Начало Местен фокус Прогноза за времето на 27 Август (Вторник) и следващите дни
7446
България

Прогноза за времето на 27 Август (Вторник) и следващите дни

След полунощ времето ще се изясни над по-голямата част от страната.По-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

| 26 Август 2024, 12:18 ч.
Прогноза за времето на 27 Август (Вторник) и следващите дни
Прогноза за времето на 27 Август (Вторник) и следващите дни
Снимка © БТА

След полунощ времето ще се изясни над по-голямата част от страната. По-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.           

Пътната инфраструктура е в добро състояние, но правилата за движение не се спазват от шофьорите. Статистиката за тази година показва именно това, че жертвите, за съжаление, са преди всичко от неспазване на правилата. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия днес в Пловдив. Конференцията е организирана от Сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност”.

Където пътната инфраструктура е поставила ограничения в скоростта, нека се спазват, призова служебният министър. Тя даде за пример пътя Асеновград - Кърджали, който е в добро експлоатационно състояние, но въпреки това там има много пътнотранспортни произшествия. "Те се обуславят само

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца. Мъжът е на 29 години, жител е на Враца, и е задържан след оперативно-следствени действия заради три случая на телефонни измами, извършени в периода 5–8 септември.

Според информацията задържаният е направил самопризнания за извършените престъпления, а в хода на разследването е установено, че е съпричастен и към престъпление на територията на РУ Берковица. Повдигнато му е обвинение за по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, според който, ако някой с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години. 

С

Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за почистването на р. Батова при Природен резерват „Балата“.

От 2016 г. досега са извършени редица проверки от страна на Басейнова дирекция „Черноморски район“, в които е констатирано, че участък от реката не е почистен, а срокът на изпълнението на предписанието многократно се удължава след мотивирани искания от страна на областния управител поради липса на финансиране, каза още министър Димитров. За неизпълнение на предписание през 2022 г. и през 2023 г. на областния управител на Добрич са връчени акт за установяване на административно нарушение. През май 2024 г. е последната извършена проверка, след която е из

Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличността на лицето, което е взело и пренася парите.

Сигналът за телефонната измама е получен вчера. Полицейските екипи, посетили потърпевшата, установили, че измамата е извършена чрез стационарния телефон на жената. На 80-годишната жена се обажда непознат мъж, който се представя за служител на криминална полиция. Чрез въвеждане в заблуждение мнимият полицай успява да убеди жената, че синът се нуждае от голяма сума пари и дрехи. Жената е събрала сумата от 15 630 лева и задно с малко дрехи ги слага в сак, който предава на непознат мъж, посетил адреса в Балчик. 

След незабавно предприетите оперативно- издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Районно управление на

Утре до обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд по-значителни увеличения на купестата и купесто-дъждовната облачност ще има над северните и източните части от страната. На места, главно в Североизточна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

По Черноморието сутринта все още краткотрайни превалявания от дъжд ще има в крайния южен участък. В останалата част от крайбрежието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се увеличи. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.

В сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще е неустойчива. В часовете до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно умерен. През първия ден максималните температури ще бъдат в широк интервал от 24-25° в Североизточна България до 32-33° на места в Горнотракийската низина, централните райони от Дунавската равнина и по долината на Струма.

 

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Акция за насърчаване на разделното събиране и рециклиране на отпадъци от хартия, картон и пластмаса организира община Харманли под надслов „Заедно за природата“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация. 

Този четвъртък от общинско дружество „Екоресурс- Харманли" канят всички деца, ученици и техните родители да участват в екоинициативата. В нея всеки, който предаде поне два килограма пластмаса и хартия ще получи награда, допълват от администрацията.

