Начало Сфера Хасково остава с по-високо равнище на безработица от средното за страната
7440
Икономика

Хасково остава с по-високо равнище на безработица от средното за страната

През месец юли равнището на безработица в Хасковско е 6,8 процента при 5,4 процента за страната.То се увеличава, но почти неосезаемо спрямо предходния месец юни на тази година, малко по-високо е и спрямо същия период на предходната година.

| 27 Август 2024, 11:07 ч.
Хасково остава с по-високо равнище на безработица от средното за страната
Хасково остава с по-високо равнище на безработица от средното за страната
Снимка © Екатерина Тотева

Област Хасково продължава тенденцията от последните месеци за ниво на безработица, което е по-високо от средното за страната, съобщиха от Дирекция "Бюро по труда" в месечния си доклад за развитието на  показателите, свързани с трудовия пазар.

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

През месец юли равнището на безработица в Хасковско е 6,8 процента при 5,4 процента за страната. То се увеличава, но почти неосезаемо спрямо предходния месец юни на тази година, малко по-високо е и спрямо същия период на предходната година.

Към края на юли броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от областта е 5643.

Най-ниско равнище на безработица се отчита за общините Свиленград - 4,2 процента и Хасково - 5,5 процента. Най-много безработни лица продължава да има в община Ивайловград - 19 процента, като това е тенденция, което се наблюдава през последните няколко години.

През отчетния месец на работа са постъпили 496 безработни, а в бюрата по труда в областта са заявени 488 свободни работни места.

Отчетените показатели нареждат област Хасково на 14-а позиция по равнище на безработица сред 28-те области в страната.

Служебното правителство ще проведе днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди и приеме проект на решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г. Вносител на предложението е министърът на енергетиката. 

Очаква се правителството да обсъди още допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., както и по бюджетите на няколко министерства -Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата. Допълнителни трансфери по бюджетите на общините също се очаква да бъдат одобрени. 

Одобряване н

Във връзка с провеждането на благотворителния мач между Григор Димитров и Новак Джокович днес от 20:00 часа в зала “Арена София” Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

По тролейбусни линии № 4, 5 и 11 движението ще е с намален интервал, ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по линии № 76, 204, 213 и 604. Автобусите спират и на „Площад на Авиацията“.

От 10:00 часа до 24:00 часа на 17 септември се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайната дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов“ в участъка между бул. „Шипченски проход“ и пл. „Площад на авиацията“, без да се засягат спирките на градския транспорт.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при Столичнат

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:28 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
7440
Икономика

Хасково остава с по-високо равнище на безработица от средното за страната

През месец юли равнището на безработица в Хасковско е 6,8 процента при 5,4 процента за страната.То се увеличава, но почти неосезаемо спрямо предходния месец юни на тази година, малко по-високо е и спрямо същия период на предходната година.

| 27 Август 2024, 11:07 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Хасково остава с по-високо равнище на безработица от средното за страната
Хасково остава с по-високо равнище на безработица от средното за страната
Снимка © Екатерина Тотева

Област Хасково продължава тенденцията от последните месеци за ниво на безработица, което е по-високо от средното за страната, съобщиха от Дирекция "Бюро по труда" в месечния си доклад за развитието на  показателите, свързани с трудовия пазар.

Общо осем моста са построени за две години след наводнението в карловските села Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово. Това съобщиха от общинската администрация на Карлово.

Изградени са мостовете на централния площад над дере „Селска река“, на ул. "7-а" и на ул. "21-ва" над дере „Селска река“ и на ул. "24-та" над дере „Селска река“ в Богдан, на ул. „Георги Димитров“ в Каравелово. Възстановени са мостовите съоръжения при ул. "12-а" към гробищния парк, ул. "1-ва" в центъра и на общинския път при ул. "1-ва" на влизане в Слатина.

За всичките осем обекта, които вече са въведени в експлоатация, общинската администрация е изготвила технически проекти, провела е обществени поръчки за избор на изпълнители и след осигуреното финансиране от държавния бюджет е започнала строително-монтажните дейности.

В момента

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Република Северна Македония (РСМ) да се извини на България и българите, написа Делян Пеевски. "След поредната скандална и недопустима арогантност, проявена от проруския режим на Мицкоски, РСМ трябва да получи категоричен отговор от българската държава", се казва в позиция, разпространена до медиите от „Пресцентър на ДПС“.  

"Посланикът на Република Северна Македония трябва да бъде незабавно отзован, докато България и българите не получат подобаващо извинение за обидите срещу българската държава и народ", се посочва още в позицията.  

Според председателя на парламентарната група на ДПС "трябва да се знае, че няма да търпим никой повече да си позволява подобно отношение".  

"Още по-малко представители на власт, претендираща, че държавата им, за която България направи толкова много като подкрепа през годините, има място в евр

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

През месец юли равнището на безработица в Хасковско е 6,8 процента при 5,4 процента за страната. То се увеличава, но почти неосезаемо спрямо предходния месец юни на тази година, малко по-високо е и спрямо същия период на предходната година.

Към края на юли броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от областта е 5643.

Най-ниско равнище на безработица се отчита за общините Свиленград - 4,2 процента и Хасково - 5,5 процента. Най-много безработни лица продължава да има в община Ивайловград - 19 процента, като това е тенденция, което се наблюдава през последните няколко години.

През отчетния месец на работа са постъпили 496 безработни, а в бюрата по труда в областта са заявени 488 свободни работни места.

Отчетените показатели нареждат област Хасково на 14-а позиция по равнище на безработица сред 28-те области в страната.

Служебното правителство ще проведе днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди и приеме проект на решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г. Вносител на предложението е министърът на енергетиката. 

Очаква се правителството да обсъди още допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., както и по бюджетите на няколко министерства -Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата. Допълнителни трансфери по бюджетите на общините също се очаква да бъдат одобрени. 

Одобряване н

Във връзка с провеждането на благотворителния мач между Григор Димитров и Новак Джокович днес от 20:00 часа в зала “Арена София” Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

По тролейбусни линии № 4, 5 и 11 движението ще е с намален интервал, ще бъдат осигурени допълнителни автобуси по линии № 76, 204, 213 и 604. Автобусите спират и на „Площад на Авиацията“.

От 10:00 часа до 24:00 часа на 17 септември се забранява движението и се разрешава паркирането на пътни превозни средства в крайната дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов“ в участъка между бул. „Шипченски проход“ и пл. „Площад на авиацията“, без да се засягат спирките на градския транспорт.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при Столичнат

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.