Начало Местен фокус Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години, каза Кирил Петков и настоя парламентът да гласува кандидатите
7169
България

Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години, каза Кирил Петков и настоя парламентът да гласува кандидатите

Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години.Народното събрание трябва да одобри номинирания за еврокомисар.

| 27 Август 2024, 12:42 ч.
Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години, каза Кирил Петков и настоя парламентът да гласува кандидатите
Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години, каза Кирил Петков и настоя парламентът да гласува кандидатите
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години. Народното събрание трябва да одобри номинирания за еврокомисар. Това коментира Кирил Петков, един от лидерите на формацията "Продължаваме промяната- Демократична България" (ПП-ДБ) на пресконференция в парламента, след полагането на клетва от второто служебно правителство с министър-председател Димитър Главчев.

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Служители на сектор „Пътна полиция“ – Разград са установили за седмица общо 1154 нарушения, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илияна Георгиева. Нарушенията на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 9 до 15 септември 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Разград са съставили 1732 фиша и 83 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи, посочи Георгиева. 

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства. В четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други три – употребата на алкохол. Прекратена е регистрацията на автомобил на водач, седнал зад волана

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Инициативата на Областната администрация в Габрово ще разкаже пет нови вдъхновяващи истории във втората отворена за публиката среща. Тя ще се състои на 20 септември от 15:00 ч. в габровската зала „Възраждане“. Това съобщиха организаторите на събитието. 

Говорители ще бъдат Християн Стоянов, Павел Владев, Васи Маринова - Късева, Преслава Драганова и Александър Савеков. Събитието е с вход свободен и посетителите могат да задават въпроси на говорителите. 

Инициативата ще покаже на младежите от област Габрово различни вдъхновяващи примери за намиране на пътя към успеха, ще ги мотивира, вдъхнови и даде възможност да чуят от първо лице за всички „подводни камъни“, които се крият по пътя към постигането на поставената цел. Събитието се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността, а обединяващата частица между петимата лектори е сп

Петков припомни, че  от ПП-ДБ са входирали предложение в парламента за промяна на правилника, така че номинациите за еврокомисар да бъдат одобрявани от Народното събрание. Той посочи, че ще настояват с  писмо максимално бързо да придвижат това проекторешение, така че всяка една номинация, която бъде предложена, да бъде изслушана в Народното събрание и да бъде гласувана. 

Подхождаме с недоверие към служебното правителство и особено към министър-председателя, който е висша партийна номенклатура на ГЕРБ, коментира Атанас Атанасов, един от лидерите във формацията ПП-ДБ.

Димитър Главчев защо не се сочи към Иван Демерджиев, Вучков, Йорданов - хора, които са доказали, че през годините имат политическа автономия, попита Атанасов и каза, че новият служебен министър е човек от близкия кръг на досегашния министър Калин Стоянов. 

Божидар Божанов заяви, че очакват МВР да изготви план за борба с изборните престъпления.

В началото на пресконференцията Кирил Петков заяви, че няма как тази държава да напредне само през служебни кабинети, служебни министри и затова ПП-ДБ се фокусира върху нуждите на хората, безводието, нарастването на доходите и всички важни за хората въпроси. Другото са едни игрички на г-н Пеевски и г-н Борисов, коментира той. 

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Над 50 кг марихуана и близо 2,5 кг кокаин са задържани за период 1 - 31 август 2024 г., показват данни на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията на престъпления, свързани с наркотици и нелегална миграция. Това съобщиха от прокуратурата. 

За този период разследванията за престъпления на лица и организирани престъпни групи, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотични вещества, са 579. А специализираните полицейски операции за пресичане на престъпления, свързани с наркотици, са 499 и са задържани са 980 души.  

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 607 специализирани операции и са задържани 869 незаконно пребиваващи в България граждани на трети страни. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Софийската градска прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията (КПК) провеждат акция в Хасковско във връзка с разследване за заявени неверни обстоятелства с цел да бъдат получени средства от фондове на Европейския съюз, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Повече информация по случая ще бъде дадена на по-късен етап.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 г. в Ливан и Сирия. Това съобщи пресцентърът на ДАНС

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри), съобщи вчера ДАНС във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

Установено е и, че визираната в медийните публикации фирма Норта Глобъл ЕООД или нейният собственик не са осъщест

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит. Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа ...
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка. Той е най-висок в община Тервел, където земеделците прибират до 425 кг/дка, а най-нисък е в община Генерал То ...
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в село Черни Вит. Димитров разказа, че през целия ден ще има много презентации, демонстрации на направа ...
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Фестивалът на самоковския картоф започва в 11:00 часа днес на централния плод "Захарий Зограф" в Самоков, съобщиха от Община Самоков, които са организатори на събитието.  Ще и ...
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Тикер в 06:15 ч.
Събитието се реализира със съдействието на Община Тетевен и кметството в се ...
Начало Местен фокус
7169
България

Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години, каза Кирил Петков и настоя парламентът да гласува кандидатите

Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години.Народното събрание трябва да одобри номинирания за еврокомисар.

| 27 Август 2024, 12:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години, каза Кирил Петков и настоя парламентът да гласува кандидатите
Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години, каза Кирил Петков и настоя парламентът да гласува кандидатите
Снимка © Благой Кирилов / БТА

Служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар за следващите пет години. Народното събрание трябва да одобри номинирания за еврокомисар. Това коментира Кирил Петков, един от лидерите на формацията "Продължаваме промяната- Демократична България" (ПП-ДБ) на пресконференция в парламента, след полагането на клетва от второто служебно правителство с министър-председател Димитър Главчев.

Парламентът прекрати пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител. За освобождаването гласуваха 184 депутати, петима бяха „против“ и трима се въздържаха.

