Начало Сфера Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея
11643
България

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на президента.Утре от 11.00 ч. пред Паметника на свободата на връх Шипка вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честванията на 147-ата годишнина на Шипченската епопея.

| 23 Август 2024, 13:44 ч.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея
Снимка © БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на президента. 

За Ден без загинали на пътя тази година бе определен 18 септември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

По този повод е планирана 24-часова специализирана полицейска операция на пътя. В рамките на цялото денонощие, ще има засилено присъствие на униформени, каза говорителят на МВР – Перник Венцислав Алексов. 

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-и и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ (Stay Alive and Save Lives), допълниха от областната дирекция.

Целта на кампанията е да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната. 

Активностите от традиционната кампания на Roadpol се обединяват с дейностите, посветени на

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Смисълът на фестивала на самоковския картоф е да привлече повече туристи и помогне на местните производители да реализират още повече продукцията си. Това каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов по време на пресконференция в Националния пресклуб в града по повод празника на картофа на 21 септември.

По думите на кмета туристите ще имат възможността да посетят и разгледат културните обекти в района. Инж. Джоргов посочи, че датата 21 септември не е избрана случайно, а заради сливането на три почивни дни. Организаторите се надяват по този начин гостите на Самоков да останат по-дълго.  

Секретарят на Общината Венера Милова посочи, че празникът ще бъде открит от певеца Богдан Томов в 11:00 часа с детски представления.  Участие ще вземат и фолклорни танцови и певчески състави от община Самоков. 

Предвидено е игрите и забавленията да са от 12:30 ча

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Утре от 11.00 ч. пред Паметника на свободата на връх Шипка вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честванията на 147-ата годишнина на Шипченската епопея. Тя ще произнесе слово.

Днес беше традиционното състезание по скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата. Събитието  е част от Национално честване „Шипченска епопея“ - 2024. По-късно е кулминацията на честването в Габрово - фолклорен концерт-спектакъл „Ритъмът на Свободата“.

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, внесени то ГЕРБ-СДС. В началото на извънредното заседание, свикано с разпореждане на председателя на Народното събрание Рая Назарян, се регистрираха 177 народни представители. 

Поправките в Закона за местните данъци и такси предвиждат да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци. 

В дневния ред е включено изслушване на  служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава RePowerEU. 

Предвидено е и изслушване на

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, говори български език и принадлежи към българската култура - включително и министър Николоски, зая ...
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на ...
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село ...
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кмет ...
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:56 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11643
България

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на президента.Утре от 11.00 ч. пред Паметника на свободата на връх Шипка вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честванията на 147-ата годишнина на Шипченската епопея.

| 23 Август 2024, 13:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея
Снимка © БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се включи в тържествата по повод 147-години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на президента. 

За Ден без загинали на пътя тази година бе определен 18 септември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

По този повод е планирана 24-часова специализирана полицейска операция на пътя. В рамките на цялото денонощие, ще има засилено присъствие на униформени, каза говорителят на МВР – Перник Венцислав Алексов. 

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-и и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ (Stay Alive and Save Lives), допълниха от областната дирекция.

Целта на кампанията е да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната. 

Активностите от традиционната кампания на Roadpol се обединяват с дейностите, посветени на

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Смисълът на фестивала на самоковския картоф е да привлече повече туристи и помогне на местните производители да реализират още повече продукцията си. Това каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов по време на пресконференция в Националния пресклуб в града по повод празника на картофа на 21 септември.

По думите на кмета туристите ще имат възможността да посетят и разгледат културните обекти в района. Инж. Джоргов посочи, че датата 21 септември не е избрана случайно, а заради сливането на три почивни дни. Организаторите се надяват по този начин гостите на Самоков да останат по-дълго.  

Секретарят на Общината Венера Милова посочи, че празникът ще бъде открит от певеца Богдан Томов в 11:00 часа с детски представления.  Участие ще вземат и фолклорни танцови и певчески състави от община Самоков. 

Предвидено е игрите и забавленията да са от 12:30 ча

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Утре от 11.00 ч. пред Паметника на свободата на връх Шипка вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в честванията на 147-ата годишнина на Шипченската епопея. Тя ще произнесе слово.

Днес беше традиционното състезание по скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата. Събитието  е част от Национално честване „Шипченска епопея“ - 2024. По-късно е кулминацията на честването в Габрово - фолклорен концерт-спектакъл „Ритъмът на Свободата“.

Депутатите обсъждат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, внесени то ГЕРБ-СДС. В началото на извънредното заседание, свикано с разпореждане на председателя на Народното събрание Рая Назарян, се регистрираха 177 народни представители. 

Поправките в Закона за местните данъци и такси предвиждат да бъде отложено с една година влизането в сила на новия механизъм за изчисляване на таксата за битовите отпадъци. 

В дневния ред е включено изслушване на  служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на енергетиката Владимир Малинов във връзка с изтичащия срок по приетия с протокол от Министерския съвет доклад за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава RePowerEU. 

Предвидено е и изслушване на

Приоритет за нашето правителство е въвеждането обратно в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение на територията на Югоизточна Европа – помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира". Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който коментира започната от Националната електрическа компания (НЕК) обществената поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на съоръжението. 

„Един изключително важен инвестиционен проект, чиято стойност се очаква да бъде около 220 млн. лева и който ще допринесе изключително много в няколко направления. Първо – по отношение на сигурността в електроенергийната система и възможността за париране на удара върху цените на електроенергията, както за бита, така и за бизнеса. На следващо място ще допринесе изключително много, след

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Днес, 14 септември, е обявен за ден на траур в памет на загиналите в самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. В знак на почит българските знамена са спуснати наполовина, съобщиха от Общината. 

Кметът на община Лом Цветан Петров изказва съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Майор Петко Димитров е роден в Бургас, родителите му се преместват в Лом, където той завършва с отличие средното си образование в Профилирана гимназия „Найден Геров“. След завършването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски" в Долна Митрополия, Димитров става един от най-опитните авиационни инструктори. Вторият загинал пилот при самолетната катастрофа в авиобаза "Граф Игнатиево" – 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дун

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Мнозинството от населението в Република Северна Македония има български произход, заявиха от „Възраждане“ по повод думи на вицепремиера на страната
Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир
Седма точка от демокартата на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отвори врати в село Мало Конаре
Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати
В общо 221 секции ще се гласува на предстоящите избори в Силистрeнско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.