Начало Сфера Започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България
9641
България

Започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България.Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите, ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието.

| 25 Август 2024, 06:00 ч.
Започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България
Започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България
Снимка © DFA

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България. За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще стартира от София в 13:00 часа, ще премине по Подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян. Днешният етап ще приключи в Троян. 

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

По време на състезанието ще се ограничава поетапно движението в участъци от Подбалканския път I-6 София – Сливен – Бургас, II-35 Троян – Кърнаре, по третокласната пътна мрежа по направлението Троян – Дебнево – Градница, по път II-44 Севлиево – Габрово, през прохода „Шипка“ по път I-5 Габрово – Казанлък, по път III-488 Сливен – Градец, по път II-48 Градец – Мокрен, по път I-7 „Петолъчката“ – Мокрен, по път II-99 Приморско – Бургас и по третокласната пътна мрежа на област Бургас по направлението Горно Езерово – Братово – Вратица – Караново – Айтос.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите, ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за превозните средства със специален режим на движение като линейки, пожарни и др. За планиране пътуванията на шофьорите от АПИ предоставят маршрута на колоездачната обиколка, която преминава по участъци от републиканската пътна мрежа. 

Етапи на състезанието

На 25 август е първият етап на състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян. Стартира в 13:00 ч. в София и завършва в Троян. 

На 26 август е вторият етап на състезанието, който преминава по път III-357 Орешак – Гумощник, път III-3505 Гумощник – Дебнево, път III-404 Дебнево – Градница – Сенник, път II-44 Севлиево – Габрово, III-5004 по обхода на Габрово и през прохода „Шипка“ по път I-5 Габрово – Казанлък. Началният час е 14:30 ч. в Троян, а финалът е в Казанлък.

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен към този час и няма струпване от автомобили, чакащи да преминат, . 

През почивните дни движението през пункта на изход отново беше без изчакване. Миналата седмица на изход се преминаваше бързо. На вход трафикът беше интензивен.

По данни от Гърция, през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Пожар гори в района на къмпинг "Каваци" край Созопол. Огънят е тръгнал от хотел "Каваци". Към момента на място са осем противопожарни коли и над 20 огнеборци,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Пожарът гори и в близост до голям супермаркет. Персоналът и посетителите са евакуирани.

Обстановката е изключително сложна заради високите температури, сухите треви и храсти и отривистите пориви на вятъра. Има затворени пътища заради пожара.

Задимяването е голямо, но очакванията са в скоро време огънят да бъде ограничен до определена зона.

Пожар горя днес в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър. Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си. 

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра“, "Кардам“, "Дуранкулак“, "Кайнарджа“ и "Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

На 27 август третият етап от състезанието преминава по Подбалканския път I-6 Казанлък – Сливен – Айтос – Бургас. Започва в 12:55 ч. в Казанлък и завършва в Бургас.

На 28 август е четвъртият етап от състезанието, който преминава по път II-99 Приморско – Бургас, път I-9 кв. „Крайморие“ – кв. „Победа“ в Бургас, по третокласната пътна мрежа през Горно Езерово – Братово – Равнец – Трояново – Вратица – Караново – Айтос, по път I-6 Айтос – п.в. „Петолъчката“, път I-7 „Петолъчката“ – Мокрен, път II-48 Мокрен – Градец, път III-488 Градец – Ичера – Сливен. Началният час е 13:00 ч. в Приморско, финалът е в Сливен.

На 29 август е петият етап от състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 Сливен – Казанлък и по път I-5 Казанлък - Габрово. Стартът е в 13:30 ч. в Сливен, а финалът на състезанието е в Габрово. 

АПИ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и с необходимата дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища, посочват от АПИ.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:55 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9641
България

Започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България.Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите, ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието.

| 25 Август 2024, 06:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България
Започва 71-та Международна колоездачна обиколка на България
Снимка © DFA

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България. За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще стартира от София в 13:00 часа, ще премине по Подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян. Днешният етап ще приключи в Троян. 

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Единайсет жени има в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи днес в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В проектосъстава на новата ЕК влиза и Екатерина Захариева, която ще отговаря за стартъпи, проучвания и иновации.

Ресорът, който България получи е един от ресорите на бъдещето. Той е изключително важен и в центъра на досегашната и на следващата комисия, отбеляза Екатерина Захариева. По думите в политическите насоки, които е дала в началото на мандата си Урсула Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията. "Трябва да ги засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Тоест, това е пряко свързано и с увеличаване на конкурентоспособността на ЕС и на европейската икономика", коментира още Захариева. 

Малко съм разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да пол

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Първият учебен ден е знакова дата за цяла България, може да се каже че това е един от най-големите празници, каза служебният министър председател Димитър Главчев при откриването на учебната годината в столичното 35 СЕУ „Добри Войников“.

