Начало Сфера Пожарникари и доброволци гасиха пожари в различни части на страната
8812
България

Пожарникари и доброволци гасиха пожари в различни части на страната

Пожарникари и доброволци гасиха пожари, възникнали в различни части на страната.Все още не е овладян пожарът във високата част на Рила планина над село Бистрица, община Дупница, каза пред журналисти в с. Самораново директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов.

| 25 Август 2024, 21:00 ч.
Пожарникари и доброволци гасиха пожари в различни части на страната
Пожарникари и доброволци гасиха пожари в различни части на страната
Снимка © БТА

Пожарникари и доброволци гасиха пожари, възникнали в различни части на страната.

Този ден е наш професионален празник като общински съветници. За първи път го отбелязваме в така фрагментиран общински съвет, но въпреки различията си, доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Това заяви в слово пред общинските съветници председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по време на тържествената сесия по повод 17 септември, празник на София.

В началото на заседанието общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите офицери пилоти при инцидента на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември.

Петров заяви, че различните политически възгледи не са пречка, когато като приоритет стои общата кауза - развитието на София. Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, те се интересуват от важните неща – да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се ра

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Все още не е овладян пожарът във високата част на Рила планина над село Бистрица, община Дупница, каза пред журналисти в с. Самораново директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов. В гасенето на пожара са се включили над 70 пожарникари, горски служители и доброволци. Използван е транспортен дрон и ранцеви пожарогасители, тъй като пожарът е низов и не е възможно гасенето му по въздух. Поради тази причина не е използван хеликоптер, добави Джартов. По думите му пожарът все още не е овладян, тъй като е възникнал в труднодостъпен терен. Джартов допълни, че за утре е създадена организация отново към мястото да се качат пожарникари, горски служители и доброволци, а вероятно и военни. Той обясни, че във високата част на планината не може да се работи с техника и огънят се гаси само на ръка. Няма опасност за хора, населени места, увери Джартов. Другият пожар – край язовир „Калин“ се е разраснал заради силния вятър. За неговото потушаване също е създадена организация утре гасенето да продължи. За овладяването на този пожар също не може да се използва техника за гасене, добави Джартов.

Между Хасково и Димитровград, в близост до натоварения път между двата града, възникна пожар, който премина в двора на близкия завод. Огънят вече е потушен. Записите от камерите показват, че възпламеняването е настъпило в частен имот заради акумулатор, който е зареждан от няколко фотоволтаични клетки. Спасени от пламъците са голяма сграда, фотоволтаичен парк в близост и база за гуми и авточасти. Заради силния вятър следобед пожарът се е прехвърлил и в двора на завод „Язаки“, съобщи началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Димитровград главен комисар Иван Пачов. 

Треви и храсти горяха в местността Малините край Ботевград, а движението по път Е-79 в посока Видин беше временно преустановено. Два екипа на местната противопожарна служба се справиха с потушаването на огъня. 

Мъж на 62 години от Бургас е откаран в болница с изгаряния по цялото тяло след възникнал пожар в село Брястовец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. От полицията уточниха , че огънят е възникнал от барбекю в частен дом около 16:00 днес. Малко след това се е чул и гръм, тъй като до него е била съхранявана газова бутилка. 

Локализиран е пожарът, който избухна вчера на територията на общините Брезник и Сливница, съобщиха от Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Огънят се е разпрострял на голяма територия. Горели са предимно сухи треви и храсти в земеделски земи. Унищожени са около 50 декара държавни горски територии. 

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Два камиона са горели през нощта в село Бързия, община Берковица, съобщиха сутринта от Областната дирекция на МВР в Монтана. Пожарът е тръгнал от единия и се е пренесъл върху другия. Изгорели са напълно кабините и двигателните отделения на машините. По случая е образувано досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс, посочиха от полицейската дирекция.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:30 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
8812
България

Пожарникари и доброволци гасиха пожари в различни части на страната

Пожарникари и доброволци гасиха пожари, възникнали в различни части на страната.Все още не е овладян пожарът във високата част на Рила планина над село Бистрица, община Дупница, каза пред журналисти в с. Самораново директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов.

| 25 Август 2024, 21:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пожарникари и доброволци гасиха пожари в различни части на страната
Пожарникари и доброволци гасиха пожари в различни части на страната
Снимка © БТА

Пожарникари и доброволци гасиха пожари, възникнали в различни части на страната.

