Начало Сфера Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник
7558
България

Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник

Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник, намираща се на метри от Държавния архив (ДА) и Регионалния исторически музей (РИМ ).Това потвърдиха от общинската администрация.

| 27 Август 2024, 14:20 ч.
Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник
Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник
Снимка © БТА

Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник, намираща се на метри от Държавния архив (ДА) и Регионалния исторически музей (РИМ ). Това потвърдиха от общинската администрация. 

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Зданието е построено за целите на мината през 20-те години на миналия век в квартал, който по онова време е носел името „Инженерен“, казаха от ДА. Преди идването на демократичните промени, сградата заедно с тази на Минна дирекция и на сегашния Регионален исторически музей (РИМ) са обявени за групов паметник на културата, поясни директорът на РИМ Милан Миланов. През деветдесетте години на мястото се е намирало емблематично за миньорския град заведение.

В наши дни сградата е частна собственост. На притежателите й бе издадено указание от Министраството на културата как да я възстановят. 

През 2020 г. архитектурният ансамбъл изгоря при пожар. В следствие на него се срути покривната конструкция на постройката и от тогава тя остана необитаема. 

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:46 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
7558
България

Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник

Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник, намираща се на метри от Държавния архив (ДА) и Регионалния исторически музей (РИМ ).Това потвърдиха от общинската администрация.

| 27 Август 2024, 14:20 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник
Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник
Снимка © БТА

Събориха сграда, част от групов паметник на културата в Перник, намираща се на метри от Държавния архив (ДА) и Регионалния исторически музей (РИМ ). Това потвърдиха от общинската администрация. 

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

На официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора по повод професионалния празник на пожарникарите, 14 септември, днес бяха отличени заслужили пожарникари, доброволци и организации, подпомогнали потушаването на пожарите и произшествията, които се разразиха през 2024 година в областта.

Такова натоварено лято не сме имали от много години, заяви по време на церемонията старши комисар Стоян Колев, директор Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН)-Стара Загора. Той посочи, че от началото на годината до момента на територията на област Стара Загора има регистрирани 2056 произшествия, което е с 18 повече в сравнение със същия период на м.г. От тях само за месеците юли и август са станали над 700 инцидента. Леко намаление има на пожарите с материални загуби - 245 за 2024 година и 249 за 202

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Зданието е построено за целите на мината през 20-те години на миналия век в квартал, който по онова време е носел името „Инженерен“, казаха от ДА. Преди идването на демократичните промени, сградата заедно с тази на Минна дирекция и на сегашния Регионален исторически музей (РИМ) са обявени за групов паметник на културата, поясни директорът на РИМ Милан Миланов. През деветдесетте години на мястото се е намирало емблематично за миньорския град заведение.

В наши дни сградата е частна собственост. На притежателите й бе издадено указание от Министраството на културата как да я възстановят. 

През 2020 г. архитектурният ансамбъл изгоря при пожар. В следствие на него се срути покривната конструкция на постройката и от тогава тя остана необитаема. 

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Митническите инспектори установиха и задържаха над 154 660 британски и шотландски лири при проверка на товарен автомобил в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 15 септември митническите служители спират за проверка товарен автомобил, натоварен с текстилни изделия от Германия към Турция и управляван от турски гражданин. Водачът заявява, че няма нищо за деклариране. Товарната композиция е съпроводена до Митническо бюро - Видин за извършване на щателна митническа проверка, при която в конструктивна кухина на кабината на влекача са установени 37 вакуум пликове с недекларирана валута на обща стойност 154 660 британски и шотландски лири. Паричните средства са задържани и е образувано досъдебно производство.

Това е трети случай за малко повече от месец на задъ

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.