Начало В детайли Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер, очаква се Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство
7708
България

Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер, очаква се Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство

Президентът Румен Радев ще се срещне днес с кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 22 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата Димитър Главчев за служебен премиер и му възложи да предложи състав на служебен кабинет.Очаква се по време на срещата Главчев да предложи състава и структурата на служебно правителство.

| 26 Август 2024, 06:00 ч.
Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер, очаква се Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство
Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер, очаква се Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство
Снимка © БТА

Президентът Румен Радев ще се срещне днес с кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 22 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата Димитър Главчев за служебен премиер и му възложи да предложи състав на служебен кабинет. Очаква се по време на срещата Главчев да предложи състава и структурата на служебно правителство. По време на срещата между Румен Радев и Димитър Главчев на 22 август президентът каза, че очаква до 26 август да му бъде представен състав на Министерски съвет. Държавният глава посочи, че ще издаде указ за назначаване на служебното правителство и същия ден кабинетът ще положи клетва пред Народното събрание. При успех изборите ще бъдат на 27 октомври, добави Румен Радев.

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов думите в телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ ) Александър Николоски по повод липсата на знамето на страната му при неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Ескалацията в реториката на Скопие стигна дотам, че да се говори по такъв непристоен начин, добави Митов. Според него министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съседна, но и на която и да било друга европейска държава, европейски народ. Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, е изводът на Даниел Митов. Според н

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Езикът, който използват има само едно извинение - оставка на този министър, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента за вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски. Ако не го направят - нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат, да разговарят с тях, допълни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще направи всичко необходимо ЕНП "да знае какво са говорили".

Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалното, каза Борисов. Мисля, че те постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях, добави той и отчете, че управляващите в Скопие са отскоро във властта и може би не са запознати с държавния протокол.

По думите на лидера на ГЕРБ, първо ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилност, възможност д

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

На 19 август президентът Радев каза, че няма да подпише указа за служебно правителство, след като предложената тогава за служебен министър-председател Горица Грънчарова – Кожарева предложи състав на служебен кабинет, в който настоящият служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов беше включен като отново заемащ същия пост. Според президента Радев положените усилия за съставяне на служебно правителство не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на мандата – да се гарантира успокояване на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи, заяви тогава президентът Радев и отказа да подпише указ за назначаване на така предложеното му правителство. Вашият ангажимент по съставяне на такова приключи, обърна се президентът Радев към Горица Грънчарова – Кожарева и допълни, че правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите задължения до съставянето на ново служебно правителство.

На 21 август президентът разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Държавният глава се срещна лично със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев и подуправителя Радослав Миленков, както и със заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров. С председателя на Народното събрание Рая Назарян и подуправителя на БНБ Петър Чобанов президентът проведе телефонни разговори.

За служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, гласи Конституцията след промените, направени в края на миналата година. В момента омбудсман и заместник-омбудсман няма. Относно третия подуправител на БНБ Андрей Гюров - на 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми банката за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на Гюров. След това на 16 юли БНБ съобщи, че до произнасяне на съда и парламента дали Андрей Гюров може да бъде подуправител, ръководещ управление „Емисионно" и член на Управителния съвет на БНБ, той спира да изпълнява правомощията си.

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Радвам се да споделя, че инициативата „Идеи за града“ предизвика силен интерес и удължихме срока за подаване на проекти до 30 октомври, написа кметът на София Васил Тер ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
Тикер в 08:25 ч.
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресце ...
Начало В детайли
7708
България

Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер, очаква се Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство

Президентът Румен Радев ще се срещне днес с кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 22 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата Димитър Главчев за служебен премиер и му възложи да предложи състав на служебен кабинет.Очаква се по време на срещата Главчев да предложи състава и структурата на служебно правителство.

| 26 Август 2024, 06:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер, очаква се Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство
Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за служебен премиер, очаква се Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство
Снимка © БТА

Президентът Румен Радев ще се срещне днес с кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 22 август президентът определи настоящия служебен министър-председател и председател на Сметната палата Димитър Главчев за служебен премиер и му възложи да предложи състав на служебен кабинет. Очаква се по време на срещата Главчев да предложи състава и структурата на служебно правителство. По време на срещата между Румен Радев и Димитър Главчев на 22 август президентът каза, че очаква до 26 август да му бъде представен състав на Министерски съвет. Държавният глава посочи, че ще издаде указ за назначаване на служебното правителство и същия ден кабинетът ще положи клетва пред Народното събрание. При успех изборите ще бъдат на 27 октомври, добави Румен Радев.

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов думите в телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ ) Александър Николоски по повод липсата на знамето на страната му при неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Ескалацията в реториката на Скопие стигна дотам, че да се говори по такъв непристоен начин, добави Митов. Според него министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи по отношение не просто на съседна, но и на която и да било друга европейска държава, европейски народ. Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, е изводът на Даниел Митов. Според н

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Езикът, който използват има само едно извинение - оставка на този министър, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента за вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски. Ако не го направят - нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат, да разговарят с тях, допълни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще направи всичко необходимо ЕНП "да знае какво са говорили".

Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалното, каза Борисов. Мисля, че те постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях, добави той и отчете, че управляващите в Скопие са отскоро във властта и може би не са запознати с държавния протокол.

По думите на лидера на ГЕРБ, първо ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилност, възможност д

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

На 19 август президентът Радев каза, че няма да подпише указа за служебно правителство, след като предложената тогава за служебен министър-председател Горица Грънчарова – Кожарева предложи състав на служебен кабинет, в който настоящият служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов беше включен като отново заемащ същия пост. Според президента Радев положените усилия за съставяне на служебно правителство не съответстват на най-същественото условие за успешното изпълнение на мандата – да се гарантира успокояване на политическата обстановка и провеждането на честни избори. Очевидно това е невъзможно, ако Калин Стоянов запази поста си на министър на вътрешните работи, заяви тогава президентът Радев и отказа да подпише указ за назначаване на така предложеното му правителство. Вашият ангажимент по съставяне на такова приключи, обърна се президентът Радев към Горица Грънчарова – Кожарева и допълни, че правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява своите задължения до съставянето на ново служебно правителство.

На 21 август президентът разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Държавният глава се срещна лично със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев и подуправителя Радослав Миленков, както и със заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров. С председателя на Народното събрание Рая Назарян и подуправителя на БНБ Петър Чобанов президентът проведе телефонни разговори.

За служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, гласи Конституцията след промените, направени в края на миналата година. В момента омбудсман и заместник-омбудсман няма. Относно третия подуправител на БНБ Андрей Гюров - на 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми банката за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на Гюров. След това на 16 юли БНБ съобщи, че до произнасяне на съда и парламента дали Андрей Гюров може да бъде подуправител, ръководещ управление „Емисионно" и член на Управителния съвет на БНБ, той спира да изпълнява правомощията си.

Окръжният съд във Враца остави в ареста млад мъж, обвинен в държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от съдебната институция.

Съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това. Сред тях са  обосновано предположение за вероятната съпричастност на задържания към престъплението и  реална опасност да извърши ново. Освен това обвиняемият е осъждан, като настоящото престъпление, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане за трафик на хора. 

По-рано днес от Окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че 28-годишният В.И. е задържан за 72 часа, като се иска той да остане в ареста за постоянно. Мъжът е обвинен за това, че на 12 септември т.г. в апартамента във Враца, в който живее под наем, без надлежно разре

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Удължава се срокът на инициативата "Идеи за града" на Столичната община
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.