Начало Сфера Общински съвет Враца актуализира тарифите за таксиметров превоз
7639
България

Общински съвет Враца актуализира тарифите за таксиметров превоз

Единодушно с 34 гласа "за" Общински съвет-Враца актуализира днес тарифите за таксиметров превоз на територията на общината.Минималната дневна тарифа става 0,89 лв./км до 1,45 лв./км за максимална такава и 1.20 лв./км до 1,60 лв./км за нощна тарифа.

| 27 Август 2024, 14:12 ч.
Общински съвет Враца актуализира тарифите за таксиметров превоз
Общински съвет Враца актуализира тарифите за таксиметров превоз
Снимка © БТА

Единодушно с 34 гласа "за" Общински съвет-Враца актуализира днес тарифите за таксиметров превоз на територията на общината. Минималната дневна тарифа става 0,89 лв./км до 1,45 лв./км за максимална такава и 1.20 лв./км до 1,60 лв./км за нощна тарифа.

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

По време на дебатите стана известно, че преди девет години в община Враца е имало 500 издадени лицензии за упражняване на таксиметров превоз, в момента те са 300 броя. 

"Призовавам да приемем докладната и да повишим цените. С това ще спрем порочната практика да се спират апаратите при обслужването на граждани", каза Кирил Кунгалов – общински съветник, заместник-председател на Постоянната комисия по стопанска дейност и инвестиционна политика. 

Председателят на Общински съвет Враца д-р Владимир Христов също се изказа в подкрепа на внесеното предложение. Той заяви, че се надява с промяната на цените таксиметровите компании да предлагат освен качествено, така и денонощно обслужване за гражданите на община Враца. 

За областните градове в страната дневната тарифа за таксиметров превоз варира между 1.10 лв./км. и 1.60 лв./км. 

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:01 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
7639
България

Общински съвет Враца актуализира тарифите за таксиметров превоз

Единодушно с 34 гласа "за" Общински съвет-Враца актуализира днес тарифите за таксиметров превоз на територията на общината.Минималната дневна тарифа става 0,89 лв./км до 1,45 лв./км за максимална такава и 1.20 лв./км до 1,60 лв./км за нощна тарифа.

| 27 Август 2024, 14:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Общински съвет Враца актуализира тарифите за таксиметров превоз
Общински съвет Враца актуализира тарифите за таксиметров превоз
Снимка © БТА

Единодушно с 34 гласа "за" Общински съвет-Враца актуализира днес тарифите за таксиметров превоз на територията на общината. Минималната дневна тарифа става 0,89 лв./км до 1,45 лв./км за максимална такава и 1.20 лв./км до 1,60 лв./км за нощна тарифа.

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Няма сигнали за произшествия, материални щети и пострадали хора в Русенско при земетресението, регистрирано днес в Румъния. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светослав Войчев. 

Трусовете са усетени по високите етажи в крайдунавския град. 

Земетресението с магнитуд 5,2 е регистрирано в 17:40 часа местно (и българско) време днес в сеизмичния район Вранча в Източна Румъния, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра и с епицентър в окръг Бузъу. Усетен и в Букурещ. Според новинарския сайт Хотнюз земетресението е най-силното за 2024 г.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

По време на дебатите стана известно, че преди девет години в община Враца е имало 500 издадени лицензии за упражняване на таксиметров превоз, в момента те са 300 броя. 

"Призовавам да приемем докладната и да повишим цените. С това ще спрем порочната практика да се спират апаратите при обслужването на граждани", каза Кирил Кунгалов – общински съветник, заместник-председател на Постоянната комисия по стопанска дейност и инвестиционна политика. 

Председателят на Общински съвет Враца д-р Владимир Христов също се изказа в подкрепа на внесеното предложение. Той заяви, че се надява с промяната на цените таксиметровите компании да предлагат освен качествено, така и денонощно обслужване за гражданите на община Враца. 

За областните градове в страната дневната тарифа за таксиметров превоз варира между 1.10 лв./км. и 1.60 лв./км. 

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков обяви пред медии, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Коментарът си той направи след учредяването на "Младежи за Промяната". 

Вместо джентълменско споразумение, ще им напишем днес джентълменско писмо. В това джентълменско писмо ще кажем - има три закона, които разделят България от десет милиарда, посочи Петков. Ако ни отговорите на това писмо, че няма как да приемете тези три закона, явно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики, продължи за писмото той. 

Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. Ако няма да ги приемем, всички да излезем пред българските граждани и да кажем

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.