Начало Сфера Два товарни автомобила горяха в Ямбол, ситуацията е овладяна, съобщиха от полицията
9408
България

Два товарни автомобила горяха в Ямбол, ситуацията е овладяна, съобщиха от полицията

Два товарни автомобила са пострадали, след като единият от тях се е възпламенил в северната промишлена зона на Ямбол, съобщи говорителят на областната дирекция на полицията в Ямбол Татяна Павлова.Два пожарни екипа са овладели ситуацията за броени часове.

| 27 Август 2024, 19:34 ч.
Два товарни автомобила горяха в Ямбол, ситуацията е овладяна, съобщиха от полицията
Два товарни автомобила горяха в Ямбол, ситуацията е овладяна, съобщиха от полицията
Снимка © Мая Ценова / БТА

Два товарни автомобила са пострадали, след като единият от тях се е възпламенил в северната промишлена зона на Ямбол, съобщи говорителят на областната дирекция на полицията в Ямбол Татяна Павлова. Два пожарни екипа са овладели ситуацията за броени часове.

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Жители на община Опака ще получават грижа в дома до началото на следващата година. Това съобщи зам.-кметът Рефие Ахмедова, след като Община Опака подписа допълнително споразумение към Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по Проект „Грижа в дома в Община Опака“. Дейностите ще продължат до 3 януари 2025 г.

Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд Плюс. 

Общата стойност на проекта заедно с всички подписани допълнителни споразумения  е 347 539,08 лв., от които 52 130,86 е национално финансиране.

Целта на проекта е да бъде осигурена подкрепа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Опака. Целта чрез изпълнението на дей

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Сигнал за горящ камион е получен малко преди 18:00 часа, след забелязани гъсти облаци черен дим над града. Инцидентът се е случил на ул. „Ормана“ в района на местна фирма, уточни Павлова.

Вероятно става дума за техническа неизправност на единия от товарните автомобили, посочи още тя. Огънят се е прехвърлил върху намиращия се близо до него друг камион. Щети има и по двете тежкотоварни превозни средства.

Ситуацията вече е овладяна, няма пострадали хора. Причините за инцидента са в процес на изясняване, допълни говорителят на ОД на МВР – Ямбол.

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, каза окръжният прокурор Недко Симов, който е и наблюдаващ досъдебното производство.

Припомняме, че инцидентът, при който загина 78-годишният Бойко Младенов от неделинското село Кочани, стана на 1 март, след спор за имот и прераснал в сбиване между двамата възрастни мъже.

Недко Симов уточни, че промяната на мярката е във връзка с подадена молба от обвиняемия. Прокурорът е преценил, че съобразявайки всички обстоятелства, в това число и влошено здравословно състояние, както и необходимост от посещение на болнични заведения, мярката трябва да бъде изменена. 

На Районното управление на МВР в Златоград е възложено да контролират изпълнението на мярката „подписка“ по постоянния

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание в сряда, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди и приеме проект на решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г. Вносител на предложението е министърът на енергетиката. 

Очаква се правителството да обсъди още допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., както и по бюджетите на няколко министерства -Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата. Допълнителни трансфери по бюджетите на общините също се очаква да бъдат одобрени. 

Одобряван

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:07 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
9408
България

Два товарни автомобила горяха в Ямбол, ситуацията е овладяна, съобщиха от полицията

Два товарни автомобила са пострадали, след като единият от тях се е възпламенил в северната промишлена зона на Ямбол, съобщи говорителят на областната дирекция на полицията в Ямбол Татяна Павлова.Два пожарни екипа са овладели ситуацията за броени часове.

| 27 Август 2024, 19:34 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Два товарни автомобила горяха в Ямбол, ситуацията е овладяна, съобщиха от полицията
Два товарни автомобила горяха в Ямбол, ситуацията е овладяна, съобщиха от полицията
Снимка © Мая Ценова / БТА

Два товарни автомобила са пострадали, след като единият от тях се е възпламенил в северната промишлена зона на Ямбол, съобщи говорителят на областната дирекция на полицията в Ямбол Татяна Павлова. Два пожарни екипа са овладели ситуацията за броени часове.

В Кюстендил наградиха 90 служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН), съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи двама служители на РДПБЗН са наградени с „индивидуална парична награда“ заради постигнати високи професионални резултати. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов със своя заповед награждава 12 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“, а директорът на РДПБЗН Светослав Георгиев със своя заповед награди 76 служители за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи с „писмена похвала“.

