Начало Сфера Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет, каза Атанас Зафиров
11490
България

Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет, каза Атанас Зафиров

Имаме много ясно изразена позиция по отношение на Калин Стоянов, докато беше министър в кабинета на господин (Димитър) Главчев, каза пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров.Той посети местността Жабокрек по случай годишнината от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

| 24 Август 2024, 15:44 ч.
Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет, каза Атанас Зафиров
Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет, каза Атанас Зафиров
Снимка © БТА

Имаме много ясно изразена позиция по отношение на Калин Стоянов, докато беше министър в кабинета на господин (Димитър) Главчев, каза пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той посети местността Жабокрек по случай годишнината от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе включена в седмичната програма за работа на Народното събрание в началото на пленарното заседание и бе разгледана на първо, а след това и на второ четене.  На първо четене законопроектът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет бе гласуван със 151 гласа "за" и един - "въздържал се". Промените в Инвестиционната програма за общинските проекти бяха разгледани вчера на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вносител на законопроекта е Министерският съвет. 

Промените предвиждат намаление на прогнозния бюджет за общинските проекти за настоящата година с 37 милиона лева и увеличение на бюджета по Инвестиционната програма, предвидена до декември 2026 г., с над 1 милиард

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Той допълни, че последните действия на служебния министър на вътрешните работи показват, че позицията на БСП е била правилна. Стоянов трябва да вземе решение дали иска да бъде политик, или иска да бъде служебен министър на един изключително възлов пост, който би трябвало да гарантира честността и прозрачността на изборите, каза Зафиров. 

„Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и всички тези хора, които ясно и категорично заявиха такава позиция, и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет. Ако остане, това би означавало поредна, този път доста тежка политическа криза, която вече наистина ще прерасне в конституционна със съвсем неясен завършек“, заяви Атанас Зафиров.

За да имаме успешно управление, за да имаме диалог, партиите първо трябва да започнат да говорят помежду си, допълни Зафиров и призова за висока избирателна активност на предстоящите парламентарни избори.

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за архив на данните от пункт за собствен непрекъснат мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД, който да бъде и публичен в сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе.

Данните за качеството на въздуха в Русе се получават от автоматичната измервателна станция "Възраждане", като те са достъпни и за населението, посочи министър Димитров. Пунктът за собствен мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" е изграден в съответствие със заложените изисквания и целта му е изследване на разпространението на органичните вещества, специфични за производствената дейност, водещо до усещане за мир

България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17 септември 2024 г. в Ливан и Сирия, съобщиха по-рано и от ДАНС.

Главчев присъства в Министерството на електронното управление, където се състои процедурата по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картината в боляровското село Воден два месеца след опустошителните пожари. На площада са се събрали хората ...
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
Тикер в 09:41 ч.
Изпепелени къщи, изпепелени надежди и живот във фургони – такава е картина ...
Начало Сфера
11490
България

Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет, каза Атанас Зафиров

Имаме много ясно изразена позиция по отношение на Калин Стоянов, докато беше министър в кабинета на господин (Димитър) Главчев, каза пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров.Той посети местността Жабокрек по случай годишнината от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

| 24 Август 2024, 15:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет, каза Атанас Зафиров
Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет, каза Атанас Зафиров
Снимка © БТА

Имаме много ясно изразена позиция по отношение на Калин Стоянов, докато беше министър в кабинета на господин (Димитър) Главчев, каза пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той посети местността Жабокрек по случай годишнината от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе включена в седмичната програма за работа на Народното събрание в началото на пленарното заседание и бе разгледана на първо, а след това и на второ четене.  На първо четене законопроектът за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет бе гласуван със 151 гласа "за" и един - "въздържал се". Промените в Инвестиционната програма за общинските проекти бяха разгледани вчера на заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Вносител на законопроекта е Министерският съвет. 

Промените предвиждат намаление на прогнозния бюджет за общинските проекти за настоящата година с 37 милиона лева и увеличение на бюджета по Инвестиционната програма, предвидена до декември 2026 г., с над 1 милиард

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на ОбС. 

На разглеждане ще бъде поставено предложение за утвърждаване на слетите и маломерни паралелки в училищата на територията на общината за учебната 2024/2025 учебна година, както и броят на групите и на децата в детските градини.

Съветниците ще обсъждат включена в дневния ред точка за приемане на Общинския план за действие и изпълнение на целите по интеграцията, равенството и развитието на ромите на територията на общината за 2024-2026 година. 

В дневния ред е включено и учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на "Футболен Клуб Аполония Понтика" и "Футболен клуб Аполония Созопол" за сезон 2023/2024 година върху градски стадион със спортен център и тренировъчно и

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Той допълни, че последните действия на служебния министър на вътрешните работи показват, че позицията на БСП е била правилна. Стоянов трябва да вземе решение дали иска да бъде политик, или иска да бъде служебен министър на един изключително възлов пост, който би трябвало да гарантира честността и прозрачността на изборите, каза Зафиров. 

„Надяваме се, че премиерът ще чуе повика на обществото и всички тези хора, които ясно и категорично заявиха такава позиция, и Калин Стоянов няма да бъде част от следващия кабинет. Ако остане, това би означавало поредна, този път доста тежка политическа криза, която вече наистина ще прерасне в конституционна със съвсем неясен завършек“, заяви Атанас Зафиров.

За да имаме успешно управление, за да имаме диалог, партиите първо трябва да започнат да говорят помежду си, допълни Зафиров и призова за висока избирателна активност на предстоящите парламентарни избори.

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за архив на данните от пункт за собствен непрекъснат мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД, който да бъде и публичен в сайта на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Русе.

Данните за качеството на въздуха в Русе се получават от автоматичната измервателна станция "Възраждане", като те са достъпни и за населението, посочи министър Димитров. Пунктът за собствен мониторинг на "Линамар Лайт Металс Русе" е изграден в съответствие със заложените изисквания и целта му е изследване на разпространението на органичните вещества, специфични за производствената дейност, водещо до усещане за мир

България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17 септември 2024 г. в Ливан и Сирия, съобщиха по-рано и от ДАНС.

Главчев присъства в Министерството на електронното управление, където се състои процедурата по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Как живеят хората в боляровското село Воден два месеца след пожарите?
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.