Начало Сфера Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив късно снощи
7489
България

Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив късно снощи

Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив снощи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Пловдив.Водачът е управлявал лек автомобил марка "БМВ", с който се е ударил в стълб на булеварда.

| 28 Август 2024, 08:43 ч.
Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив късно снощи
Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив късно снощи
Снимка © БТА

Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив снощи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Пловдив.

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Служебният министър на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция, който цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече туристообмена между двете страни“, заяви министър Милошев. Той допълни още, че дестинациите на българския зимен туризъм са добре известни в Турция и Банско е в техния обхват, като подчерта, че над 53 000 турски туристи са посетили България в периода 1 декември 2023 - 25 март 2024 г., а през предстоящия зимен сезон съществува потенциал да бъдат много повече.

„Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България. Страните ни имат интерес от обособяване на общи туристически

Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата на Търговищка област утре. Акцията е във връзка с Деня без загиинали на пътя – 18 септември. Реализира се и в рамките на Дните на безопасността на пътя (16-22 септември), организирани от Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL, информират от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

През цялата седмица органите на реда ще осъществяват засилен контрол над водачите и пешеходците за спазване правилата за движение по пътищата, като проверките ще се осъществяват приоритетно в уязвими за пътния травматизъм места от републиканската пътна мрежа и уличната мрежа в населените места. Целта е осъществяване на превенция за ограничаване до минимум на предпоставките за тежки пътни инциденти, посочват от полицията. 

През цялото денонощие на 18 септември по пътищата на областта поли

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Водачът е управлявал лек автомобил марка "БМВ", с който се е ударил в стълб на булеварда. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 22:00 часа. Към местопроизшествието са били насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната. Със специализирана техника от колата е изваден 20-годишният шофьор. Откаран е в болница в критично състояние, откъдето по-късно са съобщили, че е починал.

По предварителни данни младежът е пътувал сам в автомобила. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се изясняват. Образувано е досъдебно производство, по което работят служители от сектор "Разследване на престъпления по транспорта".

Припомняме, че по-рано тази седмица след челна катастрофа на пътя между Асеновград и Кърджали загинаха трима души. Пътният инцидент е станал край разклона за с. Червен, съобщиха от ОД на МВР в Пловдив.

Под мотото „Първата помощ и спортът“, Столичната организация на Българския Червен кръст ще отбележи Световния ден на първата помощ, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

На специални пунктове на Английската поляна в Южния парк от 10:00 до 12:30 ч. своите дейности ще представят доброволците от Българския младежки Червен кръст и Младежкия авариен екип от Доброволния екип за реакция при бедствия, аварии и кризи, Университетския авариен спасителен отряд, Планинската спасителна служба към БЧК, Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и други партньори на БЧК.

Точно в 12:00 ч. всички присъстващи ще се хванат за ръце и ще направят традиционната за този ден жива верига на първата помощ в знак на своята признателност, почит и уважение към всички доброволци и хора, които са били обучени да оказват първа помощ и са п

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 05:14 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
7489
България

Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив късно снощи

Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив снощи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Пловдив.Водачът е управлявал лек автомобил марка "БМВ", с който се е ударил в стълб на булеварда.

| 28 Август 2024, 08:43 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив късно снощи
Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив късно снощи
Снимка © БТА

Млад шофьор загина след катастрофа на бул. Коматевско шосе в Пловдив снощи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Пловдив.

Моята идея и цел е да направя максимално истински нещата. Не се стремя да са модерни или шокиращи. Базирам творбите си на най-простите сюжети. Това каза художникът Красимир Желев, който подреди изложба живопис в Сарафската къща в Самоков. 

Експозицията бе официално открита от самоковския художник Георги Георгиев, който е и куратор. Той поздрави Желев и посочи, че творбите му заслужават да бъдат видени.

Красимир Желев разказа още, че се стреми да достигне духовно излъчване в общото, което е присъщо на набизма (движение в изкуството). 

Отскоро художникът твори и фигурални композиции и по думите му това е благодарение на житейския път, по който е тръгнал и заради вдъхновението, което е получил от разложкия край, където живее от няколко години.  