Предаването на материалите за рециклиране ще става в два мобилни пункта, разположени на различни места на територията на града. Отпадъците ще бъдат извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране на регионално депо в Харманли, където ще се сортират и балират по класове. Непотребните опаковки, стари вестници и тетрадки ще постъпят за рециклиране и ще бъдат превърнати в суровини з

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Сградата на бившето Основно училище „Никола Вапцаров“ в кърджалийския квартал „Веселчане“, затворено в края на 90-те години на миналия век, е в процес на разрушаване, като предстои да бъде съборена и сградата на недостроеното училище в кв. „Възрожденци“. Пред журналисти на работната площадка кметът Ерол Мюмюн каза, че на мястото на освободените терени няма да „изникнат“ нови кооперации. 

„На мястото на училището ще бъде изграден модерен парк със съвременни съоръжения за различните възрасти. Ще има игрище за малките деца. Тоест, ангажиментите, които сме поели в началото на мандата, ги изпълняваме стъпка по стъпка. Както обещахме, във всеки един квартал ще има повече зелени площи, детски площадки, игрища, за да може нашите деца и жители да имат място за отдих“, коментира кметът. 

Той подчерта, че Кърджал

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
През последното денонощие са потушени 63 пожара
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При пожарите няма загинали ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Никопол“ и „Кардам“ е интензивен на изход за  товарни автомобили. На ...
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пътният инцидент е станал около 19:10 часа снощи (20 септември) на изхо ...
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
Срещата на върха за бъдещето, която се провежда в рамките на 79-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН, започва утре в централата на световната организация в Ню Йорк. Българск ...
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Тикер в 08:38 ч.
През последното денонощие са потушени 63 пожара. Това съобщиха на сайта си от Гл ...
Начало Местен фокус
7446
България

Прогноза за времето на 27 Август (Вторник) и следващите дни

След полунощ времето ще се изясни над по-голямата част от страната.По-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

| 26 Август 2024, 12:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прогноза за времето на 27 Август (Вторник) и следващите дни
Прогноза за времето на 27 Август (Вторник) и следващите дни
Снимка © БТА

След полунощ времето ще се изясни над по-голямата част от страната. По-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.           

Пътната инфраструктура е в добро състояние, но правилата за движение не се спазват от шофьорите. Статистиката за тази година показва именно това, че жертвите, за съжаление, са преди всичко от неспазване на правилата. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова - Касабова при откриването на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия днес в Пловдив. Конференцията е организирана от Сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност”.

Където пътната инфраструктура е поставила ограничения в скоростта, нека се спазват, призова служебният министър. Тя даде за пример пътя Асеновград - Кърджали, който е в добро експлоатационно състояние, но въпреки това там има много пътнотранспортни произшествия. "Те се обуславят само

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Враца. Мъжът е на 29 години, жител е на Враца, и е задържан след оперативно-следствени действия заради три случая на телефонни измами, извършени в периода 5–8 септември.

Според информацията задържаният е направил самопризнания за извършените престъпления, а в хода на разследването е установено, че е съпричастен и към престъпление на територията на РУ Берковица. Повдигнато му е обвинение за по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, според който, ако някой с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години. 

С

Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен – не се вземат никакви мерки, каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за почистването на р. Батова при Природен резерват „Балата“.

От 2016 г. досега са извършени редица проверки от страна на Басейнова дирекция „Черноморски район“, в които е констатирано, че участък от реката не е почистен, а срокът на изпълнението на предписанието многократно се удължава след мотивирани искания от страна на областния управител поради липса на финансиране, каза още министър Димитров. За неизпълнение на предписание през 2022 г. и през 2023 г. на областния управител на Добрич са връчени акт за установяване на административно нарушение. През май 2024 г. е последната извършена проверка, след която е из

Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличността на лицето, което е взело и пренася парите.

Сигналът за телефонната измама е получен вчера. Полицейските екипи, посетили потърпевшата, установили, че измамата е извършена чрез стационарния телефон на жената. На 80-годишната жена се обажда непознат мъж, който се представя за служител на криминална полиция. Чрез въвеждане в заблуждение мнимият полицай успява да убеди жената, че синът се нуждае от голяма сума пари и дрехи. Жената е събрала сумата от 15 630 лева и задно с малко дрехи ги слага в сак, който предава на непознат мъж, посетил адреса в Балчик. 

