Начало Сфера Горял е пожар в цех за пелети в Русе, няма пострадали
7513
България

Горял е пожар в цех за пелети в Русе, няма пострадали

Пожар в цех за пелети във вилна зона „Девети километър“ са гасили русенските огнеборци през нощта. Това съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайдунавския град комисар Светослав Войчев.Сигналът е получен малко след 20:00 часа снощи. На място са изпратени пет противопожарни екипа, които са спрели разпространението на пламъците и са овладели ситуацията своевременно.

| 27 Август 2024, 10:24 ч.
Горял е пожар в цех за пелети в Русе, няма пострадали
Горял е пожар в цех за пелети в Русе, няма пострадали
Снимка © БТА

Пожар в цех за пелети във вилна зона „Девети километър“ са гасили русенските огнеборци през нощта. Това съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайдунавския град комисар Светослав Войчев.

Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 100 от местата са за „гвардеец“, а останалите за „младши шофьор“, „младши охранител“ и др. 

Желаещите трябва да подадат лично заявление до командира на НГвЧ чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене до 1 ноември, а самият конкурс ще бъде на 26 и 27 ноември. Той включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка на кандидатите за приемане на военна служба, тест за проверка на общата култура, както и събеседване.

Сред условията за кандидатите са минимум средно образование, да са годни за военна служба и психически пригодни, да не са осъждани. Всички условия, на които трябва да отговарят, както и необходимите доку

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Добрич през второто тримесечие на 2024 година е 31, а новопостроените жилища в тях са 44. Спрямо второто тримесечие на 2023 година сградите са с 6 повече или с 24 на сто, а жилищата в тях намаляват с 9, или със 17 на сто, показват предварителни данни на Националния статистически институт, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 54,8 на сто, а с тухлена са 25,8 на сто. 

От отдел "Статистически изследвания - Добрич" обясняват, че област Добрич е на девето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради. Най-висок е делът на новопостроените жилища с четири стаи - 45,5 на сто, следван от тези с три стаи - 31,8 на сто.

Общата полезна площ на новопостр

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Той уточни, че няма пострадали хора, а причините ще се изясняват днес.

Сигналът е получен малко след 20:00 часа снощи. На място са изпратени пет противопожарни екипа, които са спрели разпространението на пламъците и са овладели ситуацията своевременно. Изгорели са два газокара, електромобил, 50 палета, 150 детайла за палети и множество уреди. Спасени са товарните автомобили и пътническият бус, които са били в близост до складовото помещение, както и близката сграда, каза още комисар Войчев.

Припомняме, че през почивните дни русенските огнеборци реагираха на десет сигнала за произшествия, сред които запалена стопанска постройка в Голямо Враново и пожари в сухи треви и храсти в различни райони на областта.

 

Изразявам своето силно безпокойство, че Областна администрация - Добрич, определени икономически кръгове и институции целенасочено оказват административен натиск за възпрепятстване провеждането на местен референдум. Това заявява в позиция, разпратена до медиите, кметът на община Добричка Соня Георгиева. 

"В качеството си на кмет и жител на Община Добричка се обръщам към широката общественост, провокирана от тревожната ситуация, която се създаде след решението на Добрички общински съвет за произвеждане на референдум на 27 октомври 2024 година", посочва още Георгиева. 

По думите й позицията на Областният управител Румен Русев е странна. "Той първо върна решението за преразглеждане, а след това депозира жалба до Административен съд-Добрич. Най-общо казано, неговите мотиви подлагат под съмнение грамотността и информираността на жителите на община Добричка. Същеврем

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
На нарочна пресконференция кметът на Кърджали Ерол Мюмюн оповести част от резултатите от направената от екипа му цялостна проверка на състоянието на Община Кърджали, обявена и запо ...
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивал за хора в неравностойно положение в поповското село Медовина. Отличия са спечелили потребители от Комплекса за социално разв ...
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Националният съвет на БСП утвърди на свое заседание предизборната платформа и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена Левица” за парла ...
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Ивана Томова от Козлодуй стана за пети път шампионка по бокс в тежка категория при девойките до 18 години на Държавното лично първенство за младежи и девойки, проведено в Плевен от ...
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Засилен интерес към ваксинацията срещу COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол. Най-често желаят да се ваксинират хората над 60-65 години. През следващата ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Тикер в 05:49 ч.
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "З ...
Начало Сфера
7513
България

Горял е пожар в цех за пелети в Русе, няма пострадали

Пожар в цех за пелети във вилна зона „Девети километър“ са гасили русенските огнеборци през нощта. Това съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайдунавския град комисар Светослав Войчев.Сигналът е получен малко след 20:00 часа снощи. На място са изпратени пет противопожарни екипа, които са спрели разпространението на пламъците и са овладели ситуацията своевременно.

| 27 Август 2024, 10:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Горял е пожар в цех за пелети в Русе, няма пострадали
Горял е пожар в цех за пелети в Русе, няма пострадали
Снимка © БТА

Пожар в цех за пелети във вилна зона „Девети километър“ са гасили русенските огнеборци през нощта. Това съобщи директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайдунавския град комисар Светослав Войчев.

Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 100 от местата са за „гвардеец“, а останалите за „младши шофьор“, „младши охранител“ и др. 