Премиерът посочи, че в 2331 училища ще бъдат посрещнати от 92 хиляди училите, 720 хиляди ученика, от които 58 хиляди първокласници.

Димитър Главчев каза, че той също е бил възпитаник на 35 СЕУ „Добри Войников“ и изказа огромна благодарност към всички училите, които са се погрижили "да съм това, което съм".

Пожелавам ви да мечтаете, да се смеете и най-важнто да бъдете добри хора, пожела министър-председателят на учениците по повод първия учебен ден.

По време на състезанието ще се ограничава поетапно движението в участъци от Подбалканския път I-6 София – Сливен – Бургас, II-35 Троян – Кърнаре, по третокласната пътна мрежа по направлението Троян – Дебнево – Градница, по път II-44 Севлиево – Габрово, през прохода „Шипка“ по път I-5 Габрово – Казанлък, по път III-488 Сливен – Градец, по път II-48 Градец – Мокрен, по път I-7 „Петолъчката“ – Мокрен, по път II-99 Приморско – Бургас и по третокласната пътна мрежа на област Бургас по направлението Горно Езерово – Братово – Вратица – Караново – Айтос.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите, ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за превозните средства със специален режим на движение като линейки, пожарни и др. За планиране пътуванията на шофьорите от АПИ предоставят маршрута на колоездачната обиколка, която преминава по участъци от републиканската пътна мрежа. 

Етапи на състезанието

На 25 август е първият етап на състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 София – Пирдоп – Кърнаре и по път II-35 Кърнаре – Троян. Стартира в 13:00 ч. в София и завършва в Троян. 

На 26 август е вторият етап на състезанието, който преминава по път III-357 Орешак – Гумощник, път III-3505 Гумощник – Дебнево, път III-404 Дебнево – Градница – Сенник, път II-44 Севлиево – Габрово, III-5004 по обхода на Габрово и през прохода „Шипка“ по път I-5 Габрово – Казанлък. Началният час е 14:30 ч. в Троян, а финалът е в Казанлък.

Общинските съветници от „Възраждане“ в Силистра ще инициират процедура за провеждане на местен референдум относно изграждането на ветрогенератори и соларни паркове върху земеделска земя в региона. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб народният представител от партията Маргарита Генчева.

Тя заяви, че инициативата идва в отговор на зачестилите запитвани от граждани по въпроса. „Считаме, че това е въпрос от местно значение, свързан с опазване на земеделската земя. Опасенията на много хора от Силистра се засилват от това, че темата става все по-актуална. Изготвили сме предложение от името на двамата ни общински съветници - има и други, които са дали съгласието си. Отправяме апел към останалите, ако са загрижени за земеделските земи на територията на общината, да се присъединят към нашето предложение“, каза Генчева.

Депутатът припомни,

Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен към този час и няма струпване от автомобили, чакащи да преминат, . 

През почивните дни движението през пункта на изход отново беше без изчакване. Миналата седмица на изход се преминаваше бързо. На вход трафикът беше интензивен.

По данни от Гърция, през юли тази година през ГКПП Промахон са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

Пожар гори в района на къмпинг "Каваци" край Созопол. Огънят е тръгнал от хотел "Каваци". Към момента на място са осем противопожарни коли и над 20 огнеборци,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Пожарът гори и в близост до голям супермаркет. Персоналът и посетителите са евакуирани.

Обстановката е изключително сложна заради високите температури, сухите треви и храсти и отривистите пориви на вятъра. Има затворени пътища заради пожара.

Задимяването е голямо, но очакванията са в скоро време огънят да бъде ограничен до определена зона.

Пожар горя днес в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър. Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си. 

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра“, "Кардам“, "Дуранкулак“, "Кайнарджа“ и "Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

На 27 август третият етап от състезанието преминава по Подбалканския път I-6 Казанлък – Сливен – Айтос – Бургас. Започва в 12:55 ч. в Казанлък и завършва в Бургас.

На 28 август е четвъртият етап от състезанието, който преминава по път II-99 Приморско – Бургас, път I-9 кв. „Крайморие“ – кв. „Победа“ в Бургас, по третокласната пътна мрежа през Горно Езерово – Братово – Равнец – Трояново – Вратица – Караново – Айтос, по път I-6 Айтос – п.в. „Петолъчката“, път I-7 „Петолъчката“ – Мокрен, път II-48 Мокрен – Градец, път III-488 Градец – Ичера – Сливен. Началният час е 13:00 ч. в Приморско, финалът е в Сливен.

На 29 август е петият етап от състезанието, който преминава по Подбалканския път I-6 Сливен – Казанлък и по път I-5 Казанлък - Габрово. Стартът е в 13:30 ч. в Сливен, а финалът на състезанието е в Габрово. 

АПИ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и с необходимата дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища, посочват от АПИ.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.