Този ден е наш професионален празник като общински съветници. За първи път го отбелязваме в така фрагментиран общински съвет, но въпреки различията си, доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Това заяви в слово пред общинските съветници председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по време на тържествената сесия по повод 17 септември, празник на София.

В началото на заседанието общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите офицери пилоти при инцидента на авиобаза "Граф Игнатиево" на 13 септември.

Петров заяви, че различните политически възгледи не са пречка, когато като приоритет стои общата кауза - развитието на София. Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, те се интересуват от важните неща – да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се ра

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Все още не е овладян пожарът във високата част на Рила планина над село Бистрица, община Дупница, каза пред журналисти в с. Самораново директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов. В гасенето на пожара са се включили над 70 пожарникари, горски служители и доброволци. Използван е транспортен дрон и ранцеви пожарогасители, тъй като пожарът е низов и не е възможно гасенето му по въздух. Поради тази причина не е използван хеликоптер, добави Джартов. По думите му пожарът все още не е овладян, тъй като е възникнал в труднодостъпен терен. Джартов допълни, че за утре е създадена организация отново към мястото да се качат пожарникари, горски служители и доброволци, а вероятно и военни. Той обясни, че във високата част на планината не може да се работи с техника и огънят се гаси само на ръка. Няма опасност за хора, населени места, увери Джартов. Другият пожар – край язовир „Калин“ се е разраснал заради силния вятър. За неговото потушаване също е създадена организация утре гасенето да продължи. За овладяването на този пожар също не може да се използва техника за гасене, добави Джартов.

Между Хасково и Димитровград, в близост до натоварения път между двата града, възникна пожар, който премина в двора на близкия завод. Огънят вече е потушен. Записите от камерите показват, че възпламеняването е настъпило в частен имот заради акумулатор, който е зареждан от няколко фотоволтаични клетки. Спасени от пламъците са голяма сграда, фотоволтаичен парк в близост и база за гуми и авточасти. Заради силния вятър следобед пожарът се е прехвърлил и в двора на завод „Язаки“, съобщи началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Димитровград главен комисар Иван Пачов. 

Треви и храсти горяха в местността Малините край Ботевград, а движението по път Е-79 в посока Видин беше временно преустановено. Два екипа на местната противопожарна служба се справиха с потушаването на огъня. 

Мъж на 62 години от Бургас е откаран в болница с изгаряния по цялото тяло след възникнал пожар в село Брястовец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. От полицията уточниха , че огънят е възникнал от барбекю в частен дом около 16:00 днес. Малко след това се е чул и гръм, тъй като до него е била съхранявана газова бутилка. 

Локализиран е пожарът, който избухна вчера на територията на общините Брезник и Сливница, съобщиха от Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Огънят се е разпрострял на голяма територия. Горели са предимно сухи треви и храсти в земеделски земи. Унищожени са около 50 декара държавни горски територии. 

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Трима души са загинали, а 33-ма са ранени при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 27 леки пътни произшествия. Ранени са петима души.

От началото на септември в страната са регистрирани 310 тежки катастрофи с 18 загинали и 414 ранени. От началото на годината 316 души са загинали, а 6378 са ранени при 5074 тежки пътни инциденти. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 53 жертви на пътя по-малко.

 

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков и директорът на полицията в старата столица старши комисар  Димитър Машов обсъдиха подготовката на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. 

Срещата бе инициирана от областния управител, като целта му бе да провери на какъв етап е процесът по организация на вота. Старши комисар Машов увери, че подготовката вече е започнала и протича нормално. “Основната ни цел е да организираме провеждането на честни и прозрачни избори”, припомни областният управител. В отговор директорът на полицията обобщи, че неговите служители ще гарантират това. Той допълни също, че сигурността на целия процес ще бъде обезпечена от екипите на Областна дирекция (ОД) на МВР. “В Дирекцията създадохме и специален щаб във връзка с организацията на процеса, който ръководя лично. Такив

Два камиона са горели през нощта в село Бързия, община Берковица, съобщиха сутринта от Областната дирекция на МВР в Монтана. Пожарът е тръгнал от единия и се е пренесъл върху другия. Изгорели са напълно кабините и двигателните отделения на машините. По случая е образувано досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс, посочиха от полицейската дирекция.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.