Начало Местен фокус Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест
7766
България

Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест

Гайтански бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда. По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, получила кредита.Пред съда на 19 август Румен Гайтански каза, че иска да бъде разпитан и добави, че не познава Стоян Мавродиев.

| 26 Август 2024, 11:14 ч.
Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест
Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест пред Апелативния съд в София. Това съобщиха от съда. 

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На границата със Сърбия трафикът на  ГКПП "Калотина" също е интензивен на изход за  товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 06:00 часа.

Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите могат да се насочат и към граничните пунктове „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, п

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Трябва да има реакция от България и от Европа, коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във връзка с думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

"Смятам, че думите са обидни и непремерени, и македонските политици трябва да разберат едно – ако искат да бъдат членове на Европейския съюз, трябва да спазват писмените споразумения", каза Асен Василев.

Той посочи, че има писмено споразумение между Европейски съюз (ЕС), България и РСМ, което защитава българските интереси, с което от РСМ са се съгласили и те трябва да изпълнят това споразумение, ако искат да влязат в ЕС. Всякакви други емоционални изблици няма да по

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Преди дни, на първа инстанция, Софийският градски съд наложи отказа да пусне от ареста мъжа, обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) кредит за 148,5 млн. лв.

Гайтански бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда. По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, получила кредита.

Пред съда на 19 август Румен Гайтански каза, че иска да бъде разпитан и добави, че не познава Стоян Мавродиев. Адвокатът му Красимир Донков заяви, че след брифинга на Софийска градска прокуратура по случая от 15 август, той и клиентът му са отишли, за да бъде разпитан Гайтански от разследващите, но е бил върнат за 15:00 часа на следващия ден, когато се е и явил. 

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Тикер в 08:53 ч.
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Гл ...
Начало Местен фокус
7766
България

Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест

Гайтански бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда. По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, получила кредита.Пред съда на 19 август Румен Гайтански каза, че иска да бъде разпитан и добави, че не познава Стоян Мавродиев.

| 26 Август 2024, 11:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест
Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Бизнесменът Румен Гайтански обжалва постоянния си арест пред Апелативния съд в София. Това съобщиха от съда. 

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На границата със Сърбия трафикът на  ГКПП "Калотина" също е интензивен на изход за  товарни автомобили. Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 06:00 часа.

Поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите могат да се насочат и към граничните пунктове „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, п

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Трябва да има реакция от България и от Европа, коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във връзка с думи на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю по повод липсата на знаме на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова. 

"Смятам, че думите са обидни и непремерени, и македонските политици трябва да разберат едно – ако искат да бъдат членове на Европейския съюз, трябва да спазват писмените споразумения", каза Асен Василев.

Той посочи, че има писмено споразумение между Европейски съюз (ЕС), България и РСМ, което защитава българските интереси, с което от РСМ са се съгласили и те трябва да изпълнят това споразумение, ако искат да влязат в ЕС. Всякакви други емоционални изблици няма да по

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

В Гулянци днес продължават честванията по повод 50 години от обявяване на селището за град. В близост до Средно училище "Христо Смирненски" тържествено бе открита алея на името на Веска Радулова – кметът, при който Гулянци става град. По протежението на алеята са монтирани пейки за отдих и са поставени табла, които разказват за миналото на Гулянци и представят неговото настояще. 

"Радулова е кмет в периода 1971 – 1979 г. Тогава Гулянци е в период на бурно развитие и градеж, но най-вълнуващото събитие е обявяването на населеното място за град през 1974 г. Като кмет тя прочита указа пред стотиците свои съграждани на площада", припомни пред събралото се множество Надя Любенова, главен специалист "Образование, здравеопазване и социални дейности" в местната администрация. "В годините на управление на Веска Радулова са построени сградата на читалището, детската гради

Преди дни, на първа инстанция, Софийският градски съд наложи отказа да пусне от ареста мъжа, обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие (ББР) кредит за 148,5 млн. лв.

Гайтански бе задържан с прокурорска мярка за до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда. По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, получила кредита.

Пред съда на 19 август Румен Гайтански каза, че иска да бъде разпитан и добави, че не познава Стоян Мавродиев. Адвокатът му Красимир Донков заяви, че след брифинга на Софийска градска прокуратура по случая от 15 август, той и клиентът му са отишли, за да бъде разпитан Гайтански от разследващите, но е бил върнат за 15:00 часа на следващия ден, когато се е и явил. 

Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

България е предвидим партньор, лоялен на ЕС. Няма с какво да изненадаме останалите държави членки, заяви Главчев. Подкрепяме разширяването и европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, каза още той.

Достатъчно компромиси направихме с националната си идентичност. Република Северна Македония просто трябва да спазва изискванията на ЕС, за да стане член на ЕС, добави Главчев.

Преди дни президентството, Министерството на външните работи (МВнР) и политиците в парламента реагираха на думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, казани в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на нефо

Временна организация на движението ще бъде въведена в Шумен от 27 до 29 септември заради провеждане на Международния фестивал „Доблест и слава“, съобщиха от пресцент на Община Шумен.

За времето от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. Във връзка с официалното откриване на фестивала паркингът пред Община Шумен следва да бъде освободен от автомобили в зоната от пешеходната пътека пред ДКТ „Васил Друмев“ до Военния клуб, като ограничението е в сила от 13:00 до 18:30 часа на 27 септември, допълват от местната администрация.

От 27 до 29 септември се въвежда еднопосочно движение по панорамния път „1300 години България“ от паметника „Създатели

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Ден на отворените врати в обновеното родилно отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявен за 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.

На въпросите на посетителите ще отговарят началникът на отделението д-р Албена Паньова, старшата акушерка Иванка Стефанова и педиатърът д-р Анелия Толева, които ще разкажат за условията в отделението, как се провежда раждането, грижите, които специалистите полагат за новороденото и майката. 

От лечебното заведение посочват, че посещението ще става без предварително записване, а допълнителна информация може да бъде получена всеки делничен ден на телефон: 066 899 659.

Припомняме, че през миналата година в габровската болница бе открита изложбата ,,Тоновете на живота”, създадена от женско благотворително дружество „Майчина грижа“.  Тогава бе с

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.