мъж, който дошъл на вратата на къщата му в Мездрея. Два часа след това опитал да се свърже с мнимия доктор и след като не успял – позвънил в полицията и разбрал, че е измамен. 

По случая е образувано досъдебно производство по член 209 от Наказателния кодекс, извършен е оглед на място

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си. 

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра“, "Кардам“, "Дуранкулак“, "Кайнарджа“ и "Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00

План за развитие на зоологическата градина, вкл. предварителни и обемно-устройствени проучвания за определяне разположението на обект, доказване на нормативната му допустимост и целесъобразността на инвестиционната идея, е един от документите, които се очаква да бъде разработен в резултат на проекта посочват от Община Варна . Планът следва да включва предварителни и обемно-устройствени проучвания за определяне разположението на обект, доказване на нормативната му допустимост и целесъобразността на инвестиционната идея.

Очаква се разработване и на: план за колекция, който да включва и план за размножаване; план за консервационни дейности; план график за изпълнение на дейностите за развитие на зоологическата градина при наличие на финансиране - в краткосрочен и дългосрочен план – с отговорници, срокове и индикативни бюджети по отношение на краткосрочните дейности (3 до 5 години), както и техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически проект“ или във фаза „идеен проект“ за идентифицираните строителни дейности.

Изготвените планови документи в резултат на проекта ще гарантират постигането на качествена проектна готовност на Община Варна за изпълнение на бъдещи инфраструктурни проекти и своевременно кандидатстване при последващо финансиране на инвестиционни проекти по линия на Приоритет 3 „Биологично разнообразие“ на ПОС 2021-2027 г., посочват от Община Варна.

Институционалният план за колекцията (ИПК) е инструмент, използван за упражняване на контрол върху колекцията и планиране на движенията на животните. ИПК е инструмент за упражняване на контрол върху всички видове в колекцията и тяхната роля за опазването, препратки към програми, планове за придобиване или извеждане на екземпляри и друга важна информация, Една от най-важните функции на ИПК е определяне на роля на всеки вид за опазване в рамките на колекцията.

Реализацията на проект „Техническа помощ за инвестиции в Зоопарк Варна“ приключва на 08.04.2025 г.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

Знанието е сила, която може да отвори всички врати и да преодолее всяка една бариера. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание (НС) Росица Кирова на тържеството по повод откриването на новата учебна година в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. 

Водосвет отслужи българският патриарх Даниил в съслужение с духовници от Видинска епархия.

По думите на Росица Кирова първият учебен звънец е ново начало за всеки един ученик.

Всяко ваше усилие, скъпи ученици, е нещо, което правите за самите вас. Правите го не за да се докажете, че можете - на преподаватели, родители, близки или семейство. Правите го, за да бъдете себе си по пътя на изпитанията, състезанията и утвърждаването. Знанието е пътят към успеха. Учете старателно, уважавайте своите учители, бъдете добри приятели на своите съученици. Повярвайте, че

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Началото на Варненския зоопарк е поставено на 30.04.1961 г., се посочва на интернет страницата на зоопарка. Основното строителство е в периода 1958-1961 г., проектант на по-голямата част от клетките е архитект Бистра Маркова, други са дело на архитект К. Каракашев. Голяма е и заслугата на тогавашния кмет на града Николай Бояджиев. Зоопарк Варна се намира в сърцето на Морската градина, в съседство с Делфинариума и Природо-научния музей. От 2007 г. зоопаркът изпълнява ролята на спасителен център. Със съдействието на Регионална инспекция по околната среда и водите - Варна са спасени излекувани и върнати в природата много защитени видове птици.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.