Начало Сфера Обзор / Централното оперативно бюро на ДПС реши да изключи от партията Делян Пеевски, той заяви, че е видял, че е „имало сбирка на отцепници от ДПС“
7937
България

Обзор / Централното оперативно бюро на ДПС реши да изключи от партията Делян Пеевски, той заяви, че е видял, че е „имало сбирка на отцепници от ДПС“

Централното оперативно бюро на ДПС е взело решение да изключи от партията Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова, съобщиха от "ДПС Доган Пресцентър".ЦОБ е решило да освободи Делян Пеевски като председател на ДПС, да освободи като заместник-председатели и членове на ЦОБ Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, да освободи Хамид Хамид и Радослав Ревански като членове на ЦОБ, както и да предложи Ертен Анисова да бъде освободена като заместник-председател на ПГ на ДПС. ЦОБ е решило да освободи като председатели на областните съвети на ДПС Ерджан Ебатин – вр.и.д. областен председател на ДПС - Варна, Гюнай Далоолу – областен председател на ДПС - Велико Търново, Ердинч Хаджиев - областен председател на ДПС - Добрич, Тихомир Трифонов - областен председател на ДПС - Монтана, Юмер Хамза - областен председател на ДПС - Пазарджик, Юксел Расим - областен председател на ДПС - Пловдив, Мустафа Мустафов - областен председател на ДПС - Сливен, Тунджай Йозтюрк – вр.и.д. областен председател на ДПС - Стара Загора, Хамди Илязов - областен председател на ДПС -Търговище, Мехмед Атаман - областен председател на ДПС - Хасково.

| 27 Август 2024, 21:36 ч.
Обзор / Централното оперативно бюро на ДПС реши да изключи от партията Делян Пеевски, той заяви, че е видял, че е „имало сбирка на отцепници от ДПС“
Обзор / Централното оперативно бюро на ДПС реши да изключи от партията Делян Пеевски, той заяви, че е видял, че е „имало сбирка на отцепници от ДПС“
Снимка © DFA

Централното оперативно бюро на ДПС е взело решение да изключи от партията Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова, съобщиха от "ДПС Доган Пресцентър". Оттам информираха, че днес почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган е провел заседание с Централното оперативно бюро.

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Движението по централната улица в Троян ще бъде временно забранено на 20 септември във връзка с провеждането на Български фестивал на сливата, съобщават от  общинската администрация.

В интервала от 17:30 часа до 19:00 часа на 20 септември (петък) пътните превозни средства няма да могат да преминават в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Тома Хитров“ до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Симеон Велики“. Служители на полицията и общината ще указват обходен маршрут на движение. 

Движението по забранените участъци ще бъде възстановено непосредствено след преминаването на празничното дефиле  на участниците във фестивала.

Посетителите на събитието, придвижващи се с автомобили, ще бъдат насочвани към обособени паркинги. Няма да се допуска паркирането на превозни средства по тротоари,

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

ЦОБ е решило да освободи Делян Пеевски като председател на ДПС, да освободи като заместник-председатели и членове на ЦОБ Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, да освободи Хамид Хамид и Радослав Ревански като членове на ЦОБ, както и да предложи Ертен Анисова да бъде освободена като заместник-председател на ПГ на ДПС. ЦОБ е решило да освободи като председатели на областните съвети на ДПС Ерджан Ебатин – вр.и.д. областен председател на ДПС - Варна, Гюнай Далоолу – областен председател на ДПС - Велико Търново, Ердинч Хаджиев - областен председател на ДПС - Добрич, Тихомир Трифонов - областен председател на ДПС - Монтана, Юмер Хамза - областен председател на ДПС - Пазарджик, Юксел Расим - областен председател на ДПС - Пловдив, Мустафа Мустафов - областен председател на ДПС - Сливен, Тунджай Йозтюрк – вр.и.д. областен председател на ДПС - Стара Загора, Хамди Илязов - областен председател на ДПС -Търговище, Мехмед Атаман - областен председател на ДПС - Хасково. ЦОБ утвърди нови образци на печати на ДПС и анулира предходните образци на печати.

