Начало Сфера Няма как дървета на улица "Опълченска" да бъдат запазени, каза кметът на Софя Васил Терзиев
11678
България

Няма как дървета на улица "Опълченска" да бъдат запазени, каза кметът на Софя Васил Терзиев

Загубата на всяко едни дърво и то голямо дърво, е проблем.Най важните характеристики на нашия град са, че той е зелен, че има много паркове, има големи дървета, но в случая с улица "Опълченска" няма как тези дървета да бъдат запазени.

| 23 Август 2024, 17:00 ч.
Няма как дървета на улица
Няма как дървета на улица "Опълченска" да бъдат запазени, каза кметът на Софя Васил Терзиев
Снимка © : Благой Кирилов / БТА

Загубата на всяко едни дърво и то голямо дърво, е проблем. Най важните характеристики на нашия град са, че той е зелен, че има много паркове, има големи дървета, но в случая с улица "Опълченска" няма как тези дървета да бъдат запазени. Това каза кметът на София Васил Терзиев на брифинг в отговор на въпрос във връзка с протестите на граждани за отсичането на дървета по ул. "Опълченска". 

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

Спокоен е трафикът на граничен пункт „Кулата“ и няма колона от изчакващи автомобили на изход, . 

Преди обяд трафикът на изход отново беше спокоен. Вчера следобед отново се преминаваше без изчакване. 

По гръцки данни  през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния за товарни и леки автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за движението по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“ и „Кардам“ на изход за товарни и леки автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ все още не работи.

Въведена е временна организация на движението заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Терзиев каза, че общинската администрация е мислила всякакви варианти, включително и да премести дърветата, но това би струвало на общината много пари, а експертите казват, че дърветата нямат никакъв шанс да оцелеят след преместването им. Според специалисти дърветата могат да бъдат преместени през ноември, но дори и тогава шансът им да оцелеят е около 5%, което на нас ни се стори необосновано, добави кметът. По думите му усилията да залесяват и озеленяват на други места със спестения ресурс от преместването на тези дървета, могат да дадат много по-големи резултати.

"Боли ме за тези дървета, но едно от най важните неща на този проект е подмяната на канализацията", обясни кметът. Тя минава точно под кореновата система на дърветата, няма как те да бъдат заобиколени, добави той. Не можем да гледаме само 39 дървета, които всички ние смятаме, че са важни, но трябва да обърнем внимание и на десетки хиляди граждани, които страдат от неподменената инфраструктура. Трябва да избегнем проблеми с водоснабдяването, за да избегнем проблеми с канализацията, да избегнем проблеми с наводнения, добави Терзиев.

На въпрос, свързан със вчерашния протест пред Столичната община срещу строителство, което затваря пътека, свързваща "Княжево" с Бялата вода и Златните мостове в планината Витоша, Терзиев уточни, че се е видял с представители на общността от "Княжево". Говорихме за проблемите и възможните решения, добави кметът. Кое в какъв времеви период може да се случи не само за слънчевата пътека. Предизвикателството ще е да намерим дългосрочните решения по много наболели въпроси в този район, но имаме добра комуникация и смятам, че ще намерим и удовлетворителни решения в близко време, добави кметът. 

Терзиев беше помолен да коментира проект за облекчаване на трафика в София, който преди дни коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Кметът на София каза, че много се радва за скиците на Борисов и посочи, че Столичната община организира конкурс за главен архитект. По думите на Терзиев "може да си чертаем всякакви работи, но има обективна реалност, както и политическа изборна реалност".

Кметът посочи, че ако всички си вършат работата и тя не се саботира, нито на местно ниво, нито на държавно, в края на 2027 г., началото на 2028 г. отсечката, която е между кварталите "Люлин" и "Овча купел" ще бъде готова. По думите на столичния кмет това е най-тежкият участък на Околовръстното - "за 18 месеца не могат да се минат процедури и отчуждение, камо ли проектът да бъде реализиран в неговата цялост", каза той. 

От Министерството на електронното управление (МЕУ) удължават срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване до 17:30 часа на 20 септември, съобщиха от министерството. От пресцентъра на МЕУ припомнят, че кандидатите могат да подават своите заявления по електронен път. 

Първоначално срокът за подаване на документи по процедурата беше до 17:30 часа на 17 септември.

Всички изисквания към кандидатите са посочени в Процедурата за реда и начина за привличане и избор от МЕУ на външни експерти за участие в процеса по удостоверяване на съответствието на техническите устройства за машинно гласуване, във връзка с чл. 213а, ал. 2 от Изборния кодекс, публикувана на интернет страницата на министерството.

На интернет страницата на МЕУ е публикуван и проекта на Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройств

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Лентичките за този проект ще ги реже този, които спечели изборите през 2027 г., посочи Терзиев. Ключово е да се помисли как ще бъдат направени връзките с Околовръстния път, с бул. "Царица Йоанна", изграждането на буферни паркинги, за да може цялата система да работи ефективно, добави кметът. Изграждането на този тунел не е нова идея, посочи Терзиев и допълни, че тя е от времето, когато Петър Диков е бил главен архитект на София.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:48 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11678
България

Няма как дървета на улица "Опълченска" да бъдат запазени, каза кметът на Софя Васил Терзиев

Загубата на всяко едни дърво и то голямо дърво, е проблем.Най важните характеристики на нашия град са, че той е зелен, че има много паркове, има големи дървета, но в случая с улица "Опълченска" няма как тези дървета да бъдат запазени.

| 23 Август 2024, 17:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Няма как дървета на улица
Няма как дървета на улица "Опълченска" да бъдат запазени, каза кметът на Софя Васил Терзиев
Снимка © : Благой Кирилов / БТА

Загубата на всяко едни дърво и то голямо дърво, е проблем. Най важните характеристики на нашия град са, че той е зелен, че има много паркове, има големи дървета, но в случая с улица "Опълченска" няма как тези дървета да бъдат запазени. Това каза кметът на София Васил Терзиев на брифинг в отговор на въпрос във връзка с протестите на граждани за отсичането на дървета по ул. "Опълченска". 

