Начало Сфера Въпреки засушаването, в питейния язовир „Среченска бара“ има достатъчно вода и няма опасност от режим в Монтана и Враца
12181
България

Въпреки засушаването, в питейния язовир „Среченска бара“ има достатъчно вода и няма опасност от режим в Монтана и Враца

Въпреки засушаването в последните три месеца, в питейния язовир „Среченска бара“ в Стара планина, от които се водоснабдяват Монтана, Враца, Берковица и още трийсетина по-малки селища в района, има достатъчно количество вода и няма опасност от режим на водата в тези селища, каза управителят на ВиК в Монтана Валери Иванов.В момента във водохранилището са събрани 13,5 млн. куб. м вода, при максимално възможен обем от 15,5 милиона.

| 23 Август 2024, 16:16 ч.
Въпреки засушаването, в питейния язовир „Среченска бара“ има достатъчно вода и няма опасност от режим в Монтана и Враца
Въпреки засушаването, в питейния язовир „Среченска бара“ има достатъчно вода и няма опасност от режим в Монтана и Враца
Снимка © БТА

Въпреки засушаването в последните три месеца, в питейния язовир „Среченска бара“ в Стара планина, от които се водоснабдяват Монтана, Враца, Берковица и още трийсетина по-малки селища в района, има достатъчно количество вода и няма опасност от режим на водата в тези селища, каза управителят на ВиК в Монтана Валери Иванов.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

През следващото денонощие облачността ще бъде разкъсана, в следобедните часове предимно значителна. Главно в Предбалкана и планинските масиви в Югозападна България ще има слаби превалявания от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта в по-голямата част от страната вятърът ще стихне, а през деня отново ще духа вятър от изток-североизток и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, по Черноморието: 14°-16°; в София - около 10°. Максималните температури - между 21° и 26°, в София - около 22°.

Атмосферното налягане ще е около средното за септември.                 
   
По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Възможно е слаб дъжд да превали по южния участък на крайбрежието. Ще духа до у

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

В момента във водохранилището са събрани 13,5 млн. куб. м вода, при максимално възможен обем от 15,5 милиона. Това гарантира водоподаването в близките месеци, дори и в това време валежите да са оскъдни.

Режим на водата е въведен в 11 селища от област Монтана, които не се водоснабдяват от „Среченска бара“, а от местни водоизточници. Това са селата Копиловци, Главановци, Чемиш и Видлица - в община Георги Дамяново; Златия и Мокреш - в община Вълчедръм; Владимирово - в община Бойчиновци; Равна, Горна Лука и Митровци - в община Чипровци, и Горна Вереница - в община Монтана. Причината за режима е намален дебит на тези местни водоизточници заради липсата на достатъчно валежи. В повечето от тези селища има вода през ден, като се редуват едната и другата половина на даденото село, посочи Иванов.

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:08 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12181
България

Въпреки засушаването, в питейния язовир „Среченска бара“ има достатъчно вода и няма опасност от режим в Монтана и Враца

Въпреки засушаването в последните три месеца, в питейния язовир „Среченска бара“ в Стара планина, от които се водоснабдяват Монтана, Враца, Берковица и още трийсетина по-малки селища в района, има достатъчно количество вода и няма опасност от режим на водата в тези селища, каза управителят на ВиК в Монтана Валери Иванов.В момента във водохранилището са събрани 13,5 млн. куб. м вода, при максимално възможен обем от 15,5 милиона.

| 23 Август 2024, 16:16 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Въпреки засушаването, в питейния язовир „Среченска бара“ има достатъчно вода и няма опасност от режим в Монтана и Враца
Въпреки засушаването, в питейния язовир „Среченска бара“ има достатъчно вода и няма опасност от режим в Монтана и Враца
Снимка © БТА

Въпреки засушаването в последните три месеца, в питейния язовир „Среченска бара“ в Стара планина, от които се водоснабдяват Монтана, Враца, Берковица и още трийсетина по-малки селища в района, има достатъчно количество вода и няма опасност от режим на водата в тези селища, каза управителят на ВиК в Монтана Валери Иванов.

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

На пътя между селата Самораново и Ресилово, община Дупница, 46-годишна жена е блъсната от автомобил, който е напуснал местопроизшествието, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Кюстендил. 

Инцидентът е станал тази нощ. Пострадалата сама е подала сигнал на телефон 112, след това е била откарана с линейка в болницата в Дупница, където е била настанена със счупен глезен. Сутринта от болничното заведение са уведомили полицията, че жената е починала, казаха от ОД на МВР - Кюстендил.

След получения сигнал за инцидента в Районното управление в Дупница са предприети незабавни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е на 26 години от Дупница и работи като шофьор на такси. Според първоначалната информация мъжът е блъснал пешеходката с таксиметровия автомобил. След инцидента се е прибрал и е сменил колата, като е изляз

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

През следващото денонощие облачността ще бъде разкъсана, в следобедните часове предимно значителна. Главно в Предбалкана и планинските масиви в Югозападна България ще има слаби превалявания от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта в по-голямата част от страната вятърът ще стихне, а през деня отново ще духа вятър от изток-североизток и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, по Черноморието: 14°-16°; в София - около 10°. Максималните температури - между 21° и 26°, в София - около 22°.

Атмосферното налягане ще е около средното за септември.                 
   
По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Възможно е слаб дъжд да превали по южния участък на крайбрежието. Ще духа до у

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

В момента във водохранилището са събрани 13,5 млн. куб. м вода, при максимално възможен обем от 15,5 милиона. Това гарантира водоподаването в близките месеци, дори и в това време валежите да са оскъдни.

Режим на водата е въведен в 11 селища от област Монтана, които не се водоснабдяват от „Среченска бара“, а от местни водоизточници. Това са селата Копиловци, Главановци, Чемиш и Видлица - в община Георги Дамяново; Златия и Мокреш - в община Вълчедръм; Владимирово - в община Бойчиновци; Равна, Горна Лука и Митровци - в община Чипровци, и Горна Вереница - в община Монтана. Причината за режима е намален дебит на тези местни водоизточници заради липсата на достатъчно валежи. В повечето от тези селища има вода през ден, като се редуват едната и другата половина на даденото село, посочи Иванов.

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Община Стара Загора организира поднасяне на венци и цветя по повод 149-ата годишнина от Старозагорското въстание, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Честването ще се проведе днес от 11:00 часа, като едновременно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Кольо Ганчев, паметника на Старозагорското въстание и паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов. В знак на преклонение пред делото на организаторите и участниците в бунта от есента на 1875 г., на събитието ще присъстват представители на местните и държавните институции.

Кратка беседа пред паметника на лобното място на Кольо Ганчев, Господин Михайловски и Сава Силов ще представи Петьо Мирчев, уредник в отдел „История на българските земи XV-XIX в.“ на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Възпитаници на Основно училище „Кольо Ганчев“ ще рец

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.