По случай професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември, директор

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Жители на община Опака ще получават грижа в дома до началото на следващата година. Това съобщи зам.-кметът Рефие Ахмедова, след като Община Опака подписа допълнително споразумение към Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по Проект „Грижа в дома в Община Опака“. Дейностите ще продължат до 3 януари 2025 г.

Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд Плюс. 

Общата стойност на проекта заедно с всички подписани допълнителни споразумения  е 347 539,08 лв., от които 52 130,86 е национално финансиране.

Целта на проекта е да бъде осигурена подкрепа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Опака. Целта чрез изпълнението на дей

Районната избирателна комисия в Хасково (РИК) ще разпредели по служебен път съставите на секциите в община Хасково за провеждане на парламентарния вот на 27 октомври. Това стана известно по време на консултациите с парламентарно представените партии и коалиции днес в общината.

Секретарят на Община Хасково Пламен Лечев по традиция води преговорите. Той посочи пред партийните представители, че тъй като опитът досега в Хасково показва, че предварително предложената матрица за разпределение на позициите в секционните избирателни комисии (СИК) не сработва, най-добре е преговорите да се водят за всяка комисия поотделно. Предложението му беше прието, но още при разпределение на местата в първата СИК - в квартал „Бадема“, представителите на партиите не постигнаха съгласие и консултациите бяха прекратени.

Претенции към законността на проведената среща предяви Фариз Се

Атанас и Любомир Далчеви изживяха своя живот честно и като добри хора, както и предани към двете изкуства – поезията и скулптурата и изобразителното изкуство. Това заяви Виктория Далчева, дъщеря на поета Атанас Далчев, по време на днешното откриване на паметна плоча на двамата братя в родния им град Солун, Гърция. Плочата е съвместна инициатива на и Генералното консулство на България в Солун и е разположена в двора на сградата на консулството. 

„За нас е много вълнуващо това, макар и символично, завръщане на двамата солунски братя – Любомир и Атанас Далчеви, в родното място. Там, където са родени, и там, където баща им ги е научил да плуват, преди да могат да ходят. Дълго време съм прекарала и с двамата братя, които бяха много свързани помежду си“, посочи Виктория Далчева. 

„Ще направя и паралел с третия брат, който е архитект, но

Сигнал за горящ камион е получен малко преди 18:00 часа, след забелязани гъсти облаци черен дим над града. Инцидентът се е случил на ул. „Ормана“ в района на местна фирма, уточни Павлова.

Вероятно става дума за техническа неизправност на единия от товарните автомобили, посочи още тя. Огънят се е прехвърлил върху намиращия се близо до него друг камион. Щети има и по двете тежкотоварни превозни средства.

Ситуацията вече е овладяна, няма пострадали хора. Причините за инцидента са в процес на изясняване, допълни говорителят на ОД на МВР – Ямбол.

Жителите на област Добрич, които са променили своето местоживеене с ново населено място в рамките на страната, са 2917 през 2023 година. Това е с 210 души повече спрямо 2022 година, когато броят им е бил 2707. От тях 1824 души са се преместили в населено място от областта, показват данните на Териториално статистическо бюро - Североизток.

Данните показват още, че в границите на областта най-голямо движение има по направлението "град - село". По-малък относителен дял имат миграционните потоци по направленията "село - град" - 18,4 на сто, "село - село" - 13,4 на сто и "град - град" - 6,6 на сто.

Общият брой на преместилите се в други области на страната е 1093. От тях 484 души са избрали област Варна за ново местоживеене спрямо 611 души през 2022 г.

Данните показват, че област Варна и област София (столица) продължават да привличат голям брой добруджанци, те са с на

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, каза окръжният прокурор Недко Симов, който е и наблюдаващ досъдебното производство.

Припомняме, че инцидентът, при който загина 78-годишният Бойко Младенов от неделинското село Кочани, стана на 1 март, след спор за имот и прераснал в сбиване между двамата възрастни мъже.

Недко Симов уточни, че промяната на мярката е във връзка с подадена молба от обвиняемия. Прокурорът е преценил, че съобразявайки всички обстоятелства, в това число и влошено здравословно състояние, както и необходимост от посещение на болнични заведения, мярката трябва да бъде изменена. 

На Районното управление на МВР в Златоград е възложено да контролират изпълнението на мярката „подписка“ по постоянния

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание в сряда, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Дневният ред на заседанието предвижда кабинетът да обсъди и приеме проект на решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г. Вносител на предложението е министърът на енергетиката. 

Очаква се правителството да обсъди още допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., както и по бюджетите на няколко министерства -Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата. Допълнителни трансфери по бюджетите на общините също се очаква да бъдат одобрени. 

Одобряван

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.