Начало В детайли Базата в Граф Игнатиево ще бъде домакин на авиошоу на българските Военновъздушни сили с международно участие на 14 септември
8973
България

Базата в Граф Игнатиево ще бъде домакин на авиошоу на българските Военновъздушни сили с международно участие на 14 септември

В 9:00 ч. авиобазата ще отвори врати и ще очаква почитателите на военната авиация и приятели на Българската армия, за да им предостави възможността да наблюдават демонстрациите. Входът е свободен.

| 26 Август 2024, 16:27 ч.
Базата в Граф Игнатиево ще бъде домакин на авиошоу на българските Военновъздушни сили с международно участие на 14 септември
Базата в Граф Игнатиево ще бъде домакин на авиошоу на българските Военновъздушни сили с международно участие на 14 септември
Снимка © Владимир Шоков

Авиационната база в Граф Игнатиево ще бъде домакин на мащабни авиационни демонстрации на 14 септември 2024 г. (събота) по случай 20 години от приемането на Република България в НАТО и 35 години самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС). Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО). 

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според Мундров всяка бюлетина, излязла от машината, съответно е валидна, след като бъде пусната в урната. Той изрази и увереност, че вотът с машина не може да се манипулира и една от целите на Министерството на електронното управление е да се повиши доверието в машинното гласуване.

Точно поради тази причина, всичко, което правим, е открито и пред очите на всеки един гражданин, допълни Мундров.

Според служебния министър няма как да се повтори скандалът с машините, който избухна преди местни избори през октомври 2023 година. Затова и до машините, които ще бъдат удостоверени за вота на 27 октомври няма да има достъп, освен във времето, в което ще се тестват.

От думите му стана ясно, че

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

В 9:00 ч. авиобазата ще отвори врати и ще очаква почитателите на военната авиация и приятели на Българската армия, за да им предостави възможността да наблюдават демонстрациите. Входът е свободен.

В средата на юли Трета авиационна база в Граф Игнатиево поднови летателната дейност и носенето на бойно дежурство.

Гости на празника са Сухопътните войски и Военноморските сили на Българската армия, Главна дирекция "Гранична полиция" и представители на военновъздушните сили на Германия, Гърция, САЩ, Унгария и Швейцария, които ще бъдат част от авиационното шоу и от показа на авиационната техника, подготвена за посетителите. 

Официалното откриване на авиационното събитие и начало на демонстрациите в небето над летището ще бъде в 10:30 ч. и ще продължи с четиричасова интензивна и богата летателна програма. Формации от самолети и висш пилотаж ще участват в демонстрациите над изтребителното летище на България, посочиха още от министерството. Организаторите ще запазят в тайна подробности от летателната програма и изложението на авиационна техника.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационната техника на въоръжение в българските Военновъздушни и Военноморски сили и "Гранична полиция", както и с тези на партньорските гостуващи страни. 

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието. 

Ще има детски празник, а водещ ще бъде певецът Богдан Томов, съобщиха от Общината. Предвидено е игрите и забавленията за деца да са до 12:30 часа, а след почивката, в 16:00 ч. ще започне състезание по белене и пържене на картофи.

Кметовете на кметства, кметските наместници и секретари ще имат главна роля в надпреварата, като ще бъдат разделени на общо десет отбора, а един от тях ще е от Самоков. Участниците ще донесат картофите от местата, където живеят.

Жури ще оценява как са сготвени картофите на отборите. В него ще са кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, Венера Милова и готвачът Ути Бъчваров. Очаква се той да приготви 50 килограмово кюфте от месо и ще пържи картофи.

В закри

Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахмедов. 

Дневният ред на заседанието включва още две точки - утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване на помещение под наем, допълни Ахмедов. 

 

"Невероятен шанс за посетителите е възможността да видят отблизо демонстрационните центрове на Сухопътните войски от състава на Българската армия, които ще изложат актуални образци бойна техника, безпилотни летателни системи, специализирана автомобилна техника с модул за радио-техническо разузнаване, специална военна техника и оборудване на Алпийския полк. Военнослужещите от Сухопътни войски ще представят още оборудване за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси, а зрителите ще бъдат свидетели на ефектни демонстрации на място", посочиха още от МО.

Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще изпълни военни маршове и произведения от филмова музика, рок, джаз, българска естрада, както и народна музика. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Атракционен парк за екстремни спортове бе открит тази вечер в Ямбол. Новата скейтърска площадка покрива 1206 квадратни метра от бивш запустял общински терен, в близост до парка на ...
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В х ...
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще ръководи българска ...
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
Всички български политици и институции трябва да се обединим, за да пресечем антибългарската кампания на политици от Република Северна Македония (РСМ), написа председателят на парл ...
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и конце ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, съобщиха от Министерств ...
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г. е обявена независимостта на Малта. От 1800 г. островът е протекторат на Великобритания, посочва отдел “Справочна” на . Малта ...
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков ще открие 30-ото юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, съобщиха от МВР. Съ ...
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит. Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Тикер в 07:40 ч.
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към двамата загинали край Гра ...
Начало В детайли
8973
България

Базата в Граф Игнатиево ще бъде домакин на авиошоу на българските Военновъздушни сили с международно участие на 14 септември

В 9:00 ч. авиобазата ще отвори врати и ще очаква почитателите на военната авиация и приятели на Българската армия, за да им предостави възможността да наблюдават демонстрациите. Входът е свободен.

| 26 Август 2024, 16:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Базата в Граф Игнатиево ще бъде домакин на авиошоу на българските Военновъздушни сили с международно участие на 14 септември
Базата в Граф Игнатиево ще бъде домакин на авиошоу на българските Военновъздушни сили с международно участие на 14 септември
Снимка © Владимир Шоков

Авиационната база в Граф Игнатиево ще бъде домакин на мащабни авиационни демонстрации на 14 септември 2024 г. (събота) по случай 20 години от приемането на Република България в НАТО и 35 години самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС). Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО). 

