Начало Местен фокус Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството, за да представи проектосъстава на новия служебен кабинет
7410
България

Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството, за да представи проектосъстава на новия служебен кабинет

Определеният за кандидат за служебен премиер Димитър Главчев, който е и настоящ служебен министър-председател, пристигна в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2, за да представи на държавния глава Румен Радев проектосъстава на новото служебно правителство.На 22 август Румен Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство за втори път. Държавният глава обясни, че целта ще бъде още в същия ден да бъде издаден указ за неговото назначаване, както и кабинетът да положи клетва пред Народното събрание.

| 26 Август 2024, 09:54 ч.
Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството, за да представи проектосъстава на новия служебен кабинет
Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството, за да представи проектосъстава на новия служебен кабинет
Снимка © Никола Узунов / БТА

Определеният за кандидат за служебен премиер Димитър Главчев, който е и настоящ служебен министър-председател, пристигна в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2, за да представи на държавния глава Румен Радев проектосъстава на новото служебно правителство.

По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от председателя на Управителния съвет на БПА проф. Иван Литвиненко. 

Проф. Литвиненко поздрави присъстващите и пожела успех на всички водещи. Той заяви, че това е най-голямото събитие за гилдията и в програмата всеки присъстващ може да намери нещо за себе си. Има гости от Германия, Израел, Белгия и други държави, отчете Литвиненко и добави, че в рамките на конгреса ще има и Общо събрание на БПА.

Научният форум в областта на педиатрията се провежда от 1963 година на всеки три години. Традиционно събитието събира над 500 делегати – педиатри, общопрактикуващи лекари, колеги от всички специалности, свързани с педиатрията, и специалисти по здравни грижи от детските клиники и отделения в цяла

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

На 23 септември ще започне цялостен ремонт на покрива на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Ремонтът ще бъде извършен със средства в размер на 400 хил. лева, които са осигурени с подписване на споразумение по чл. 10 от Закона за държавния бюджет между кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова. Сградата на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" е проектирана и построена преди повече от 45 години. С времето покривното покритие се амортизира значително и това налага ръководството на Общината да положи усилия за привличане на финансов ресурс, допълниха от общинския пресцентър.

Чрез реализирането на проекта се предвижда ремонт на покривното покритие на сградата, като първо ще бъде цялостно демонтирана същ

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

На 22 август Румен Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство за втори път. Държавният глава обясни, че целта ще бъде още в същия ден да бъде издаден указ за неговото назначаване, както и кабинетът да положи клетва пред Народното събрание. При успех изборите ще бъдат на 27 октомври, добави Румен Радев. 

Настоявам вашето правителство да издигне в свой основен приоритет противодействието на купения и контролиран вот, каза тогава Радев на Главчев. Приемайки този мандат, приемате отговорната мисия да мобилизирате в пълна степен силите на държавата за борба с това уродливо явление. Това е задължително условие за успеха на този мандат, каза президентът и добави: „Надявам се, че съм пределно ясен“.

Припомняме, че на 19 август Румен Радев отказа да подпише указа за служебното правителство, предложено от заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева. Причината бе несъгласието на тогавашния кандидат за служебен премиер да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

На 21 август президентът разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Държавният глава се срещна лично със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев и подуправителя Радослав Миленков, както и със заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров. С председателя на Народното събрание Рая Назарян и подуправителя на БНБ Петър Чобанов президентът проведе телефонни разговори.

За служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, гласи Конституцията след промените, направени в края на миналата година. В момента омбудсман и заместник-омбудсман няма. Относно третия подуправител на БНБ Андрей Гюров, на 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми банката за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на Гюров. След това на 16 юли БНБ съобщи, че до произнасяне на съда и парламента дали Андрей Гюров може да бъде подуправител, ръководещ управление „Емисионно" и член на Управителния съвет на БНБ, той спира да изпълнява правомощията си.

Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОР „Атлантик) организира конференция, посветена на 20 годишнината от членството на България в НАТО. 

Конференцията на тема „България 20 години в НАТО:  поуки и препоръки за следващите 20 години“ продължава днес до 18:00 часа в Централния военен клуб в София. 

В началото на конференцията с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите двама пилоти от 12-а авиобаза в Долна Митрополия  на 13 септември. 

„Изключително важно за Министерството на отбраната е, освен намирането на конкретните технологични решения, да бъде обяснявано пред обществото какво се случва, какви са нашите намерения, защо се предприемат едни или други действия, свързани с разходването на наистина немалък национален ресурс. Давам си сметка, че догонващото развитие ще бъде изключително т

Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в отговор на запитване .