Проекторешението за прекратяване на пълномощията на Захариева беше включено като първа точка в днешния дневен ред в началото на пленарното заседание. 

Председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че е постъпило заявление от Екатерина Захариева, с което подава оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС от Пазарджишки избирателен район. 

Екатерина Захариева е предложена за еврокомисар от България в новата Европейска комисия с ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“.

Служители на сектор „Пътна полиция“ – Разград са установили за седмица общо 1154 нарушения, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илияна Георгиева. Нарушенията на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 9 до 15 септември 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Разград са съставили 1732 фиша и 83 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи, посочи Георгиева. 

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства. В четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други три – употребата на алкохол. Прекратена е регистрацията на автомобил на водач, седнал зад волана

Община Ивайловград е реализирала приходи в размер на 832 288 лева от разпореждане с общинско имущество през 2023 година, което е 107 процента от планираното. Това показва отчет на местната администрация, който бе разгледан и приет на заседание на Общинския съвет днес.

Органът на местното самоуправление разисква и гласува по общо 24 точки в дневния ред. Както  писа, повечето бяха свързани с общинската собственост.

Съгласно приетия документ, най-много в местната хазна са влезлите средства от наеми на земи – половин милион лева. Други пера с приходи над 100 000 лева са от отдаване на имущество под наем – 114 000 лева, и от концесии – 107 600 лева. За предходната 2022 година приходите са били 883 799 лева.

Общината разполага с 47 000 декара пасища, мери и ливади и още толкова площи ниви и орна земя. На територията има 115 язовири, но липсв

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Инициативата на Областната администрация в Габрово ще разкаже пет нови вдъхновяващи истории във втората отворена за публиката среща. Тя ще се състои на 20 септември от 15:00 ч. в габровската зала „Възраждане“. Това съобщиха организаторите на събитието. 

Говорители ще бъдат Християн Стоянов, Павел Владев, Васи Маринова - Късева, Преслава Драганова и Александър Савеков. Събитието е с вход свободен и посетителите могат да задават въпроси на говорителите. 

Инициативата ще покаже на младежите от област Габрово различни вдъхновяващи примери за намиране на пътя към успеха, ще ги мотивира, вдъхнови и даде възможност да чуят от първо лице за всички „подводни камъни“, които се крият по пътя към постигането на поставената цел. Събитието се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността, а обединяващата частица между петимата лектори е сп

Петков припомни, че  от ПП-ДБ са входирали предложение в парламента за промяна на правилника, така че номинациите за еврокомисар да бъдат одобрявани от Народното събрание. Той посочи, че ще настояват с  писмо максимално бързо да придвижат това проекторешение, така че всяка една номинация, която бъде предложена, да бъде изслушана в Народното събрание и да бъде гласувана. 

Подхождаме с недоверие към служебното правителство и особено към министър-председателя, който е висша партийна номенклатура на ГЕРБ, коментира Атанас Атанасов, един от лидерите във формацията ПП-ДБ.

Димитър Главчев защо не се сочи към Иван Демерджиев, Вучков, Йорданов - хора, които са доказали, че през годините имат политическа автономия, попита Атанасов и каза, че новият служебен министър е човек от близкия кръг на досегашния министър Калин Стоянов. 

Божидар Божанов заяви, че очакват МВР да изготви план за борба с изборните престъпления.

В началото на пресконференцията Кирил Петков заяви, че няма как тази държава да напредне само през служебни кабинети, служебни министри и затова ПП-ДБ се фокусира върху нуждите на хората, безводието, нарастването на доходите и всички важни за хората въпроси. Другото са едни игрички на г-н Пеевски и г-н Борисов, коментира той. 

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Над 50 кг марихуана и близо 2,5 кг кокаин са задържани за период 1 - 31 август 2024 г., показват данни на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията на престъпления, свързани с наркотици и нелегална миграция. Това съобщиха от прокуратурата. 

За този период разследванията за престъпления на лица и организирани престъпни групи, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотични вещества, са 579. А специализираните полицейски операции за пресичане на престъпления, свързани с наркотици, са 499 и са задържани са 980 души.  

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 607 специализирани операции и са задържани 869 незаконно пребиваващи в България граждани на трети страни. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция

Във Велико Търново с литургия и водосвет на знамената в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ ще започне честването на 116 години от обявяването на Независимостта на България.

По традиция в храма, където е обявен държавническият акт, ще бъдат пресъздадени събитията от 22 септември 1908 година и ще бъде прочетен манифестът, с който България става независима държава, а княз Фердинанд приема титлата цар на българите.

В 10:30 ч. в крепостта „Царевец“ с военен ритуал ще бъде издигнато българското знаме, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на Пирамидата на Независимостта, намираща се в подножието на Патриаршията - музей. В 11:30 ч. от площада пред Царевец до центъра на Велико Търново ще премине голямо празнично шествие, а в 12:30ч. пред Централната поща свой спектакъл ще представят военните оркестри от Международния фестивал на военните духови о

Софийската градска прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията (КПК) провеждат акция в Хасковско във връзка с разследване за заявени неверни обстоятелства с цел да бъдат получени средства от фондове на Европейския съюз, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Повече информация по случая ще бъде дадена на по-късен етап.

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните работи (МВР) и Агенция „Митници“, е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 г. в Ливан и Сирия. Това съобщи пресцентърът на ДАНС

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри), съобщи вчера ДАНС във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

Установено е и, че визираната в медийните публикации фирма Норта Глобъл ЕООД или нейният собственик не са осъщест

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Средният добив при царевицата за зърно в област Добрич е 247,3 кг/дка.
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
За четвърта поредна година в тетевенското село Черни Вит се събират майстори на домашни сирена
В детайли
Фестивал на самоковския картоф започва в Самоков
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.