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

Спокоен е трафикът на граничен пункт „Кулата“ и няма колона от изчакващи автомобили на изход, . 

Преди обяд трафикът на изход отново беше спокоен. Вчера следобед отново се преминаваше без изчакване. 

По гръцки данни  през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния за товарни и леки автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за движението по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“ и „Кардам“ на изход за товарни и леки автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути.

Поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа на ГКПП „Оряхово“ все още не работи.

Въведена е временна организация на движението заради извършването на основния ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да

С тържествен ритуал ще започне празничният 22 септември в Плевен, когато ще се честват 116 години от обявяването на Независимостта на България. Това става известно от програмата с културни събития, публикувана на официалния сайт на Общината.

Ритуалът ще се състои пред паметната плоча срещу входа на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на площад "Стефан Стамболов" от 11:00 часа. Слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта на България ще произнесе кметът д-р Валентин Христов. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Празникът ще продължи с концерт на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Припомняме, че паметният знак, пред който се провеждат честванията на 22 септември в Плевен, бе осветен на площад "Стефан Стамболов" по повод 100 години от обявяване на Независимостта на България. На монолитен блок от гранит е изобразен лъв,

Терзиев каза, че общинската администрация е мислила всякакви варианти, включително и да премести дърветата, но това би струвало на общината много пари, а експертите казват, че дърветата нямат никакъв шанс да оцелеят след преместването им. Според специалисти дърветата могат да бъдат преместени през ноември, но дори и тогава шансът им да оцелеят е около 5%, което на нас ни се стори необосновано, добави кметът. По думите му усилията да залесяват и озеленяват на други места със спестения ресурс от преместването на тези дървета, могат да дадат много по-големи резултати.

"Боли ме за тези дървета, но едно от най важните неща на този проект е подмяната на канализацията", обясни кметът. Тя минава точно под кореновата система на дърветата, няма как те да бъдат заобиколени, добави той. Не можем да гледаме само 39 дървета, които всички ние смятаме, че са важни, но трябва да обърнем внимание и на десетки хиляди граждани, които страдат от неподменената инфраструктура. Трябва да избегнем проблеми с водоснабдяването, за да избегнем проблеми с канализацията, да избегнем проблеми с наводнения, добави Терзиев.

На въпрос, свързан със вчерашния протест пред Столичната община срещу строителство, което затваря пътека, свързваща "Княжево" с Бялата вода и Златните мостове в планината Витоша, Терзиев уточни, че се е видял с представители на общността от "Княжево". Говорихме за проблемите и възможните решения, добави кметът. Кое в какъв времеви период може да се случи не само за слънчевата пътека. Предизвикателството ще е да намерим дългосрочните решения по много наболели въпроси в този район, но имаме добра комуникация и смятам, че ще намерим и удовлетворителни решения в близко време, добави кметът. 

Терзиев беше помолен да коментира проект за облекчаване на трафика в София, който преди дни коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Кметът на София каза, че много се радва за скиците на Борисов и посочи, че Столичната община организира конкурс за главен архитект. По думите на Терзиев "може да си чертаем всякакви работи, но има обективна реалност, както и политическа изборна реалност".

Кметът посочи, че ако всички си вършат работата и тя не се саботира, нито на местно ниво, нито на държавно, в края на 2027 г., началото на 2028 г. отсечката, която е между кварталите "Люлин" и "Овча купел" ще бъде готова. По думите на столичния кмет това е най-тежкият участък на Околовръстното - "за 18 месеца не могат да се минат процедури и отчуждение, камо ли проектът да бъде реализиран в неговата цялост", каза той. 

От Министерството на електронното управление (МЕУ) удължават срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване до 17:30 часа на 20 септември, съобщиха от министерството. От пресцентъра на МЕУ припомнят, че кандидатите могат да подават своите заявления по електронен път. 

Първоначално срокът за подаване на документи по процедурата беше до 17:30 часа на 17 септември.

Всички изисквания към кандидатите са посочени в Процедурата за реда и начина за привличане и избор от МЕУ на външни експерти за участие в процеса по удостоверяване на съответствието на техническите устройства за машинно гласуване, във връзка с чл. 213а, ал. 2 от Изборния кодекс, публикувана на интернет страницата на министерството.

На интернет страницата на МЕУ е публикуван и проекта на Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройств

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Пешеходка на 79 години е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа в казанлъшкия квартал „Изток“. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал малко след 15:30 часа вчера. Пострадалата е била блъсната от товарен автомобил „Форд“, управляван от 41-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат.

Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени. От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени.

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

Лентичките за този проект ще ги реже този, които спечели изборите през 2027 г., посочи Терзиев. Ключово е да се помисли как ще бъдат направени връзките с Околовръстния път, с бул. "Царица Йоанна", изграждането на буферни паркинги, за да може цялата система да работи ефективно, добави кметът. Изграждането на този тунел не е нова идея, посочи Терзиев и допълни, че тя е от времето, когато Петър Диков е бил главен архитект на София.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.