Системното нарушение от горепосочените лица на устава на партията, неизпълнението на решенията на Националната конференция, на колективните органи на партията и на почетния председател на ДПС поставиха пред риск не просто единството на партията, а нейното съществуване с идеите и философията на основателя на партията д-р Ахмед Доган, залегнали в Устава на ДПС и програмните документи, се посочва в прессъобщението. В него пише още, че посочените разпоредби на Устава на ДПС дават основание на почетния председател и на ЦОБ да върне нормалното функциониране на партията и на нейните колективни органи и структури, за да се преодолеят тези рискове и партията ефективно и пълноценно да участва в политическия живот на страната.

Решенията от днешното заседание подлежат на обжалване пред Централната контролна комисия на ДПС. 

"Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество", коментира Делян Пеевски, цитиран в съобщение на пресцентъра на ДПС. "Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", заявява Пеевски.

На 10 юли почетният председател Ахмед Доган призова за оставките от поеманите длъжности на Делян Пеевски - председател на ДПС,  Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид Хамид - заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ, Ертен Анисова - заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански - член на ЦОБ. Тогава Доган написа, че партията преживява сериозна криза в организационния си живот. Тази криза е породена от системно неспазване на Устава на ДПС, от грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС през февруари, както и от бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията, отбеляза тогава почетният председател. 

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си, заяви тогава Делян Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС. "Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!", посочи  Пеевски. "Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва?", заяви той. "Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава", коментира тогава Пеевски.

На следващия ден парламентарната група на ДПС взе решение за изключване от състава си на 17 народни представители - Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Джевдет Чакъров, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левент Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. Предната седмица народните представители, които бяха впоследствие изключени от ПГ на ДПС, излязоха с отворено писмо, в което заявиха, че са за "единство и заедност" на ДПС под ръководството на почетния председател Ахмед Доган. По-рано от ПГ на ДПС бяха изключени Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Айсел Руфад, а Филиз Хюсменова подаде оставка като народен представител. 

ДПС трябваше да бъде обединено, ние не го цепим с колегите - който го цепи, си е за тях, коментира Делян Пеевски. По думите му изключените 17 депутати са се самоизключили. Те направиха фракция "ДПС-17" и колегите са ги изключили, каза Пеевски по повод действията на парламентарната група. Определени хора искат да разрушат ДПС. Винаги съм за обединение и днес съм за обединение. Който дели партията, си е за негова сметка, коментира тогава Пеевски. 

Разделението в ДПС пролича при гласуването на проектокабинета, предложен от кандидата на ГЕРБ-СДС за министър-председател Росен Желязков на 3 юли, който не беше избран от Народното събрание. Въпреки заявената подкрепа от страна на парламентарната група на ДПС, депутатите гласуваха различно. Сутринта, в телевизионно интервю, Рамадан Аталай, когото парламентарната група на ДПС изключи от състава си, обяви, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е призовал да не бъде подкрепян проектокабинетът на ГЕРБ-СДС. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:03 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
7937
България

Обзор / Централното оперативно бюро на ДПС реши да изключи от партията Делян Пеевски, той заяви, че е видял, че е „имало сбирка на отцепници от ДПС“

Централното оперативно бюро на ДПС е взело решение да изключи от партията Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова, съобщиха от "ДПС Доган Пресцентър".ЦОБ е решило да освободи Делян Пеевски като председател на ДПС, да освободи като заместник-председатели и членове на ЦОБ Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, да освободи Хамид Хамид и Радослав Ревански като членове на ЦОБ, както и да предложи Ертен Анисова да бъде освободена като заместник-председател на ПГ на ДПС. ЦОБ е решило да освободи като председатели на областните съвети на ДПС Ерджан Ебатин – вр.и.д. областен председател на ДПС - Варна, Гюнай Далоолу – областен председател на ДПС - Велико Търново, Ердинч Хаджиев - областен председател на ДПС - Добрич, Тихомир Трифонов - областен председател на ДПС - Монтана, Юмер Хамза - областен председател на ДПС - Пазарджик, Юксел Расим - областен председател на ДПС - Пловдив, Мустафа Мустафов - областен председател на ДПС - Сливен, Тунджай Йозтюрк – вр.и.д. областен председател на ДПС - Стара Загора, Хамди Илязов - областен председател на ДПС -Търговище, Мехмед Атаман - областен председател на ДПС - Хасково.

| 27 Август 2024, 21:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Обзор / Централното оперативно бюро на ДПС реши да изключи от партията Делян Пеевски, той заяви, че е видял, че е „имало сбирка на отцепници от ДПС“
Обзор / Централното оперативно бюро на ДПС реши да изключи от партията Делян Пеевски, той заяви, че е видял, че е „имало сбирка на отцепници от ДПС“
Снимка © DFA

Централното оперативно бюро на ДПС е взело решение да изключи от партията Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова, съобщиха от "ДПС Доган Пресцентър". Оттам информираха, че днес почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган е провел заседание с Централното оперативно бюро.

Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време на откриването на новата демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови в село Мало Конаре.

"Хранителният възел, който подава вода и храна, е подпомаган със сензор за климат контрол. По този начин ще се извършва и замерване на слънчевата радиация, температурата и вятъра, а на растението ще бъдат осигурявани необходимите количества влага и хранителни елементи. Това намалява значително разходите за вода и торове и увеличава усвоемостта на растенията. Това е целта на тези машини - да се спестят торовете, да е по-рационално подаването на вода и хранителни вещества и да се увеличи капацитетът на растенията", обясни Иван Кабуров.

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

Движението по централната улица в Троян ще бъде временно забранено на 20 септември във връзка с провеждането на Български фестивал на сливата, съобщават от  общинската администрация.

В интервала от 17:30 часа до 19:00 часа на 20 септември (петък) пътните превозни средства няма да могат да преминават в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Тома Хитров“ до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Симеон Велики“. Служители на полицията и общината ще указват обходен маршрут на движение. 

Движението по забранените участъци ще бъде възстановено непосредствено след преминаването на празничното дефиле  на участниците във фестивала.

Посетителите на събитието, придвижващи се с автомобили, ще бъдат насочвани към обособени паркинги. Няма да се допуска паркирането на превозни средства по тротоари,

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

ЦОБ е решило да освободи Делян Пеевски като председател на ДПС, да освободи като заместник-председатели и членове на ЦОБ Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, да освободи Хамид Хамид и Радослав Ревански като членове на ЦОБ, както и да предложи Ертен Анисова да бъде освободена като заместник-председател на ПГ на ДПС. ЦОБ е решило да освободи като председатели на областните съвети на ДПС Ерджан Ебатин – вр.и.д. областен председател на ДПС - Варна, Гюнай Далоолу – областен председател на ДПС - Велико Търново, Ердинч Хаджиев - областен председател на ДПС - Добрич, Тихомир Трифонов - областен председател на ДПС - Монтана, Юмер Хамза - областен председател на ДПС - Пазарджик, Юксел Расим - областен председател на ДПС - Пловдив, Мустафа Мустафов - областен председател на ДПС - Сливен, Тунджай Йозтюрк – вр.и.д. областен председател на ДПС - Стара Загора, Хамди Илязов - областен председател на ДПС -Търговище, Мехмед Атаман - областен председател на ДПС - Хасково. ЦОБ утвърди нови образци на печати на ДПС и анулира предходните образци на печати.

Системното нарушение от горепосочените лица на устава на партията, неизпълнението на решенията на Националната конференция, на колективните органи на партията и на почетния председател на ДПС поставиха пред риск не просто единството на партията, а нейното съществуване с идеите и философията на основателя на партията д-р Ахмед Доган, залегнали в Устава на ДПС и програмните документи, се посочва в прессъобщението. В него пише още, че посочените разпоредби на Устава на ДПС дават основание на почетния председател и на ЦОБ да върне нормалното функциониране на партията и на нейните колективни органи и структури, за да се преодолеят тези рискове и партията ефективно и пълноценно да участва в политическия живот на страната.

Решенията от днешното заседание подлежат на обжалване пред Централната контролна комисия на ДПС. 

"Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество", коментира Делян Пеевски, цитиран в съобщение на пресцентъра на ДПС. "Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", заявява Пеевски.

На 10 юли почетният председател Ахмед Доган призова за оставките от поеманите длъжности на Делян Пеевски - председател на ДПС,  Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид Хамид - заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ, Ертен Анисова - заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански - член на ЦОБ. Тогава Доган написа, че партията преживява сериозна криза в организационния си живот. Тази криза е породена от системно неспазване на Устава на ДПС, от грубото погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС през февруари, както и от бруталното отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общински структури на партията, отбеляза тогава почетният председател. 

Общо 160 ентусиасти в Свищов се включиха в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно", която се състоя на 14 септември, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Оттам посочиха, че 112 от тях са възрастни, а 48 са деца. Въпреки лошото време, участниците  успяха да почистят 14 предварително заявени района и събраха общо 1010 килограма отпадъци.