Желаещите трябва да подадат лично заявление до командира на НГвЧ чрез структурите на Централното военно окръжие по местоживеене до 1 ноември, а самият конкурс ще бъде на 26 и 27 ноември. Той включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка на кандидатите за приемане на военна служба, тест за проверка на общата култура, както и събеседване.

Сред условията за кандидатите са минимум средно образование, да са годни за военна служба и психически пригодни, да не са осъждани. Всички условия, на които трябва да отговарят, както и необходимите доку

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се състои днес в Букурещ, Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Форматът за политически диалог бе създаден в Букурещ през ноември 2015 г. в отговор на предизвикателствата пред сигурността в региона след анексирането на Крим от Русия. Девет страни членки на НАТО от Централна и Източна Европа, които са били част от бившия Съветски съюз или от ръководения от СССР Варшавски договор, се включиха в този формат, създаден по инициатива на президентите на Румъния и Полша – К

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Добрич през второто тримесечие на 2024 година е 31, а новопостроените жилища в тях са 44. Спрямо второто тримесечие на 2023 година сградите са с 6 повече или с 24 на сто, а жилищата в тях намаляват с 9, или със 17 на сто, показват предварителни данни на Националния статистически институт, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 54,8 на сто, а с тухлена са 25,8 на сто. 

От отдел "Статистически изследвания - Добрич" обясняват, че област Добрич е на девето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради. Най-висок е делът на новопостроените жилища с четири стаи - 45,5 на сто, следван от тези с три стаи - 31,8 на сто.

Общата полезна площ на новопостр

Представители на бизнеса подкрепиха предложената промяна в размера на линията на бедност, синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето . Становищата им бяха изразени по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Членовете на НСТС обсъдиха проект на постановление на служебното правителство линията на бедност за 2025 г. да бъде 638 лв. За тази година тя е 526 лв. Представителите на бизнеса подкрепиха предложения от кабинета размер, но според Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) линията на бедност за следващата година трябва да бъде по-висока - 667 лв.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България подкрепяме проекта за постановление, но ни липсва информация как това увеличение ще се отрази на бюджетните разходи в частичната предварителна оценка на въздействието, каза Валери Велев, член на асоциацията. По д

Той уточни, че няма пострадали хора, а причините ще се изясняват днес.

Сигналът е получен малко след 20:00 часа снощи. На място са изпратени пет противопожарни екипа, които са спрели разпространението на пламъците и са овладели ситуацията своевременно. Изгорели са два газокара, електромобил, 50 палета, 150 детайла за палети и множество уреди. Спасени са товарните автомобили и пътническият бус, които са били в близост до складовото помещение, както и близката сграда, каза още комисар Войчев.

Припомняме, че през почивните дни русенските огнеборци реагираха на десет сигнала за произшествия, сред които запалена стопанска постройка в Голямо Враново и пожари в сухи треви и храсти в различни райони на областта.

 

Изразявам своето силно безпокойство, че Областна администрация - Добрич, определени икономически кръгове и институции целенасочено оказват административен натиск за възпрепятстване провеждането на местен референдум. Това заявява в позиция, разпратена до медиите, кметът на община Добричка Соня Георгиева. 

"В качеството си на кмет и жител на Община Добричка се обръщам към широката общественост, провокирана от тревожната ситуация, която се създаде след решението на Добрички общински съвет за произвеждане на референдум на 27 октомври 2024 година", посочва още Георгиева. 

По думите й позицията на Областният управител Румен Русев е странна. "Той първо върна решението за преразглеждане, а след това депозира жалба до Административен съд-Добрич. Най-общо казано, неговите мотиви подлагат под съмнение грамотността и информираността на жителите на община Добричка. Същеврем

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Специализирано изложение за енергийно обновяване на жилищни сгради "МултиХоум" ще се проведе в рамките на 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив. От 25 до 28 септември посетителите на панаира ще могат да получат подробна информация за бизнес възможностите в сектора на сградното обновяване.

По време на специализираното изложение посетителите на панаира ще видят и чуят представители на ВиК и ОВК (отопление, вентилация и климатизация) компании, които ще демонстрират актуални и модерни решения за реновиране на дома. Те ще консултират гостите на изложението в няколко направления: енергийно ефективни строителни материали и технологии, топлоизолоращи панели за нискоенергийни жилищни сгради, климатизация и вентилация, термопомпени системи, фотоволтаични и термосоларни системи за жилищни сгради, строителство с близо до нулево потребление на енергия и други. 

Лили Иванова изнесе концерт тази вечер на откритата сцена на Летния театър в парк "Кайлъка" в Плевен. Необичайно студеното за месец септември време не поречи на над хиляда почитатели на обичаната от поколения българи певица, да я аплодират бурно след всяко нейно изпълнение. 

Заедно с Лили Иванова на сцената бяха музикантите от LI Orchesta – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио LaTiDa (беквокали).

Примата на българската естрада изпълни част от многобройните си хитове като "Ненужен спомен", "Този свят е жена", "Бурната река", "Невероятно" и други. Публиката пя и танцува заедно с  нея на обичаните песни "Щурче", "Детелини" и "Ветрове". Финалът на концерта бе поставен с изпълнение на песента "Камино".

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Националният съвет на БСП утвърди листите на коалиция „БСП-Обединена Левица" за парламентарните избори на 27 октомври
Ивана Томова от Козлодуй стана шампионка по бокс в тежка категория при девойки до 18 години на Държавното първенство
Засилен интерес към ваксинирането срещу COVID-19 отчитат от РЗИ – Ямбол
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.