През декември 2023 г. Европейската комисия одобри версия 2.2 на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР 2021-2027) с включени приоритети, съфинансирани от Фонда за справедлив преход (ФСП), както и териториалните планове за справедлив преход на трите въглищни района Перник, Кюстендил и Стара Загора с прилежащи 10 общини, свързани с Маришкия басейн по линия на заетост и мобилност на работната сила – Нова Загора, Ямбол, Симеоновград, Харманли, Тополовград, Димитровград, Хасково, Елхово, Сливен и Тунджа.

Към настоящия момент не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове и съответно не са инициирани изменения, а усилено се ра

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Езикът, който използват има само едно извинение - оставка на този министър, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента за вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски. Ако не го направят - нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат, да разговарят с тях, допълни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще направи всичко необходимо ЕНП "да знае какво са говорили".

Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалното, каза Борисов. Мисля, че те постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях, добави той и отчете, че управляващите в Скопие са отскоро във властта и може би не са запознати с държавния протокол.

По думите на лидера на ГЕРБ, първо ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилност, възможност д

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ. Сп ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Тикер в 08:54 ч.
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Гл ...
Начало Местен фокус
7410
България

Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството, за да представи проектосъстава на новия служебен кабинет

Определеният за кандидат за служебен премиер Димитър Главчев, който е и настоящ служебен министър-председател, пристигна в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2, за да представи на държавния глава Румен Радев проектосъстава на новото служебно правителство.На 22 август Румен Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство за втори път. Държавният глава обясни, че целта ще бъде още в същия ден да бъде издаден указ за неговото назначаване, както и кабинетът да положи клетва пред Народното събрание.

| 26 Август 2024, 09:54 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството, за да представи проектосъстава на новия служебен кабинет
Димитър Главчев пристигна в сградата на президентството, за да представи проектосъстава на новия служебен кабинет
Снимка © Никола Узунов / БТА

Определеният за кандидат за служебен премиер Димитър Главчев, който е и настоящ служебен министър-председател, пристигна в сградата на президентската институция на „Дондуков“ 2, за да представи на държавния глава Румен Радев проектосъстава на новото служебно правителство.

По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от председателя на Управителния съвет на БПА проф. Иван Литвиненко. 

Проф. Литвиненко поздрави присъстващите и пожела успех на всички водещи. Той заяви, че това е най-голямото събитие за гилдията и в програмата всеки присъстващ може да намери нещо за себе си. Има гости от Германия, Израел, Белгия и други държави, отчете Литвиненко и добави, че в рамките на конгреса ще има и Общо събрание на БПА.

Научният форум в областта на педиатрията се провежда от 1963 година на всеки три години. Традиционно събитието събира над 500 делегати – педиатри, общопрактикуващи лекари, колеги от всички специалности, свързани с педиатрията, и специалисти по здравни грижи от детските клиники и отделения в цяла

Над 250 000 лв. са изплатени по програма de minimis на пострадалите при летните пожари фермери в страната. Това съобщи служебният министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов в свиленградско село Равна гора, което е сред засегнатите от пожарите през юли.

Министърът  обясни, че парите са били изплатени в рамките на два дни, като предимство е дадено на стопаните, загубили животни в огъня или с изгорели сгради и земи.

"За мен основното в онзи момент беше тези стопани да получат адекватна подкрепа от държавата - сумите си по де минимис, да получат и дървесина, и оттам нататък да се погрижим и за храна за бедстващите животни. Браншовите организации помогнаха с храната, но транспортните фирми им поискаха баснословни цени и тогава се намеси министерството, като осигури извозване на тази храна", припомни Георги Тахов.

Той пристигна в Равна гора днес заедно с д

На 23 септември ще започне цялостен ремонт на покрива на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Ремонтът ще бъде извършен със средства в размер на 400 хил. лева, които са осигурени с подписване на споразумение по чл. 10 от Закона за държавния бюджет между кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова. Сградата на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" е проектирана и построена преди повече от 45 години. С времето покривното покритие се амортизира значително и това налага ръководството на Общината да положи усилия за привличане на финансов ресурс, допълниха от общинския пресцентър.

Чрез реализирането на проекта се предвижда ремонт на покривното покритие на сградата, като първо ще бъде цялостно демонтирана същ

Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщиха от пресотдела на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

Сигнал за кражбата е приет в полицейското управление в Шумен на 18 септември. Съобщено е, че за времето от 7 до 13 септември неизвестни като клиенти в търговски обект на ул.“ Ген. Скобелев“ извършили многократно кражба на продукти. След получения сигнал, криминалисти от полицейското управление в града са извършили множество оперативни действия, които са дали резултат, допълват от полицията.

Установени като извършители са двама мъже на 30 и 26 години от Карнобат. При претърсване в обитаваните от тях жилища в града са намерени и иззети множество хранителни и други продукти. Задържани са за срок до 24 часа в Районно управление

Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В хода на разговорите са били обсъдени бъдещи партньорски инициативи както между Община Велико Търново и американското посолство, така и между Националното сдружение на общините в Република България и дипломатическата мисия на САЩ у нас. 