Представители на общинската администрация избраха да почистят района на река Дунав при местността Паметниците във връзка с тазгодишния акцент на кампанията, насочен към замърсяването на най-застрашените природни обекти – водните басейни. Почистени бяха още районът около Стопанската академия „Димитър А. Ценов“, Стадион „Академик“, свищовските училища и други.

Миналата година в екоинициативата в Свищов взеха участие над 380 доброволци, които събраха близо три тона

В дежурната оперативна част на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен са приети обаждания от жители на Велики Преслав, които са съобщили за опити за телефонни измами, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова. 

Непознати, които се представили за служители на електроразпределителното дружество, са потърсили хората на стационарни телефони и са им съобщили за огромни задължения за електроенергия. В единия от случаите са казали, че домакинството дължи парична сума в размер на 10 000 лв. Съобщили още, че ще изпратят техен представител на място, за да вземе парите. Веднага след това последвало второ обаждане от непознат мъж, също измамник, който се представил за полицейски служител и казал на хората че става дума за измама. Помолил ги да му съдействат, за да задържат измамниците, като за целта трябвало да приготвят всички пари, които са в жилището им и да ги предадат на служи

Сирийски гражданин е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож от свой сънародник в Харманли, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Сигналът за пострадал 24-годишен сириец е подаден вчера, в 15:10 часа, в Районното управление от местната "Спешна помощ". Между него и задържания за нападението е възникнал скандал в района на местния пазар, прераснал в сбиване, при което пострадалият е получил рана в областта на гърба с остър предмет. След преглед, той е транспортиран в болница, в Пловдив с опасност за живота. Нападателят е задържан до 24 часа по заведеното досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на пострадал при побой сирийски гражданин в Харманли е от 12 януари т.г., когато 20-годишен получи наранявания. Жителите на града периодично организират протести срещу местния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Може би днес или утре ще бъде разчетена т.нар. черна кутия на падналия учебно-боен самолет L-39ZA, каза служебният премиер Димитър Главчев. Той отново изрази съболезнования към близките на загиналите двама пилоти.

Във връзка с трагичния инцидент на „Граф Игнатиево“ и дали трябва да има промени в командването на Военно-въздушните сили, Главчев заяви, че не може да каже дали трябва да има промени, или не, тъй като тече разследване. Той добави, че когато излязат резултатите от него, ще предприеме каквото е необходимо.

На въпрос дали се предвижда увеличение на бюджета на армията за следващата година служебният министър-председател отговори, че и в момента България изпълнява критерия на държава членка на НАТО и отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбранителните способности. Той допълни, че бюджетът показва политиките, които следва правителството, а настоящото

Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си, заяви тогава Делян Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС. "Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!", посочи  Пеевски. "Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва?", заяви той. "Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава", коментира тогава Пеевски.

На следващия ден парламентарната група на ДПС взе решение за изключване от състава си на 17 народни представители - Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Джевдет Чакъров, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левент Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. Предната седмица народните представители, които бяха впоследствие изключени от ПГ на ДПС, излязоха с отворено писмо, в което заявиха, че са за "единство и заедност" на ДПС под ръководството на почетния председател Ахмед Доган. По-рано от ПГ на ДПС бяха изключени Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Айсел Руфад, а Филиз Хюсменова подаде оставка като народен представител. 

ДПС трябваше да бъде обединено, ние не го цепим с колегите - който го цепи, си е за тях, коментира Делян Пеевски. По думите му изключените 17 депутати са се самоизключили. Те направиха фракция "ДПС-17" и колегите са ги изключили, каза Пеевски по повод действията на парламентарната група. Определени хора искат да разрушат ДПС. Винаги съм за обединение и днес съм за обединение. Който дели партията, си е за негова сметка, коментира тогава Пеевски. 

Разделението в ДПС пролича при гласуването на проектокабинета, предложен от кандидата на ГЕРБ-СДС за министър-председател Росен Желязков на 3 юли, който не беше избран от Народното събрание. Въпреки заявената подкрепа от страна на парламентарната група на ДПС, депутатите гласуваха различно. Сутринта, в телевизионно интервю, Рамадан Аталай, когото парламентарната група на ДПС изключи от състава си, обяви, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е призовал да не бъде подкрепян проектокабинетът на ГЕРБ-СДС. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.