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според Мундров всяка бюлетина, излязла от машината, съответно е валидна, след като бъде пусната в урната. Той изрази и увереност, че вотът с машина не може да се манипулира и една от целите на Министерството на електронното управление е да се повиши доверието в машинното гласуване.

Точно поради тази причина, всичко, което правим, е открито и пред очите на всеки един гражданин, допълни Мундров.

Според служебния министър няма как да се повтори скандалът с машините, който избухна преди местни избори през октомври 2023 година. Затова и до машините, които ще бъдат удостоверени за вота на 27 октомври няма да има достъп, освен във времето, в което ще се тестват.

От думите му стана ясно, че

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.

Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

В 9:00 ч. авиобазата ще отвори врати и ще очаква почитателите на военната авиация и приятели на Българската армия, за да им предостави възможността да наблюдават демонстрациите. Входът е свободен.

В средата на юли Трета авиационна база в Граф Игнатиево поднови летателната дейност и носенето на бойно дежурство.

Гости на празника са Сухопътните войски и Военноморските сили на Българската армия, Главна дирекция "Гранична полиция" и представители на военновъздушните сили на Германия, Гърция, САЩ, Унгария и Швейцария, които ще бъдат част от авиационното шоу и от показа на авиационната техника, подготвена за посетителите. 

Официалното откриване на авиационното събитие и начало на демонстрациите в небето над летището ще бъде в 10:30 ч. и ще продължи с четиричасова интензивна и богата летателна програма. Формации от самолети и висш пилотаж ще участват в демонстрациите над изтребителното летище на България, посочиха още от министерството. Организаторите ще запазят в тайна подробности от летателната програма и изложението на авиационна техника.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационната техника на въоръжение в българските Военновъздушни и Военноморски сили и "Гранична полиция", както и с тези на партньорските гостуващи страни. 

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

При пожар в столичния кв. "Младост" 3 е загинал един човек, съобщиха от МВР.

Инцидентът е възникнал в апартамент на 18-ия етаж. Не се е наложила евакуация на хора от съседни жилища, допълниха от МВР.

Починалият е живеел сам, често е пушел и се предполага, че огън от цигара е причината за пожара, който се е прехвърлил на дивана.

Пламъците са били изгасени много бързо, казаха още от МВР.

Целта на срещата е да бъдат елиминирани потенциални възможности за изкривяване на изборния процес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти по повод работната среща на шестима служебни министри с Централната избирателна комисия (ЦИК), която предстои в 14:00 ч.

„Трябва да бъде подобрено взаимодействието на изпълнителната власт с ЦИК. Комисията е основният орган, който организира и провежда изборите, а изпълнителната власт и Министерският съвет в частност имат повече спомагателна и логистична роля. Искам да се засили ролята им, дотолкова, за да могат да бъдат предотвратени всякакви изкривявания на изборния процес“, аргументира се Главчев.

Сред предложенията, които служебните министри и представителите на ЦИК ще обсъждат днес, е и при необходимост да се осигурят експерти от държавната администрация със съответния професионален опит, които да

Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието. 

Ще има детски празник, а водещ ще бъде певецът Богдан Томов, съобщиха от Общината. Предвидено е игрите и забавленията за деца да са до 12:30 часа, а след почивката, в 16:00 ч. ще започне състезание по белене и пържене на картофи.

Кметовете на кметства, кметските наместници и секретари ще имат главна роля в надпреварата, като ще бъдат разделени на общо десет отбора, а един от тях ще е от Самоков. Участниците ще донесат картофите от местата, където живеят.

Жури ще оценява как са сготвени картофите на отборите. В него ще са кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, Венера Милова и готвачът Ути Бъчваров. Очаква се той да приготви 50 килограмово кюфте от месо и ще пържи картофи.

В закри

Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахмедов. 

Дневният ред на заседанието включва още две точки - утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни паралелки с пълняемост под задължителния минимум в училищата в селата Браничево и Тодор Икономово за учебната 2024- 2025 година, както и отдаване на помещение под наем, допълни Ахмедов. 

 

"Невероятен шанс за посетителите е възможността да видят отблизо демонстрационните центрове на Сухопътните войски от състава на Българската армия, които ще изложат актуални образци бойна техника, безпилотни летателни системи, специализирана автомобилна техника с модул за радио-техническо разузнаване, специална военна техника и оборудване на Алпийския полк. Военнослужещите от Сухопътни войски ще представят още оборудване за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси, а зрителите ще бъдат свидетели на ефектни демонстрации на място", посочиха още от МО.

Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще изпълни военни маршове и произведения от филмова музика, рок, джаз, българска естрада, както и народна музика. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Бъдещи партньорски инициативи обсъдиха кметът на Велико Търново и американският посланик
Президентът Румен Радев ще участва в 79-ата сесия на Общото събрание на ООН от 24 до 26 септември
Политици и институции да се обединим за пресичане антибългарската кампания на политици от РСМ, написа Делян Пеевски
В Кюстендил ще отбележат Празника на плодородието
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В Долна Митрополия ще бъде отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти - подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин
Основна линия
Преди 60 години – в полунощ на 20 срещу 21 септември 1964 г.е обявена независимостта на Малта
В детайли
Министър Атанас Илков ще открие в Панагюрище юбилейното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.