Разговорът е обхванал теми за сътрудничество по въпроси, засягащи борбата с безводието и управлението на водите, управлението на отпадъците и системите за разделно събиране, както и умните решенията в градското управление. 

Със съдействието на Търговския отдел на американското посолство, кметове и представители на местната власт са посетили изложение, посветено на темата за управление отпадъците в Лас Вегас. Планира се и участие на български пред

На 22 август Румен Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство за втори път. Държавният глава обясни, че целта ще бъде още в същия ден да бъде издаден указ за неговото назначаване, както и кабинетът да положи клетва пред Народното събрание. При успех изборите ще бъдат на 27 октомври, добави Румен Радев. 

Настоявам вашето правителство да издигне в свой основен приоритет противодействието на купения и контролиран вот, каза тогава Радев на Главчев. Приемайки този мандат, приемате отговорната мисия да мобилизирате в пълна степен силите на държавата за борба с това уродливо явление. Това е задължително условие за успеха на този мандат, каза президентът и добави: „Надявам се, че съм пределно ясен“.

Припомняме, че на 19 август Румен Радев отказа да подпише указа за служебното правителство, предложено от заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева. Причината бе несъгласието на тогавашния кандидат за служебен премиер да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

На 21 август президентът разговаря с определените по Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Държавният глава се срещна лично със служебния премиер Димитър Главчев, с управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев и подуправителя Радослав Миленков, както и със заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров. С председателя на Народното събрание Рая Назарян и подуправителя на БНБ Петър Чобанов президентът проведе телефонни разговори.

За служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на БНБ, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник, гласи Конституцията след промените, направени в края на миналата година. В момента омбудсман и заместник-омбудсман няма. Относно третия подуправител на БНБ Андрей Гюров, на 27 юни Комисията за противодействие на корупцията уведоми банката за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на Гюров. След това на 16 юли БНБ съобщи, че до произнасяне на съда и парламента дали Андрей Гюров може да бъде подуправител, ръководещ управление „Емисионно" и член на Управителния съвет на БНБ, той спира да изпълнява правомощията си.

Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОР „Атлантик) организира конференция, посветена на 20 годишнината от членството на България в НАТО. 

Конференцията на тема „България 20 години в НАТО:  поуки и препоръки за следващите 20 години“ продължава днес до 18:00 часа в Централния военен клуб в София. 

В началото на конференцията с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите двама пилоти от 12-а авиобаза в Долна Митрополия  на 13 септември. 

„Изключително важно за Министерството на отбраната е, освен намирането на конкретните технологични решения, да бъде обяснявано пред обществото какво се случва, какви са нашите намерения, защо се предприемат едни или други действия, свързани с разходването на наистина немалък национален ресурс. Давам си сметка, че догонващото развитие ще бъде изключително т

Към момента не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове за справедлив преход, заявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в отговор на запитване .

През декември 2023 г. Европейската комисия одобри версия 2.2 на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 (ПРР 2021-2027) с включени приоритети, съфинансирани от Фонда за справедлив преход (ФСП), както и териториалните планове за справедлив преход на трите въглищни района Перник, Кюстендил и Стара Загора с прилежащи 10 общини, свързани с Маришкия басейн по линия на заетост и мобилност на работната сила – Нова Загора, Ямбол, Симеоновград, Харманли, Тополовград, Димитровград, Хасково, Елхово, Сливен и Тунджа.

Към настоящия момент не е идентифицирана необходимост от промяна в териториалните планове и съответно не са инициирани изменения, а усилено се ра

Първият основен ремонт на трета детска градина - сграда „Зорница“ в Хасково, чието здание е строено през 60-те години на миналия век, започна днес със символично откриване на строителната площадка.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на „Зорница“ Красимира Стоева дадоха начало на изпълнението на проекта. По него освен модернизация, предстои и въвеждане на мерки за постигане на енергиен клас А на сградата.

Дейностите са финансирани с 1 728 960 лева. Сумата е осигурена от Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователната среда“, припомни кметът на Хасково.

Станислав Дечев благодари на екипа си, работил по изграждането на проекта. Според него ще се извърши преустройство на вътрешното пространство за обособяване на три градински групи със собствени гардеробни, складови и с

Езикът, който използват има само едно извинение - оставка на този министър, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента за вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски. Ако не го направят - нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат, да разговарят с тях, допълни Борисов и заяви, че ГЕРБ ще направи всичко необходимо ЕНП "да знае какво са говорили".

Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят, извън официалното, каза Борисов. Мисля, че те постъпиха подло с президента, с министрите, които се видяха с тях, добави той и отчете, че управляващите в Скопие са отскоро във властта и може би не са запознати с държавния протокол.

По думите на лидера на ГЕРБ, първо ние трябва да се постараем като държава да покажем стабилност, възможност д

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.