След незабавно предприетите оперативно- издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Районно управление на

Утре до обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд по-значителни увеличения на купестата и купесто-дъждовната облачност ще има над северните и източните части от страната. На места, главно в Североизточна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

По Черноморието сутринта все още краткотрайни превалявания от дъжд ще има в крайния южен участък. В останалата част от крайбрежието преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се увеличи. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.

В сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще е неустойчива. В часовете до обяд над повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно умерен. През първия ден максималните температури ще бъдат в широк интервал от 24-25° в Североизточна България до 32-33° на места в Горнотракийската низина, централните райони от Дунавската равнина и по долината на Струма.

 

Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община Тервел на 25 септември от 10:00 до 16:00 часа на паркинга, разположен между сградата на общината (ул. „Кирил и Методий“ № 8) и банка "ЦКБ".

Опасни отпадъци ще се събират в две села от община Добричка на 26 септември. В село Владимирово пунктът ще бъде разположен до сградата на кметството от 10:00 часа до 12:45 часа. В село Одринци мястото ще е също до кметството, но от 13:15 часа до 16:00 часа.

От фирмата ще приемат опасни отпадъци като уреди, съдържащи живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Националната система за опасни битови отпадъци е зелена услуга на “БалБок Инженеринг&r

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук.

„Независимо дали имате предложение за нова детска площадка, за облагородяване на пространство между блоковете, нови пейки или осветление, изграждане на нови пешеходни пътеки, фитнес на открито или нов паметник – всяка идея е ценна“, допълва Терзиев.

Кметът на София посочва още, че всички получени предложения ще бъдат разгледани в комисии за допустимост и след това ще бъдат публикувани за гласуване от всички граждани.

По думите му,  минималният размер на финансирането на един районен проект е 20 000 лв., а на един общограждански – 250 000 лв.

На интернет-страницата на Столичната община е обяснено, че гражданският бюджет на София е създаден, за да стимулира активното участие на граждани

Акция за насърчаване на разделното събиране и рециклиране на отпадъци от хартия, картон и пластмаса организира община Харманли под надслов „Заедно за природата“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация. 

Този четвъртък от общинско дружество „Екоресурс- Харманли" канят всички деца, ученици и техните родители да участват в екоинициативата. В нея всеки, който предаде поне два килограма пластмаса и хартия ще получи награда, допълват от администрацията.

Предаването на материалите за рециклиране ще става в два мобилни пункта, разположени на различни места на територията на града. Отпадъците ще бъдат извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране на регионално депо в Харманли, където ще се сортират и балират по класове. Непотребните опаковки, стари вестници и тетрадки ще постъпят за рециклиране и ще бъдат превърнати в суровини з

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Сградата на бившето Основно училище „Никола Вапцаров“ в кърджалийския квартал „Веселчане“, затворено в края на 90-те години на миналия век, е в процес на разрушаване, като предстои да бъде съборена и сградата на недостроеното училище в кв. „Възрожденци“. Пред журналисти на работната площадка кметът Ерол Мюмюн каза, че на мястото на освободените терени няма да „изникнат“ нови кооперации. 

„На мястото на училището ще бъде изграден модерен парк със съвременни съоръжения за различните възрасти. Ще има игрище за малките деца. Тоест, ангажиментите, които сме поели в началото на мандата, ги изпълняваме стъпка по стъпка. Както обещахме, във всеки един квартал ще има повече зелени площи, детски площадки, игрища, за да може нашите деца и жители да имат място за отдих“, коментира кметът. 

Той подчерта, че Кърджал

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
През последното денонощие са потушени 63 пожара
Сфера
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Сърбия
Местен фокус
Деветнадесетгодишен младеж загина при катастрофа край Сливен
Местен фокус
България ще участва утре в Срещата на върха за бъдещето в централата на ООН
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.