Той припомни думите „половин час и 30 години преди това" отнема изработването дадена карт

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Служебният министър на туризма Евтим Милошев откри туристическия форум „България - Открий и сподели“ в Истанбул, Турция, който цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече туристообмена между двете страни“, заяви министър Милошев. Той допълни още, че дестинациите на българския зимен туризъм са добре известни в Турция и Банско е в техния обхват, като подчерта, че над 53 000 турски туристи са посетили България в периода 1 декември 2023 - 25 март 2024 г., а през предстоящия зимен сезон съществува потенциал да бъдат много повече.

„Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България. Страните ни имат интерес от обособяване на общи туристически

Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата на Търговищка област утре. Акцията е във връзка с Деня без загиинали на пътя – 18 септември. Реализира се и в рамките на Дните на безопасността на пътя (16-22 септември), организирани от Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL, информират от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

През цялата седмица органите на реда ще осъществяват засилен контрол над водачите и пешеходците за спазване правилата за движение по пътищата, като проверките ще се осъществяват приоритетно в уязвими за пътния травматизъм места от републиканската пътна мрежа и уличната мрежа в населените места. Целта е осъществяване на превенция за ограничаване до минимум на предпоставките за тежки пътни инциденти, посочват от полицията. 

През цялото денонощие на 18 септември по пътищата на областта поли

Започва ремонт на емблематична вековна сграда в центъра на Търговище. Позната като Земеделската банка, сградата е строена в периода 1912 – 1915 година. В дейностите по възстановяване ще бъдат вложени близо 4 500 000 лева, обявиха на брифинг кметът на Търговище Дарин Димитров, директорът на дирекция „Устройство на територията и инфраструктура“ в Общината инж. Светлана Деянова и инж. Донче Райчева от фирмата изпълнител на ремонтните дейности - „Стройкомерс-ТТ“ - Търговище.

Пред журналисти кметът Димитров посочи, че идеята на общинското ръководство е сградата да бъде използвана за радостни събития и ритуали. Тя ще остане общинска собственост и ще се радваме нашите съграждани да се радват и да я посещават след успешния ремонт, каза той. Кметът връчи документите за откриване на строителната площадка на фирмата изпълнител.

Проектът цели възстано

Водачът е управлявал лек автомобил марка "БМВ", с който се е ударил в стълб на булеварда. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 22:00 часа. Към местопроизшествието са били насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната. Със специализирана техника от колата е изваден 20-годишният шофьор. Откаран е в болница в критично състояние, откъдето по-късно са съобщили, че е починал.

По предварителни данни младежът е пътувал сам в автомобила. Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се изясняват. Образувано е досъдебно производство, по което работят служители от сектор "Разследване на престъпления по транспорта".

Припомняме, че по-рано тази седмица след челна катастрофа на пътя между Асеновград и Кърджали загинаха трима души. Пътният инцидент е станал край разклона за с. Червен, съобщиха от ОД на МВР в Пловдив.

Под мотото „Първата помощ и спортът“, Столичната организация на Българския Червен кръст ще отбележи Световния ден на първата помощ, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

На специални пунктове на Английската поляна в Южния парк от 10:00 до 12:30 ч. своите дейности ще представят доброволците от Българския младежки Червен кръст и Младежкия авариен екип от Доброволния екип за реакция при бедствия, аварии и кризи, Университетския авариен спасителен отряд, Планинската спасителна служба към БЧК, Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и други партньори на БЧК.

Точно в 12:00 ч. всички присъстващи ще се хванат за ръце и ще направят традиционната за този ден жива верига на първата помощ в знак на своята признателност, почит и уважение към всички доброволци и хора, които са били обучени да оказват първа помощ и са п

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че не трябва да се отстъпва от предвиденото в т.нар. френско предложение за Република Северна Македония. Пред журналисти той отговори на въпрос как ще коментира новия опит на Република Северна Македония да иска започване на преговорите за членство в ЕС, преди да е изпълнила условията за промяна на своята Конституция. 

"Ние имаме абсолютно ясно споразумение с ЕС. Това не е вече само между Република Северна Македония и България, а между Република Северна Македония и Европа, то е ясно, има си критерии, аз не мисля, че то трябва да се пипа по какъвто и да било начин", посочи Петков.  

Ако си спомните колко критики понесохме за това споразумение, сега обаче всеки казва колко е хубаво това споразумение между Европа и Република Северна Македония, защото българските теми не са само български, т

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки годи

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.